Iliuzijų nebeliko - kai Italijoje mirusių skaičius viršija išgijusių, PSO oficialiai skelbia COVID-19 pandemiją: kaip įprastai progresuoja ši liga ir kokie svarbiausi simptomai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

NekenciuReklamos 2020-03-13 14:51
vienintelis privalumas "tempiant guma", t.y. rizikos grupems izoliuojantis arba apribojant socialines erdves, butu sulaukt veikiancios vakcinos, kurios lauksim dar kokius 6-12men. Kitaip issireiskus, beprasmiska bandyt isvengti sito viruso, jeigu esi sveikas ir salyginai jaunas, nes nuo jo nepabegsi.
AAA000 2020-03-13 14:56
cia ne privalumas. cia esme ir yra. sulaukt vakcinos. nes musu lygis medicinos labai sudinas. cia faktas. ypac vietines. mes patys nesusikursim - neturim resursu ir noro. o tauta nedidele. arealas nedidelis. maisto uki turim izoliacijai efektyviai palaikyt. vadinas mums naudingiausia izoliuotis didesniu lygiu nei pasaulio vidurkis. o jei neislosim su vakcina - tipo nespes sukurt - nu tai bent jau persisgsim su daugiau informacijos kaip gydytis susirgus. sitie duomenys irgi kaupiasi - kas efektyviau malsina ir padeda persirgt. o jei pasauline ekonomika visiskai uztrigs - paskui turesim geresnes salygas startuot. po pandemijos galiu centrai keiciasi. mes kazkada buvom toks galios centras - LDK laikais ir suvarte mus maro pandemija. kai ismire didzioji dauguma lietuviu. nebuvo kam toliau stumt progresa tiesiog.
HardAxe 2020-03-13 14:59
na SARS, SŪRS kažkaip parėjo pro šalį. gal per metus kitus paplis lengvesnė forma, persirgsim ja ir imunitetas lengviau susidoros su šita. Sunkius atvejus irgi lengviau koordinuoti, kai žmonės serga mažesniu srautu. Manau bet kuriuo atveju laikas yra mūsų sąjungininkas.
NekenciuReklamos 2020-03-13 15:24
na siaip pafantazavus, jeigu bus daug mirciu EU zonoje, LT pramonei bus "batai", nes visus gerus likusius specialistus pervilios kitos salys, su daug didesniu atlyginimu ir daug geresnem salygom, nei kad LT galetu pasiulyti, net jeigu ir labai pasistengtu. Yvertinant, kad LT populiacija sena (kuo senesnis zmogus tuo didesne tikimybe mirti), o senoliai, kaip bebutu yra vartotojai, tad be vartotoju jokia gamyba/paslaugos negales issilaikyti kur reikia klientu. Zdz, LT tikrai nebus geriau, lygiai taip pat kaip ir kitom salim....Na isskyrus Afrika nes gales Merkel juos vel "veztis" tik tada jau niekas nepriestaraus.
NekenciuReklamos 2020-03-13 15:33
Nesutinku su jusu nuomone: https://www.latimes.com/california/stor ... a-epidemic jeigu tingisi skaityt, perskaitykit paty gala, ten rasoma tai, ka sako ir raso patys epidemiologai skirtinguose info saltiniuose.
AAA000 2020-03-13 16:35
tai tame ir reikalas, kad negales pasiulyt geresniu salygu. o pas mus bus geresnes isgyvenamumo salygos + islike daugiau pirmines infrastrukturos. jei nesusimausim su karantinu. zydai pvz vieni is daugiau besirupinanciu medicina - kaip tauta, o uzsidare vistiek vos ne aklinai. as manau jie realiau vertina pacia situacija. ------------- as dar kita tendencija iziureciau su situ virusu. pagal mane is uzsikretusiu mirsta labiau ne seni, o daug labiau vegetariskos mitybos. vidurzemis garseja ten savo tom visokiom "vidurzemio dietom", "graikiskom salotom", visokiais ten savo alyvuogiu aliejais ir panasiai. ta prasme zoles rijikai. o mirtingumas ten jei sprest pagal italus ar graikus arteja 50%. o kur ryja "kiaulas" - mirtingumas apie 2-3%. pagal amziu cia gali but antrinis faktorius, o ne vyraujantis. ta prasme tik statistines koreliacijos isvestine. su amziumi ir vegetarine mityba organizmas labiau nualinamas. ir virusas ziauriau paveikia tokius. o "kiauliaedziai" - perserga lengviau. bet cia tik mano pastebejimas kiaulienos konservu pirkt nesiulau...
NekenciuReklamos 2020-03-13 17:51
Del infrastukturos - taigi cia epidemija, o ne karas, jinai bet kokiu atveju labiau ekonomiskose salyse bus labiau pazengus, palygink Berlyna su kokiu Vilnium. Zydai tai ten apskritai Trump`o sienos svajone yra realizave, jiems jauciu psichologiskai daug ramiau prisimenat filma "World War Z" ten juos tik siena kazkiek ir gelbejo, bet neisgelbejo Del mitybos, tai galiu 100000000000000000000000000000% tie kur eda kiaules, o ne darzoves, yra labiau sukciai Paziurek y kiniecius, ju mitybos racionas be kiauliu neysivazduojamas, o kiek pisa prota zmonem, kiek meluoja, kiek siaip visokio meslo "prigamine" draugiskai su likusiu pasauliu "dalijasi", pradedant nesamoningo dydzio industriniu uzterstumu ir baigiant pandemijomis. Siaip, rimciau parasius, stai grazi pasaulio termo vizualizacija su karstaisiais ncov19 taskais. jeigu duomenys "nepritempti" viskas graziai susidelioja y vietas: https://www.businessinsider.in/science/ ... 595680.cms
Laurynas19 2020-03-13 18:00
Berserkas 2020-03-13 18:12
Ohajyje jau manoma, kad 100,000 užsikrėtusių. Pvz:. Pietų Korėjoje mirtingumas siekia ten apie 0.6%.
NekenciuReklamos 2020-03-13 19:00
O kam taip astriai reaguot jeigu AAA000 sarzo stiliumi raso? Visokiu yra ir visokiu reikia As kaip pvz. esu marsietis anot vieno forumo dalyvio, bet man tai px, kaip kad ir AAA000 px ka tu ar as, ar kiti manom apie jy Beje, del kinieciu pilnai sutinku, duomenys pas juos "iskreipti", kad atitiktu ju politinius motyvus. Pas italus tragedija, nes jauciu ligonines prisipilde ir gydytojai jau nebespeja visa mase uzsikretusiuju "suziureti". Pvz, UK, Anglijos regione yra tik 15 spec palatu, specializuotu tokiems ivykiams, kai jos uzsipildys, prasides "karo lauko" ligonines scenarijus, iki kol uzsipildys tos ju vietos situacija kais, bet mirciu nebus, o kai nebebus vietu jokiose ligoninese, stai tada prasides mirtys.... Ir tai taikoma visom salim. tad, jeigu turit draugu mediku, geriau jau palaikykit rysy su jais, nes is ju pirmuju bus galima speti kokia tikroji situacija salyje (sprendziant pagal ligoniniu uzimtuma ir gydytoju darbo rotacija)
AAA000 2020-03-13 19:31
daba kita pamokele - duomenu analizes. duomenys apie sergamuma yra ivertinami PO PANDEMIJOS. kai ji baigiasi. suskaiciuoja persirgusius ir aukas. ir tai vadinama statistika. italijoje tokiu mazdaug 50 su 50. o kinu galim neimt - bet tada lieka tik italijos ir mazesni zidiniai. ir mirtingumas tada labai didelis. man tie kinai vienodai sviecia... bet yra juk japonai, koreja, iranas - ten visgi nelabai aisku ka jie ten stuma su duomenimis. japonai ir megejai duomenis chalturint... tie kur dar serga - galutinis ju likimas neaiskus. jei jie visi mirs mirtingumas bus gal net 95%. o tu priskaiciuji uzsikretusius prie pasveikusiu... cia yra statistikos vertinimo neismanymas arba idiotiskumas ar vaikiskumas. bet tikrai ne duomenu analize. mes nezinom dar tikruju mastu. jei Lietuvoje bent vienas mirs artimiausiom dienom - mirtingumas bus 100%. o jei pasveiks bent vienas artimiausiom dienom bus 100% isgijimas... o kiti tiesiog laukimo stadijoje... zurnalistika tiesiog duomenis pateikia kvailai. skaiciais. jiem rupi sensacijos. o turetu but pateikiama, kad net tokie kaip tu galetu suvokt...
NekenciuReklamos 2020-03-13 20:01
tai pagal tave Inuitai/Eskimai/Ciukciai ir dar ten visi is uz poliarinio rato turetu but pasaulio valdovai, nes ju mitybos racionas buvo/yra isskirtinai MESA bet kaip zinia, anekdotus apie ciukcius zino visas pasaulis Na del vegetarizmo tai nezinau....Bet stai kiek esu sutikes veganus, jiems tai ten tikrai kazkas negerai darosi nuo ju dietos
AAA000 2020-03-13 20:10
matai, tu vadovaujiesi rusu propaganda. ir tuos anekdotus zino tik rusu posovietine erdve. vakaruose ju niekas nesupranta net... o faktu yra pvz tokiu. kai norvegu vikingai uzkariavo "visa pasauli", tai ivyko ne siaip sau - o del situ "Inuitai/Eskimai/Ciukciai" invazijos i Norvegija. jie stume tiesiog norvegus i pietus - nes buvo ju savotiska imperija siaureje. faktiskai net neleido normaliai Amerikos vikingams isissavint - nors kelia jie jau zinojo. sustabde butent siaurieciai o rusai anekdotus kure del to kad nesugebejo asimiliuot. is pavydo. zemelapiuose visur ten buvo sovietu zemes, dabar ten Rusijos zemes - o realiai ten ciuksiai kaip gyveno taip ir gyvena ir deda skersa ant visu valdziu... Kanada gal normaliausiai integravo tas tautas i valstybe - bet ir tai sunkiai tvarkosi. japonai pvz apie juos tokios nuomones - "kad geriau neliskim i siaure" - nes kiek lindo - visus iszudydavo . o kinieciu japonai taip nebijojo, nors skaitlingiausia pasaulio tauta ir net invazijas i Japonija organizuodavo... nekeistai atrodo? cia faktas. jie net savo pasauline sporto olimpijada turi. ar bent jau turejo - kai domejausi ten principas mazdaug kaip valstybe pas juos skaitosi labiau genciu samplaika kazkokia ir suvaziuoja atstovai visokiu ju tautybiu. ir manau tikrai neatides del viruso taip kad pasaulis yra labiau daugialypis ir nereikia cia varyt ant tikruju siaurieciu ir ju pasirinkimo budu kaip isgyvent. va globalinis atsilimas tai manau jiem realiai pakenks - gal i Antarktida persikraustys viska ka turim mes (musu pasaulio dalis) - tai is esmes tik moksla - ir kuriuo net mes normaliai nesinaudojam...nes visokiu debilu pilna trukdanciu normaliai vystyt moksla ir keltis civilizacijos lygi.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-03-13 20:29
Tu esi vaikas, besislepiantis po kauke, nesugebantis nei savo žodžių tinkamai sudėlioti, nei kitų įsisavinti. Viskas ką darai, tai rašai komentarus ir manai, kad susilauksi šlovės. Ne, nei vienas tavo herojus neperskaitys tavo komentarų ir nepasiims tavęs į "išsvajotąjį rojų". Norėsi sužibėti - turėsi daug ir sunkiai dirbti, nes "patweetinti" bezdant ant kėdės tikrai neužteks
who 2020-03-13 22:39
Nei vienas netapsime Elonu rašydami komentarus ant sofos. AAA000 kai kurios įžvalgos tiesiai į dešimtuką, nors mėgsta rašyti paprastu kiemo stiliumi
laurius 2020-03-14 00:34
Yra melas, bjaurus melas ir statistika. Skaičius visi pateikia taip, kaip jiems galbūt patogiau arba kaip jie nori tikėti. Skaičiuojant išgyvenusių procentą reikia lyginti mirčių skaičių su pasveikusių skaičiumi. Tie, kurie susirgo, bet nepasveiko ne faktas, kad pasveiks ir į procentinius skaičiavimus dar nelabai gali pretenduoti.
Berserkas 2020-03-14 10:14
Ir greičiausiai nei 10% nėra sergančiųjų ištirta, todėl tokia statistika verta tik subinei nusivalyti.
punktyras 2020-03-14 11:33
Koreliacija ≠ priežastingumas. Gal ne nuo dietos darosi, o dėl to, kas jiems darosi, pasirenkama tokia dieta. Saviraiška, kaip sakoma.
NekenciuReklamos 2020-03-14 13:18
klysti. stai tau keleta pvz. Why do Eskimos wash their clothes in tide detergent? Because it's to cold out tide. Why do Eskimos have cold feet? Because they go around BRRfooted! What did one Eskimo say to the other? Nothing, he just gave him the cold shoulder. Why did the Inuit man hide his money in the freezer? Because he wanted cold hard cash. Why did the Inuit bride refuse to get married in an igloo? She got cold feet. What's an ig? A snow house without a loo! What do you call an eskimo with a pet? One Cool Cat. What do you call an Eskimo ghost? Casp-burr! Why do Eskimos swim in salt water? Because pepper water makes them sneeze! A lighthouse was installed at an Alaskan cape near a remote Inuit village The leader of the village opposed the installation, but the US government overruled him. One foggy morning, the village leader said to his people, "I told you that thing no good. Look at it: light flash, bell ring, horn go woo-woo. But fog come in, just like always." An Inuit man walks into a pet store... An Inuit man walks into a pet store holding a dead, bloodied seal, he screams at the owner "SOMEONE HAS CLUBBED MY SEAL, I DEMAND A REFUND!" The owner looks at him and says, "Sorry, warranty void if seal is broken." Had a date with an Inuit girl, she showed up late... She said she blew a seal in her car. I don't think I'll see her again, bestiality is wrong..
AAA000 2020-03-14 23:20
neklystu. sovietiniai anekdotai isskirtinai apie tai, kad jie protiniai debilai. ta prasme zeminantys ideologiniu aspektu. atseit jie-sovietai uznesineja progresa atsilikusiems vakarieciai tiesiog juokiasi is gyvenimo aspektu. cia jokios ideologijos nera - tiesiog klimatinis ar tradicinis faktorius. ar dar koks nors neideologinio pagrindo aspektas. ------- P.S. Lietuvoj 100% statistinis isgyjamumas paleido ta babse jau. o lotynai ir (arba) vegetarai kaip suprantu uzsilenkineja masiskai - matyt genetinis faktorius arba(ir) mitybos racionas visgi yra labai svarbus sios pandemijos atveju. jei kas izvelgia ka nors daugiau - siulykit variantus, kame cia kas ir kaip gali but nes panasu tuo sedesim visi urvuose ir tik internete suda malt tegalimes maziausiai kelis menesius...