Virusas nepasišalina iš organizmo? Štai ką rodo naujas tyrimas P. Korėjoje ir kiek tai pavojinga  ()

Penktadienį Pietų Korėjos sveikatos apsaugos ministerijos atstovai paskelbė, jog nustatyta daugiau nei 90 teigimų užsikrėtimo koronavirusu atvejų asmenims, kurie jau yra persirgę COVID-19 ir visiškai pasveikę. Šią žinią skelbia Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centras (KCDC) informuoja, jog teigiamų pakartotinių COVID-19 testų kiekis yra 91. Visiems šiems asmenims testai atlikti po to, kai jie persirgo liga ir buvo išleisti iš karantino.

KCDC generalinis direktorius Jeongas Eun-kyeongas sakė, kad tokių pacientų, kurie pasveiko po ligos, tyrimai užtrunka ilgiau – bent dvi savaites, skirtingai nuo įprastinių COVID-19 testų, kurių rezultatas gaunamas santykinai greitai.

„Iš asmenų, kuriems buvo atliktas COVID-19 testas, kvėpavimo organų vėl išskiriame virusus“, – sakė KCDC vadovas.

Jis taip pat nurodė, kad aiškinamasi, ar šių pacientų organizmuose esama antikūnų, kurie parodytų, jog jie jau yra pasveikę: kai kurie sveikatos apsaugos ekspertai tvirtina, kad imunitetą įgiję asmenys, kurių organizmuose esama antikūnų prieš COVID-19, kitų užkrėsti negali.

Taip pat Pietų Korėjos sveikatos institucijų atstovai sakė, jog tai yra ne pakartotinio užsikrėtimo atvejai, o viruso reaktyvavimasis, nes pakartotinis teigiamas testas buvo atliktas santykinai greitai po išleidimo iš karantino.

Kiti, ne KCDC dirbantys virusologai bei epidemiologai, taip pat galvoja, kad teigiamas rezultatas gautas ne dėl klaidingo testo atsakymo, o dėl viruso reaktyvavimosi. Jų teigimu, virusas kai kuriose ląstelėse gali išlikti „latentinėje būsenoje“, o vėliau reaktyvuotis ir vėl atakuoti kvėpavimo organus.

Pietų Korėjoje taikomas paciento pasveikimo kriterijus yra du iš eilės neigiami testai, kai mėginiai paimami su 24 valandų trukmės intervalu.

Per dieną nustatomų COVID-19 atvejų kiekis Pietų Korėjoje šį penktadienį nukrito žemiau 30 ribos – paskutinį kartą toks mažas jis buvo vasario 27 dieną. Bendras užsikrėtusiųjų kiekis P.Korėjoje yra 10 450 asmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(34)
(5)
(29)

Komentarai ()

Susijusios žymos: