„SpaceX“ pavyko! JAV astronautai sėkmingai išskrido į kosmosą – štai kaip viskas vyko, kas toliau ir išskirtinės Elono Musko emocijos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Chevy 2020-06-02 08:33
Labai dėkoju už išsamius atsakymus ir pamokymus. Dabar lenkiu galvą prieš žinias. Kiek nedaug katalizatoriaus reikėjo, kad viskas grįžtu į techninę diskusiją. Niekas neįsižeidžia, ko čia pykti jei ką pražiopsojai ar primiršai. Žmogus mato, girdi, uodžia, jaučia ir priima tą realybę. Kai kas nesuprantama klausia savęs ir kitų. Tai kitų praktinės, mokslinės ir kitos žinios. Dėkoju, kad pasidalinote ir nepykit už priverstinį diskusijos pokrypį...
Niemand 2020-06-02 12:46
Nereikia aiškinti apie tai, ko pats neišmanai... Klausimas buvo ar gali virusas daugintis drėgnoje prikvėpuotoje kaukėje. Tai vat kai kurie gali pasinaudodami tuo, kad toje kaukėje gyvena šauni kompanija žmogaus mikrobiotos (įvairių bakterijų), pvz., poliomelito virusas (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4373533/). Be kita ko didelė dalis RNR virusų dalinai gali daugintis iš vis be jokių ląstelių, nes su savimi "nešiojasi" replikazės fermentus, pvz., alfa virusai. Retrovirusai (RNR virusų atmaina, įskaitant HIV) gali patys save transkribuoti į DNR, kuri jau užkrečia ląsteles, t.y. dalinai dauginasi "savarankiškai". Iš šiuolaikinių virusų natūraliai (ne laboratorinėm sąlygom) be kokių nors ląstelių greičiausiai niekas negali daugintis, nes tapo per sudėtingi ir per daug prisitaikę. Bet senoviniai primityvūs virusai pilnai galėjo daugintis visiškai savarankiškai (google self replicating RNA).
Finalfour 2020-06-02 12:56
Viskas ok Tiesiog cia yra tiek privise vatiniu troliu, kurie nenori girdeti moksliniu faktu, ir aiskina tik savo dauzta nuomone, kad gal per arsiai suregavau Bet kaip dabar supratau, paklausei tiesiog to ka nezinai, o ne bandei yrodyti kokia nors samokslo teorija Tai va, tau ir atsake Galiu papildyti, kad tam, kad bet koks objektas butu orbitoje, jis turi skrirti labai dideliu greiciu - apie 9 km/s. Tada del tokio greicio jis krenta i zeme tokiu pat lanku, kaip ir zeme tolsta nuo jo del to kad apvali. Todel objektas skriedamas orbita apie zeme yra nuolatiniame kritime i ja. Kai tik ijungia stabdymo variklis ir suletina savo greiti, jo kritimo kampas tampa statesnis ir jis ieina i atmosfera. Taip leidziasi erdvelaiviai. O raketa del to ir gula i horizontalu skrydi, kad pasiektu ta orbiti greiti. Paskui dar tas greitis koreguojamas orbitoje, kaip ir ausktis, kad graziai susijungtu su tokiu pat greiciu skriejancia TKS Jei raketa kiltu 400 km tiesiog i virsu - kai tik baigtusi kuras ji kristu atgal i zeme ir sudegtu atmosferoje. P.S. Beja, debilai plosciazemininkai aiskina, kad raketa gula horizontaliai, nes kitaip atsitrenktu i dangaus kupola
immortallt 2020-06-02 14:44
Kalba čia ėjo apie tuos, kurie aiškino, kad ant rūbų COVID-19 dauginasi.
conjurer 2020-06-02 14:56
Liūdna kad atsakei ne toje temoje kurioje uždaviau klausimą. "RNA world" yra vienintelė teorija kuri patvirtina tavo pasisakymą, nežinojau apie ją. Bet tada kyla klausimas, ar tokia senovinė gyvybės forma gali būt klasifikuojama kaip virusas? Žinai ką, pratęsiam diskusiją anoje temoje.