Aplink Černobylio elektrinę dega miškai - radiacijos lygis pašoko 16 kartų, sučiupto padegėjo pasiteisinimas šokiruos (Video)  (2)

Oficialūs Ukrainos pareigūnai tvirtina, kad dėl besitęsiančių aplink liūdnai pagarsėjusią Černobylio atominę elektrinę miškų gaisrų – radiacijos lygis smarkiai išaugo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Yra blogų naujienų – gaisro centre radiacijos lygis viršija įprastą ribą“, - rašo Ukrainos ekologinio tikrinimo tarnybos vadovas Egoras Firsovas.

„Kaip matote vaizdo įraše, [Geigerio skaitiklis] rodo 2,3, kai norma yra 0,14. Tačiau toks radiacijos lygis yra tik pačiame gaisro židinyje“, - teigia Egoras.

Pasak „The Guardian“, net ir už beveik 100 km nuo Černobylio esančios Ukrainos sostinės, Kijevo, gyventojai nerimauja dėl galimos radiacijos, bet oficialūs pareigūnai ramina, kad nėra jokio pagrindo nerimauti.

Po to, kai 1986-aisiais įvyko Černobylio atominė nelaimė, šios vietovės yra apleistos ir augalija vėl sugrįžo. O tai plisti ugniai tik padeda.

Šiuo metu Černobylio zonoje iš viso dega daugiau kaip 100 hektarų miškų plotas ir tvirtinama, kad viskas prasidėjo nuo uždegtos žolės, o galiausiai ugnis įsimetė ir į miškus.

Ukrainos valdžia tvirtina, kad kaltininkas jau yra sučiuptas. Tai 27-erių metų vyras, kuris prisipažino sukėlęs gaisrus ir viską darė „dėl linksmumo“.

Dabar dar sunku pasakyti, kaip gaisrų epicentre keisis radiacijos lygis, bet Egoras Firsovas tvirtina, kad nuo šio sekmadienio jis buvo maždaug 16 kartų didesnis, nei įprastai.

Taip pat Egoras Firsovas tvirtina, kad norint išvengti tokių gaisrų ir pavojaus žmonėms, būtina didinti baudas. Šiuo metu už sukeltą gaisrą Ukrainoje numatyta vos 175 grivinų arba 5,91 eurų bauda. Tačiau artimiausiame parlamento posėdyje jas numatoma didinti 50-100 kartų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(58)
(12)
(46)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: