To dar nėra buvę – naftos kompanijos bevertę naftą pumpuoja atgal po žeme  (2)

Pirmą kartą istorijoje naftos kainoms tapus neigiamoms, ją prekiaujančios kompanijos pripildė turimus rezervuarus ir pritrūkus vietos saugoti likusią naftą – leista ją pumpuoti atgal po žeme.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša „Texas Observer“, situacija tapo gana beviltiška ir kai kurios nafta bei dujomis prekiaujančios kompanijos yra priverstos imtis iki šiol nematytų priemonių.

Tvirtinama, kad kai kurios naftos kompanijos net primoka naftos pirkėjams, kad tik jie ją pasiimtų, o jų neatsiradus – tiesiog perteklinę naftą pumpuoja atgal po žeme.

Čia verta pažymėti, kad toji nafta nėra pumpuojama atgal į tą pačią vietą iš kur buvo išgauta. Nafta ir suskystintos dujos pumpuojamos į „netradicinius požeminius sluoksnius“ ir tam leidimą išdavė vietos naftos ir dujų reguliavimo tarnyba.

Aplinkosauginės organizacijos yra šokiruotos tokiu sprendimu, nes nors ir laikinas, bet leidimas buvo išduotas be jokių viešų svarstymų ir suinteresuotų grupių diskusijų. Bijomasi, kad taip pumpuojant naftą po žeme bus užteršti požeminiai vandenys.

„Leidimas taip saugoti naftą kelią didelį susirūpinimą tiek aplinkos, tiek ir vandeningųjų sluoksnių atžvilgiais“, - tvirtina „Environment Texas“ atstovė Emma Pabst.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(75)
(16)
(59)

Komentarai (2)