Vakarėlis, kuris nebus pamirštas - 50 prostitučių šoko Popiežiaus rūmuose Vatikane  ()

1501-ųjų spalio 30 dieną Vatikane, Popiežiaus rūmuose, įvyko didelė puota. Tai - nieko nestebinantis faktas, nes vakarėliai ir pobūviai ten vyko dažnai. Stebina tik tai, kad su kviestiniais svečiais linksminosi ir 50 prostitučių. Na ir tai, kad vakarėlį surengė popiežiaus sūnus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Cesare Borgia, popiežiaus Aleksandro VI sūnus, yra įdomi istorinė asmenybė. Politikas, prekybininkas ir apskritai stipri figūra jis įkvėpė Niccolò Machiavelli parašyti „Princą“. Nors Borgia žuvo (buvo nukautas priešininkų) būdamas vos 31 metų, jo gyvenimas buvo labai margas. Nebloga to margumo iliustracija - 1501 metais įvykęs Kaštonų banketą.

Kaštonų banketu šią puotą praminė amžininkai. Tiesa, dažnam kyla abejonių, ar toks balius apskritai įvyko. Kaip tai galėjo vykti Vatikane, Popiežiaus rūmuose? Kita vertus, apie Kaštonų banketą žinome iš kunigo Johanno Burchardo memuarų. Jis tuo metu buvo Vatikane.

Kaip pasakojama, Borgia, kuriam tuomet buvo 26 metai, į savo apartamentus Popiežiaus rūmuose sukvietė nemažą būrį svečių. Na, o jiems palinksminti jis pasamdė 50 prostitučių. Jos šoko su vakarėlio svečiais - iš pradžių apsirengusios, o vėliau - nuogos.

Po vakarienė žvakidės su žvakėmis buvo pastatytos ant grindų. Aplink buvo išmėtyta nemažai kaštonų, kuriuos prostitutės po vieną rinko, vaikštinėdamos ant visų keturių. Vėliau, žinoma, prasidėjo orgija. Beje, popiežius, Borgia ir jo sesuo taip pat dalyvavo vakarėlyje.

Kai kurie laikmečio žmonės atmetė šią istoriją kaip išsigalvojimą. Vieniems tai buvo tiesiog neįtikėtina - nors popiežius turėjo vaikų, kurių susilaukė su savo meilužėmis, jis buvo gana santūri asmenybė. Na, bent jau taip manė kai kurie jo sekėjai. Šios istorijos tikrumu abejoja ir mūsų laikų tyrinėtojai - negi niekas iš kitų puotos dalyvių nebūtų apie tai kalbėjęs?

Ir dabar jau niekas nesužinos, ar Kaštonų banketas įvyko, ar ne. Gali būti, kad visa istorija buvo sukurta sumenkinti pačiam popiežiui ir jo sūnui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(32)
(14)
(18)

Komentarai ()

Susijusios žymos: