Manote, kad nutrinami loterijos bilietai yra visai nekalti? Mokslininkai teigia, kad jie gali sukelti problemų  ()

Loterijos bilietai yra pramoga. Daugelis juos perkančiųjų žino, jog šansų laimėti beveik nėra. Tačiau kažkur pasąmonėje kužda „o gal?“ Be to, monetos briauna nutrinti bilietą yra visai smagu. Tačiau mokslininkai įspėja - šis pomėgis gali sukelti problemų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visi supranta, kad žaisti azartinius žaidimus gali būti pavojinga. Daugybė žmonių jaučia priklausomybę azartiniams lošimams ir taip praranda didžiules pinigų sumas. Kai kurie praranda ir namus, ir šeimas, ir verslus. Tai yra rimta priklausomybė, sukelianti ne tik finansinių sunkumų, bet ir psichologinių problemų.

Australijos mokslininkai apklausė 2112 žmonių apie jų lošimo įpročius. Iš jų buvo atrinkti 540 tyrimo dalyviai, kurie dažnai pirko loterijos bilietus. Mokslininkai pastebėjo, kad net trečdalis jų susiduria su vienokia ar kitokia priklausomybės forma.

Įdomu tai, kad šis tyrimas išskyrė trinamus bilietus kaip sukeliančius daugiausia problemų. Juos reguliariai perkantys žmonės dažniau susiduria su finansinėmis ir psichologinėmis problemomis. Mokslininkai teigia, kad taip yra todėl, kad trinami bilietai apie laimėjimą praneša iš karto. Tie laimėjimai yra reti, tačiau „beveik laimėjimai“ yra labai dažni - tai situacijos, kuomet atrodo, kad iki pergalės trūko visai nedaug - vieno simbolio ar skaičiaus.

Kiti tyrimai rodo, kad priklausomybę azartiniams lošimams dažniausiai patiria jauni vyrai. Šis tyrimas tai patvirtino, kad su problemomis dėl momentinių loterijos bilietų taip pat dažniau susiduria būtent jie. Žmonės loterijos bilietų nelaiko azartiniais lošimais arba mano, kad tai - tik švelni jų forma. Juk prarasti namą ar visas santaupas vien perkant loterijos bilietus būtų labai sudėtinga. Tačiau mokslininkai teigia, kad žmonės turi suprasti, kad lošimas yra lošimas. Loterijos bilietai gali sukelti ne tik finansinių, bet ir psichologinių problemų.

Priklausomybė loterijos bilietams greitai gali virsti priklausomybe lažyboms ar kitoms azartinių lošimų formoms. Tačiau ir loterijos bilietai nėra dalijami dykai. Greitai galima prisidaryti rimtų problemų. Galiausiai, daug loterijos bilietų perkantys žmonės dažnai pastebi, kad jų laimė priklauso nuo laimėjimų dažnumo. O juk tikimybė laimėti visada yra arti nulio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(14)
(6)
(8)

Komentarai ()