Kur pigiausia įsigyti elektromobilį? Kainos skiriasi net 4 kartus, o Lietuva – sąrašo apačioje  (5)

Šiuo metu pasaulio keliais važinėja apie 5 milijonai elektromobilių ir jų nuolat daugėja. Tačiau kuriose pasaulio šalyse elektromobiliai parduodami pigiausiai, o kuriose brangiausiai? Į šį klausimą atsako „CompareTheMarket“ atliktas tyrimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„CompareTheMarket“ į savo tyrimą įtraukė 49 pasaulio šalis ir palygino už kiek gi jose yra parduodamas pats populiariausias elektromobilis pasaulyje – „Nissan Leaf“.

Taigi, pirmajame dešimtuke dominuoja Europos šalys. Vidutinė pigiausia „Nissa Leaf“ elektromobilio kaina yra Ispanijoje, kuri siekia 25 900 eurų.

Antroje vietoje liko vos 100 eurų atsilikęs Reunionas, Prancūzijos užjūrio teritorija. Toliau seka Portugalija, Lenkija, Japonija, Norvegija, JAV, Kanada, Prancūzija ir dešimtuką užbaigią Airija.

Lietuva į šį sąrašą taip pat pateko ir užėmė 38 vietą iš 49. Pasak „CompareTheMarket“, Lietuvoje vidutinė „Nissan Leaf“ elektromobilio kaina yra 36 880 eurų – didžiausia tarp visų Baltijos šalių – arba 9 000 eurų brangiau nei Lenkijoje ir beveik 11 000 brangiau nei šio sąrašo lyderėje Ispanijoje.

Čia reikėtų pažymėti, kad „CompareTheMarket“ neįtraukė tik ką Lietuvoje patvirtintos naujos tvarkos. Aplinkos ministerija skelbia, kad už naują įsigytą elektromobilį skirs 4 000 eurų kompensaciją.

Tai turėtų mus šioje lentelėje kilstelėti aukščiau ir elektromobiliai, greičiausiai, Lietuvoje atpigs, tačiau jie vis dar bus brangesni nei Lenkijoje.

Iš kitos pusės, galime pasidžiaugti, kad Lietuvoje elektromobiliai nėra patys brangiausi.

Po mūsų iškart rikiuojasi Nyderlandai, Švedija ir Suomija. Tiesa, šiose šalyse žmonių perkamoji galia yra ženkliai didesnė, tad keliais šimtais eurų brangesni elektromobiliai nei Lietuvoje jiems tikrai nekelia didesnės bėdos.

Be to, šios šalys pasižymi, kaip vienos labiausiai elektromobilius perkančios tautos Europoje. Ir joms ypač patinka kiek brangesni „Tesla“ elektromobiliai.

Šį sąrašą užbaigia Singapūras, kuriame vidutinė „Nissan Leaf“ elektromobilio kainas siekia įspūdingus 100 142 eurus arba beveik 4 kartus brangiau nei Ispanijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(36)
(9)
(27)

Komentarai (5)