Ar alkoholio vartojimas tik savaitgalį yra visiškai saugus? Gydytoja įvardijo gėrimų grupę, kuri situaciją tik pablogina

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laurynas19 2020-06-10 15:03
Man įdomu kodėl niekas niekur nemini pagrindinės priežasties kodėl mes geriam, kodėl laukiame kol galėsime išgerti, kodėl mes negalime nusototi gerti ir kodėl galvojame jog neįmanoma praleisti smagiai laiko be alkoholio. Alkoholis visų pirma veikia kaip "slopintuvas" mūsų smegenyse, todėl mes atsipailaiduojame nes smegenų veikla sumažėja ir nebeturime tiek daug įkirių minčių, pasidarome mieguisti, sutrinka motorika ir tt. taip pat yra išskiriamas dopaminas, nuo ko pasidarome laimingesni. Ilgą laiką vartojant alkoholį, smegenys prisitaiko prie alkoholio poveikio ir be alkoholio nebefunkcionuoja taip kaip turėtų. Smegenyse yra GABA cheminis tranzistorius (nežinau kaip lietuviškai) kuris atsakingas už smegenų aktyvumą. Galima įsivaizduoti GABA kaip stabdžius automobilyje, jei riedame nuo kalno Ir norime palaikyti 30km/val greitį mes spaudžiame stabdžius tokia jėga kad palaikyti norimą greitį. GABA natūraliai tai daro palaikydama normalų smegenų aktyvumą. (taip pat padeda užmigti) Tačiau ilgai vartojant alkoholį kuris veikia lygiai taip pat kaip GABA, tai yra stabdo smegenų aktyvumą, pagal mano pateiktą analogiją, papildomai stabdo mūsų automobilį kuris pradeda riedėti 20km/val greičiu vietoje 30km/val. Taigi smegenys prisitaiko sumažindama GABA, bei tokiu atveju vėl mūsų automobilis lekia 30km/val greičiu, tačiau dabar su alkoholio pagalba. Kai alkoholis pasišalina iš mūsų sistemos, mūsų automobilis lekia 40km/val greičiu, todėl pradedama jausti nerimą ir negalime atsipalaiduoti, būtent dėl to mes jau po 2-3dienų laukiame kada galėsime atsidaryti bent vieną šaltą alaus ir atsipalaiduoti.
Staska 2020-06-11 20:50
to Laurynas19: perskaiciau tavo komentara, keista, bet noras siandien atsidaryti viena salto alaus nuo to nesumazejo... Turbut, del to zmones ir toliau vartoja alkoholi.