Lietuva įsitraukė į klinikinį vaisto nuo koronaviruso tyrimą: „šio vaisto galės būti skiriama iki 100 Lietuvos pacientų“  ()

Pirmadienį sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga informavo, kad Lietuva oficialiai įsitraukė į Japonijos mokslininkų sukurto vaisto nuo koronaviruso klinikinius tyrimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sakė A. Veryga, baigus visas diplomatines procedūras, Lietuva oficialiai įsitraukė į Japonijos mokslininkų sukurto vaisto klinikinius tyrimus.

„Šio vaisto galės būti skiriama iki 100 Lietuvos pacientų“, – sakė ministras.

„Lietuvos medikai dalyvaus naujojo sukurto vaisto, skirto kovai su koronavirusu, klinikiniuose tyrimuose. Japonai jungia „žalią šviesą“ šio vaisto klinikiniams tyrimams mūsų šalyje! – socialiniame tinkle rašo A. Veryga.

– Tai reiškia, kad baigtos diplomatinės procedūros ir Lietuva oficialiai įsitraukia į naujai Japonijos mokslininkų sukurto vaisto klinikinius tyrimus. Ačiū mūsų šalies diplomatams, kurie padėjo derinant formalumus, ir, žinoma, visiems prisidėjusiems! <...>

Šio vaisto eksperimentinius klinikinius tyrimus Lietuvoje vykdys gydymo įstaigų medikai, o mūsų šaliai šio vaisto skiriama iki 100 pacientų.

Jei visų gautų vaistų dabar klinikiniams tyrimams Lietuva neišnaudotų (nes pacientų mažėja gerėjant epidemiologinei situacijai), juos galima saugoti ta tikrą laiką ir naudoti vėliau, jei vėl būtų protrūkių."

Anot užsienio reikalų ministro Lino Linkevičiaus, dar nuo kovo pabaigos intensyvias diplomatines derybas vedė Lietuvos ambasada Japonijoje, nes vaisto prašo ir tyrimuose nori dalyvauti 80 valstybių.

„Visos diplomatinės procedūros jau baigtos, beliko tik sulaukti vaisto Lietuvoje. Džiugu, kad mūsų medikai prisijungs prie kitų keturiasdešimties pasaulio valstybių, jau dalyvausiančių klinikiniuose vaisto tyrimuose. Kartu tai – dar vienas ypatingų ryšių tarp Lietuvos ir Japonijos pavyzdys“, – teigia ministras L. Linkevičius. Šio vaisto eksperimentinius klinikinius tyrimus Lietuvoje vykdys Lietuvos gydymo įstaigų medikai.

Savaitgalį susirgimų skaičiui vėl šoktelėjus, ministras sakė, kad tai yra gyvas įrodymas, jog infekcija niekur nedingo.

„Ir tai yra dar kartą paraginimas elgtis atsakingai, nepriklausomai nuo to, kokioje vietoje – ar tai darbo vieta, slaugos ir globos įstaiga, ar tai būtų vieša erdvė, kur apsisprendžiame išeiti, praleisti laisvalaikį. Visi ribojimai nėra praradę prasmės. Tačiau dabar dauguma atveju kalbame apie židininį, ar šeimose, ar įstaigose plitimą. Būtinybės grįžti prie karantino griežtinimo sąlygų šiuo metu tikrai nėra“, – kalbėjo A. Veryga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Žiedūnė Juškytė
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()