Kaip greitai namuose sunokinti avokadą?  ()

Avokadus geriausia nokinti namuose. Neverta pirkti jų parduotuvėje minkštų dėl dviejų priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausia – nežinote, kiek laiko jie noko. Jie gali būti pernokę, viduryje jau pajuodavę. Antra, jei avokadas ilgai gulėjo parduotuvės lentynoje, sunoko, jį tikrai čiupinėjo daug žmonių, taigi minkštimas gali būti pažeistas. Patikimiausias būdas – nusipirkti kietų avokadų ir sunokinti juos, pasitelkus tam tikrą metodą. Galite nusipirkti daugiau avokadų ir nokinti tik reikiamą kiekį. Štai keli lengvi, praktiški avokadų nokinimo būdai.

Įdėkite avokadą į popierinį maišelį su kokiu nors vaisiumi, kuris spartins nokimo procesą

Greičiausias būdas sunokinti avokadą – įdėti jį į popierinį maišelį su kitu vaisiumi, kuris išskirs etileno dujų, ir užrišti maišelį. Puikiai tiks obuoliai, bananai, bet yra ir kitų vaisių, kurie išskiria etileno dujų. Galite sudėti avokadus kartu su abrikosais, nektarinais, slyvomis, kriaušėmis, mangais, papajomis, melionais. Tiesa, turėkite omenyje, kad greičiau sunoks ir kiti vaisiai. Tai bus naudinga žaliems bananams, kietoms kriaušėms ar kaulavaisiams. Tik stebėkite ir kas rytą patikrinkite sunokimo lygį. Niekada ilgai nelaikykite avokado šaldytuve, antraip jis labai ilgai noks ir netgi gali sugesti.

Kaip sužinoti, kada avokadas jau tinkamas valgyti

Bene geriausias būdas patikrinti, ar avokadas sunokęs, – paspausti nykščiu. Turite jausti jo minkštimą. Prie kotelio esanti viršutinė dalis greičiau suminkštėja nei kita avokado dalis. Jei paspausite tik viršutinę dalį, paskui pamatysite, kad likusi dalis vis dar kieta. Jei netyčia perpjovėte žalią avokadą, ant minkštimo užlašinkite citrinos sulčių ir vėl suglauskite puseles. Laikykite šį avokadą uždarame stikliniame ar plastikiniame inde kartu su obuoliu.

O dar geresnis variantas – įdėti avokadą į patiekalą, kuriam ne taip svarbi jo struktūra, pvz., į glotnutį. Kartais reikia tik pusės avokado, o likusią dalį norisi atidėti kitai dienai. Kad avokadas neparuduotų, ant minkštimo užlašinkite citrinos sulčių. Paskui susukite avokado puselę į plastikinę plėvelę ir įdėkite į šaldytuvą.

Kitas variantas – uždengti puselę tuščia žieve, apvynioti maistine plėvele ar surišti gumele. Galite laikyti sandariame inde šaldytuve. Turėkite omenyje, kad avokadas bus skanesnis, jei išimsite iš šaldytuvo anksčiau ir valgysite jį kambario temperatūros.

Kartais rekomenduoja nokinti avokadą mikrobangų krosnelėje. Kas domisi ir rūpinasi sveikata, pasakys – šis būdas nėra geras. Mikrobangų krosnelėje greitai kaitinant vaisiuose esančias riebalų rūgštis, gali pasikeisti jų struktūra. Bandžiusieji teigia, kad šis metodas ne tik neveiksmingas, bet ir avokado skonis tampa labai nemalonus.

Kaip sunokinti avokadą per 10 minučių?

Jei labai skubate ir neturite nė pusvalandžio, rekomenduojamas spartus būdas. Jis veiksmingas, jei viską atliksite teisingai.

Ką daryti:

  • įkaitinkite orkaitę iki 90 laipsnių,
  • susukite avokadą į foliją ir padėkite ant kepimo skardos,
  • pakaitinkite 10 minučių.

Ir viskas – avokadas bus sunokęs. Avokadai, kaip ir kiti vaisiai, išskiria etileno dujas. Įprastai etileno dujos išsiskiria palengva, taigi avokadas laiku sunoksta. O kai avokadas susukamas į foliją ir kaitinamas, dujos sulaikomos ir spartina nokimo procesą

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()