Kaip sustiprinti imunitetą kovojant prieš koronavirusą? Naudingi bei praktiški gydytojo patarimai ir kodėl naudinga turėti išmaniąją apyrankę (Video)  (4)

Visus mus nuolatos atakuoja įvairūs virusai ir šiuo metu vienas pavojingiausių yra koronavirusas. Kaip nuo jų apsisaugoti? Kaip greitai sustiprinti savo imunitetą? Daktaras, besiremdamas jau mokslui gerai žinoma informacija, atsako į šiuos bei kitus svarbius klausimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Medicinos specialistas tvirtina, kad „geriausias būdas sustiprinti imunitetą yra grūdinimasis, tačiau tai reikalauja laiko bei valios pastangų. O mums imunitetą reikia sustiprinti čia ir dabar, tad štai kokios geriausios greitos priemonės, norint sustiprinti imunitetą“.

Fizinis aktyvumas

Nors šiuo metu kone viso pasaulio žmonėms tenka būti namie ir dirbti nuotoliniu būdu bei negalima eiti į sporto klubus, daktaras tvirtina, kad tiesiog būtina palaikyti fizinį aktyvumą.

„Fizinis aktyvumas gerina kraujotaką, o tai pagerina organizmo gebėjimą kovoti su organizmą atakuojančiais virusais.

Taip pat fizinės veiklos metu pakyla kūno temperatūra ir pradedame prakaituoti. O tai sąlygoja vadinamųjų šoko baltymų organizme kiekio didėjimą, kurie stiprina organizmo imuninę sistemą.

Taip pat būtina treniruotis bent 4 dienas per savaitę ir, kad treniruotės metu gerai suprakaituotume, bet nepervargtume. Treniruotė turėtų trukti nuo 30 iki 60 min.

Vidutinio intensyvumo treniruotės metu būtina sekti savo širdies pulsą ir bendra formulė yra tokia: 180 minus jūsų amžius. Tad jei esate 40 metų amžiaus, treniruotės metu jūsų širdies pulsas neturi viršyti 140 dūžių per minutę.

Stebėti širdies darbą treniruotės metu yra būtina, nes mankšta didesnės naudos neduos ne tik tuo atveju, kai fizinis krūvis bus per mažas, bet ir kai krūvis per didelis bei jūsų širdis bus stipriai apkrauta.

Netgi priešingai. Jei bus per didelis krūvis – jūsų organizmas išseks ir imuninė sistema taps dar labiau pažeidžiama.“

O kokius daryti pratimus?

Daktaras teigia, kad čia tinka visiems gerai žinome pratimai, kaip: pritūpimai, prisispaudimai, greitas ėjimas, bėgiojimas, važiavimas dviračiu ir kt.

„Nėra svarbu kokius pratimus pasirinksite daryti, svarbiausia, kad jūsų kūnas prakaituotų“, - teigia daktaras ir pereina prie antrojo svarbaus punkto.

Lankymasis saunoje arba pirtyje

Šiuo atveju taip pat kyla kūno temperatūra, vyksta prakaitavimas ir daktaras tvirtina, kad mūsų organizmams nėra didelio skirtumo dėl kokių priežasčių tai įvyktas – „ar tai būtų dėl fizinės veiklos, ar dėl labai karštos aplinkos. Abiem atvejais gaminasi šiluminiai šoko baltymai“.

Sveikam suaugusiam žmogui rekomenduojama saunoje ar pirtyje apsilankyti apie 4 kartus per savaitę ir vieno seanso metu išbūti nuo 5 iki 20 min.

„Suprantu, kad ne visi turi galimybę lankytis tokiose vietose, bet jei tik galite sau tai leisti – tai yra labai gera ir greita imuniteto stiprinimo priemonė“, - teigia daktaras.

Tinkamas maistas

Šiuo atveju svarbiausia normalizuoti žarnyno mikroflorą, kuri taip pat įtakoja organizmo imuniteto būklę. Tad verta valgyti įvairius jogurtus, kefyrus, raugintus kopūstus ir panašius produktus.

Antras svarbus momentas – laikytis priešuždegiminės dietos. Čia tinka vadinamieji viduržemio jūros dietos principai, kuriuos lengvai galima rasti interneto platybėse.

„Tik primenu, kad jos pagrindas yra jūros gėrybės, žalios daržovės, švieži vaisiai, kokybiški augalinės kilmės aliejai, neskaldyti grūdai ir beveik jokios mėsos. Tokia mityba sumažina uždegimo tikimybę ir greitai sustiprina imuninę sistema“, - tvirtina daktaras.

Kokybiškas miegas

Šiuo atveju patarimas yra labai paprastas – per parą yra būtina miegoti ne mažiau, kaip 7 valandas.

Streso valdymas

Esant tokiai situacijai pasaulyje ir Lietuvoje tą padaryti nėra lengviausia užduotis, bet stresas labai neigiamai veikia mūsų organizmus.

Streso metu gaminasi vadinamas streso hormonas – kortizolis – kuris slopina imunitetą. „Kuo daugiau streso, tuo daugiau kortizolio, tuo silpnesnė imuninė sistema ir tuo lengviau mus atakuoja įvairūs virusai“, - teigia daktaras.

Kaip sumažinti streso lygį? Specialistas teigia, kad šiuo atveju geriausia užsiimti fizine veikla. Mankštos metu išsiskiria didelis kiekis endorfino, kuris natūraliai pakelia nuotaiką ir nuveja šalin blogas mintis.

Vitaminų vartojimas

Tai yra vienas paprasčiausių imuniteto gerinimo būdų ir daktaras teigia, kad reikia vartoti vitamino D papildus.

„Tiems, kurių organizme yra mažas vitamino D kiekis – reikia per dieną suvartoti 2000 tarptautinių vienetų šio vitamino. O tiems, kurių organizme vitamino kiekis yra normalus – 800 tarptautinius vienetus per dieną“, - tvirtina daktaras ir priduria, kad taip pat yra labai svarbu vartoti cinką.

Suaugusiam žmogui per dieną reikia 11 miligramų cinko ir jį galima gauti vartojant jūros gėrybes arba maisto papildus.

Burnos drėgmės palaikymas

„Šis aspektas nėra ypatingai susijęs su imuninės sistemos palaikymu, tačiau tai svarbu virusų prevencijai.

Liečiant rankomis veidą ir valgant maisto produktus, į burną gali patekti koronavirusas. Ir jei burnoje yra sausa – šis virusas nukeliauja į trachėją bei plaučius ir sukelia ligą.

Jei reguliariai drėkinsime burną – kas 15 minučių atsigersime šilto vandens – net ir virusui patekus į burną padidės tikimybė, kad jis nukeliaus į skrandį. O ten jau yra agresyvi rūgštinė terpė ir susirgimo tikimybė sumažės.

Tad štai kokie yra paprasti bei greiti būdai sustiprinti imunitetą ir sumažinti užsikrėtimo koronavirusu tikimybę“, – teigia daktaras.

Iš daktaro patarimų galima daryti akivaizdžią išvadą, kad fizinė veikla yra vienas iš pagrindinių faktorių, siekiant sustiprinti imunitetą ir taip pasipriešinti virusams.

Viskas, ką reikia žinoti apie koronovirusą ir jo sukeliamą ligą COVID-19: pagrindiniai simptomai, kaip plinta, kaip naikinti, ką daryti susirgus, kiek laiko būna ant paviršių ir organizme, apsauginės kaukės, dezinfekcija

Kaip sekti pulsą sportuojant? Naudokite fizinio aktyvumo asistentus

Dar kartą primename, makštintis reikia protingai: nepersistengti ir per daug netinginiauti, stebėti širdies ritmą. Ir tą geriausia daryti su fiziniais veiklos asistentais. Štai keletas tikrai dėmesio vertų, pirkėjų bei apžvalgininkų rekomenduojamų produktų.

Super pigi, labai gerai vertinama ir masiškai perkama išmanioji apyrankė - „Letike GT101“

  • Dabar ji parduodama už 12,47 €;
  • 65 % nuolaida;
  • nemokamas pristatymas į Lietuvą;
  • galima rinktis iš 6 spalvų: juodos, raudonos, mėlynos ir kt.

Ją jau įsigijo virš 11 000 pirkėjų, paliko virš 8 000 atsiliepimų ir, atsižvelgiant į tokius didelius atsiliepimų skaičius, yra surinkusi itin aukštą 4,7 balų įvertinimą. Tarp tokios kainos išmaniųjų apyrankių tai yra labai retas ir gal net unikalus atvejis.

„Letike GT101“ seka miego kokybę; nuolat matuoja širdies ritmą; skaičiuoja nueitus žingsnius; atstumą; sudegintas kalorijas; palaiko tokius sporto režimus, kaip bėgimą, važiavimą dviračiu, sportavimą sporto salėje ir kt.; informuoja apie gautus pranešimus bei skambučius; primena, kad metas pajudėti ir t.t.

„Letike GT101“ išmanioji apyrankė turi ganėtinai ryškų, spalvotą ir į prisilietimus gerai reaguojantį 0,96 colių įstrižainės (240 x 240 raiškos) ekraną. O dirželis yra pagamintas iš TPU medžiagos ir kas daliai žmonių yra labai svarbu - keičiamas.

Ši itin pigi „Letike GT101“ išmanioji apyrankė yra atspari vandeniui. Palaikomas IP67 standartas, tad net ir stiprus lietus jai yra nebaisus. Su tokia apyranke galima eiti ir į dušą. Tiesa, su ja plaukioti nepatariama.

Apyrankė darbuojasi anglų, rusų, prancūzų ir kitomis kalbomis. Taip pat palaiko Wearfit 2.0 išmaniąją programėlę ir yra suderinama su Android 4.4 / iOS 8.5 ir naujesnėmis operacinėmis sistemomis. Na, o įkraunamos baterijos užtenka iki 5 dienų.

Didelio ekrano ir su visomis standartinėmis funkcijomis išmanusis laikrodis - „Lemfo L5“

  • Dabar jis parduodamas nuo 27 €;
  • 40 % nuolaida;
  • 2,60 € už pristatymą į Lietuvą;
  • galima rinktis iš skirtingų spalvų ir papildomai įsigyti dirželių.

„Lemfo L5“ pasižymi praktiškai tokiomis pačiomis funkcijomis, kaip ir „Letike GT101“ išmanioji apyrankė, tik čia jau turime kitokio dizaino fizinės veiklos asistentą.

Štai ką apie „Lemfo L5“ laikrodį sako jį išbandę apžvalgininkai

  • Šis apžvalgininkas teigia, kad tai yra neįtikėtina „Xiaomi Amazfit Stratos“ kopija su dar ilgiau laikančia baterija – „iš išvaizdos beveik viskas tas pats, tik kainuoja 6 kartus pigiau. Manau, kad išmanusis laikrodis už tokią kainą ir dar su visomis šiomis fizinės veiklos stebėjimo galimybėmis ir papildomomis funkcijomis, kaip žibintuvėlis ir muzikos valdymas, yra labai geras pasirinkimas.“
  • O šis apžvalgininkas sako atvirai: „Aš esu išbandęs galybę įvairių išmaniųjų laikrodžių bei apyrankių – tiek paprastesnių, tiek ir pažangesnių – ir galiu drąsiai teigti, kad iki 30 ar net 40 eurų Lemfo L5 yra geriausias pasirinkimas.“

Norintiems stačiakampio didelio ekrano iš „Xiaomi“ šeimos už mažiausią kainą - „Haylou LS01“

  • Dabar jis parduodamas nuo 24,79 €;
  • 65 % nuolaida;
  • nuo 0,20 € už pristatymą į Lietuvą;
  • iš Kinijos arba Čekijos sandėlių.

„Haylou LS01“ išmanusis laikrodis turi 1,3 colių įstrižainės (240 x 240 raiškos) TFT LCD ekraną. Tokiame didžiuliame ir ryškiame ekrane yra itin patogu perskaityti gautus pranešimus (SMS, socialinių tinklų, el. pašto, programėlių).

„Haylou LS01“ išmanusis laikrodis taip pat informuoja apie gautus skambučius; primena, kad jau metas pajudėti; nuolat matuoja širdies ritmą; seka miego kokybę ir išskiria skirtingas miego fazes; palaiko 9 sporto režimus ir t.t.

Šaunu yra ir tai, kad „Haylou LS01“ išmanusis laikrodis su telefonais yra suporuojamas Bluetooth 4.2 ryšiu. Svarbiausia, kad telefonai darbuotųsi su Android 4.4 / iOS 8.0 ir naujesnėmis operacinėmis sistemos.

Į telefoną teliks atsisiųsti bei įsidiegti „Haylou Sport“ programėlę ir visą išsamią fizinės veiklos statistiką galima bus peržiūrėti pačiame telefone. Beje, palaikomos anglų, rusų, vokiečių ir kt. kalbos.

Verta pažymėti, kad „Haylou LS01“ atitinka IP68 standartą, tad jis yra visiškai atsparus vandeniui.

Didelis „Haylou LS01“ privalumas yra jo turima 210 mAh talpos baterija, kurios užtenka bent 10 dienų. Ir čia tuo atveju, jei bus nuolat sekamas širdies ritmas bei aktyviai bus išnaudojamos kitos funkcijos. Įprastai baterijos turėtų užtekti iki 14 dienų.

Gana teisingu gamintojo žingsniu reikėtų laikyti ir patį „Haylou LS01“ įkrovimo sprendimą. Išmanusis laikrodis yra įkraunamas su pakuotėje esančiu įprastu USB laidu. Paprasta ir patogu.

Pirmasis apžvalgininkas „Haylou LS01“ jau dabar vadina „tikra bomba ir tiesiog konkurentų neturinčiu išmaniuoju laikrodžiu tokioje kainų kategorijoje. Iki šiol Xiaomi dukterinė kompanija Haylou gamino belaides ausines, kurias jau nešioja milijonai žmonių, o dabar sukūrė ir nuostabų išmanųjį laikrodį. Net neabejoju, kad Haylou LS01 šiais metais taps tikru bestseleriu“:

Geriausias variantas pagal patikimumą, kainą ir kokybę - „Xiaomi Mi Band 4“

  • Aliexpress ji parduodama už 23,68 €;
    • 25 % nuolaida;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.
  • Gearbest ji parduodama už 24,70 €;
    • 67 % nuolaida ir GBBAND4MI kuponas;
    • nemokamas pristatymas į Lietuvą.
  • Lietuvoje ji kainuoja 26,85 €.

„Xiaomi Mi Band 4“ išmaniąją apyrankę žino net ir tie, kurie per daug nesidomi išmaniosios dėvimos elektronikos tendencijomis.

Ir nieko nuostabaus - „Xiaomi Mi Band 4“ yra viena populiausia išmanioji apyrankė pasaulyje, kurios jau nupirkta milijonai vienetų.

Tai - geras pasirinkimas visiems aktyvų gyvenimo būdą propaguojantiems žmonėms. Spalvotas 0,95 colių AMOLED ekranas, 135 mAh baterija, daug skirtingų sporto režimų, nuotolinis muzikos grotuvo valdymas ir atsparumas vandeniui tikrai vilioja ne vieną.

Mes ir patys išbandėme „Xiaomi Mi Band 4“ išmaniąją apyrankę ir galime patvirtinti, kad tai yra puikus produktas. Išsamią apžvalgą su testų rezultatais rasite čia.

Kone absoliutini dauguma apžvalgininkų „Xiaomi Mi Band 4“ išmaniąją apyrankę laiko 2019 metų hitu ir pačiu geriausiu pasirinkimu visiems, norintiems stebėti savo fizinės veiklos rodiklius.

Štai čia rasite skirtingų apžvalgininkų įžvalgas, pastebėjimus, rekomendacijas ir kitos naudingos informacijos apie „Xiaomi Mi Band 4“ apyrankę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(7)
(-5)

Komentarai (4)