Kitokį kelią pasirinkusioje Švedijoje – pirmieji panikos ženklai: pasirodo vis daugiau nuomonių apie artėjančią katastrofą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arunas1948 2020-04-05 17:16
Tai pasake pesimistas, optimistas pasakytu taip tvarkytis turejo visas pasaulis, zmoniu ir taip per daug.
Andraika 2020-04-05 17:57
tai eik nusišauk, jei tavęs per daug. darželinuko lygio bravūra įspūdžio nedaro.
immortallt 2020-04-05 19:09
1. Reikia pradėti nuo to, kad Lietuvoje mirusių nuo plaučių uždegimo užrašyta kartais daugiau nei pernai. Taip kad statistika realiai klastojama. 2. Ne Kinija ar Iranas nesitvarko geriau su COVID nei ES. Ten žmogaus gyvybė bevertė ir statistika klastojama. Ką, dar iš SSRS ir Rusijos nepasimokėte? Nu bet teisingai sako, durną ir bažnyčioje muša. 3. Italija krizėje jau yra 25 metai. Pasakyk ką nors nauja. Nori ekonomisto nuomonės? Bus šikna, kaip ir iki šiol. Po sukrėtimo šiek tiek gal pasikeis politinis mąstymas ir gal ilgu laikotarpiu priims liberalistiškesnius sprendimus ekonomikos atžvilgiu, atsikratys savo socializmo, dėl kurio prarado ir savo amatininkus, ir visuomenės norą kažką kurti. Iš ES išeiti? Kuo tavo manymu tai padėtų Italijai dėl skolos? Įsivestų vėl savo lirą, kuri nuvertėtų kosminiais greičiais, italai net kavos nebeįpirktų, o skolų negrąžinant, daugiau niekas ir neskolintų. Negana to, ir eksportuoti dar negalėtų normaliai, tai vartojimas žlugtų, eksportas irgi. Čia puikus nieko neišmanančio žmogaus apie ekonomiką pavyzdys. Maždaug pasiimi vartojimo kreditų, nueini į žiauriai prabangų restoraną, pavalgai, o tada išėjęs galvoji, kad jei jau nebe restorane, tai niekas pinigų neišieškos iš tavęs. O ko jūs su tuo Arunas diskutuojat? Gi trolis ir tiek. Jis niekada į problemą nesigilina. Jam parėkti tiesiog patinka.
Arunas1948 2020-04-05 21:19
Tai jum ir nedasuto ka reiskia savi pinigai, kodel Lenkija lengvai atlaike 2008 m krize, koronoviruso krize irgi lengvai atlaikys nes gali paimti popieriaus ir atspausdinti pora milijardu zlotu uz kuriuos zmones dirbs, gyvenimas nesustos o Lietuva priversta skolintis kuri pries koronovirusa skirdavo milijarda skolu aptarnavimui, po krizes reikes dvieju milijardu o juos uzdirbti turesi tu todel ir gyvensi blogai.
skimas969 2020-04-05 21:46
Arunai, pprisispausdinti pinigu tai beveik tas pats kaip pasiimti paskola. Jie spausdinami nuverteja ..., Ir toks variantas tinka saliai, kuri viska pasigamina ir eksportuoja daug daugiau nei importuoja. Bet importuojami produktai brangsta, tampa prabanga, ka jau kalbeti apie nora keliauti, gauti naujas technologijas, moksla ir t.t......
HardAxe 2020-04-05 23:16
Stockholmą kažkas lygina su Kaunu? Nei stockholmas, nei Gothenburgas nelabai sulyginami net su Vilnium. O tai labai gerai virusui, - kuo didesnis miestas tuo daugiau naudojasi metro ir kitu viešu transportu. Švedai turėjo "pavasario sporto atostogas" sausį/vasarį (priklausomai nuo regiono), kai vaikai neina į mokyklą ir labai daug švedų važiuoja slidinėti. Tai jei lietuvoj virusą parsivežė vos vienas kitas, iš švedijos vien Italijoj buvo daug daugiau žmonių. Tas labai paspartino epidemijos pradžią ir švedai Lietuvą lenkia kokiom 2-4 savaitėm lyginant su tuo tašku, kai prasidėjo augimas. Negalima lyginti skaičių tiesiai, lietuva "tame pačiame", bus kiek vėliau. Bet kokie suomiai/norvegai tvarkosi griežčiau ir rezultatas geresnis. Kas kažkiek gelbėja Švediją: Švedai labai įtariai žiūri į bet kokį kosėjimą įprasto peršalimo metu. Jei lietuvis bus kreivai nužiūrėtas už čiaudėjimą ir sėdėjimą namie, tai švedukai čiaudintį varys namo. Rankų dezinfekavimo priemonių turėjom darbe visą laiką, visus metus. Koronos pradžioj padaugėjo, dabar nežinau, nes privatus sektorius pats paskelbė karantiną ir dirbu jau mėnesį iš namų. Malmėj medikai pareiškė, kad jeigu nebus apsaugos priemonių jie neis dirbt į infekcinį skyrių ir valdžia gali daryti ką nori. Lietuvoj klaipėdos ligoninėj valdžia yra ujama/linksniuojama, bet čia labiau tinka "šunys loja, karavanas eina". Šiuo momentu randu statistiką, 428mirę, 397 guli intensyvioj terapijoj, 1726guli ligoninėj. Šitie skaičiai tikrai tikslūs, o nustatyto viruso galim net nediskutuoti, ten vėjai. Opozicija ir žurnalistai jau tarkuoja valdžią kiek tik gali, artėjam prie lūžio taško. Visi skaičiai puikiai auga, Stockholme jau pasileis lauko ligoninė, jeigu valdžia imsis priemonių artimiausiu metu gręsia sunkūs laikai, jeigu nesiims - po Vėlykų corona bus išvežiota į regionus ir turėsim katastrofą.
AAA000 2020-04-05 23:45
svedams ir anglams bus kosmaras greit... prancuzams ir ispanams jau prasidejo. italai nors ir ziauriai uzsirove - visgi kazka nuveike. jei nenustos det pastangu, gal ir apvaldys situacija. Lietuva tai suda mala su testavimais. turetu labiau paleist pajegumus. ir tas karscio klinikas aktyviau daryt. kolkas nebloga situacija - bet mazokai pastangu. grubiu klaidu beveik nedare isskyrus tik kad sugrazintus galejo uzdarinet karantinan rimciau. jei tendencija bloges - reiketu dar sali biski pertvert i kokias 6-7 dalis. bet jei nebloges - greiciausiai pakaks tik sugaudytu infekciniu izoliavimo.
Kyborg 2020-04-05 23:58
Ispanijoje šiaip jau senokai prasidėjo ir ten situacija jau blogesnė nei Italijoje. Milijonui gyventojų Ispanijoje šiai dienai 2797 užsikrėtę, Italijoje - 2133, mirčių kiekis milijonui gyventojų Ispanijoje 266, Italijoje - 263. Tiesa abejose šalyse tiek naujų užsikrėtimų, tiek naujų mirčių skaičiai jau 3-4 dienas nebedidėja ir netgi šiek tiek mažėja. Tiesiog Italija pirmoji susidūrė su rimta situacija ir iki šiol spaudoje didžiausias dėmesys skiriamas jai, nors Ispanijoje padėtis iš esmės tokia pat.
HardAxe 2020-04-06 01:11
bendras atvejų kiekis nieko nesako. Sako tik tiek, kiek daromi tyrimai. O švedai jų vienu momentų beveik nebedarė. Manau švedus aplenks UK ir Vokietija, bet Gegužės pradžioj bus ir čia liūdna. Kritinių atvejų Švedijoj (https://www.worldometers.info/coronavirus/) sąlyginai dar nedaug, bet labai nedaug ir pasveikusiu (3%), tai darau prielaidą, kad esam dar gana pradinėj stadijoj. Kaip jau rašiau Lietuva dar nepasiekė tos stadijos, Lietuvoj pasveikusių 1%.
Dannas3 2020-04-06 07:11
Hardaxe negalvoji kad ta statistika labai pagedo, kai virusas isimete i seneliu namus. Ir sakai kad bus katastrofa kai isimes i regionus, kas nelogiska, nes regionai kur kas reciau apgyvendinti. Dar gi, pagal svedu skaiciavimus, jau siuo metu salyje turetu but apsikrete apie puse limono, o balandi susirgs apie puse populiacijos. Zodziu bando igyt kolektyvini atsparyma ir ar tai yra geras kelias pamatysime, metu gale, po antros viruso bangos.
Arunas1948 2020-04-06 08:26
Baikim sia diskusija, virusologai aiskiai sako kad geriausias variantas kai 60 procentu gyventoju perserga ir igyja imuniteta o silpniausi mirsta, kadangi Svedija protinga valstybe klauso specialistu patarimu.
kestutisz 2020-04-06 10:22
Ta pasveikusių statistika tai išvis kosTmosas - miršta gal iki poros procentų, pasveiksta 1 - kur likę? Net su plaučių uždegimais - nu kiek ten tekdavo sirgti - 2-3 sav? Ir tai nebūtinai ligoninėj. Ar čia tas 1 proc tų kur realiai jau kvėpavimo aparatais ištraukti iš mirties nagų?
HardAxe 2020-04-06 10:58
devyniaragis 2020-04-06 11:12
biesiškai nestabilus dalykas.