Nauji tyrimai rodo, kad mūsų galaktikoje gali būti bent 36 ateivių civilizacijos – ir visos jos pažangios

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evil Goku 2020-06-17 17:09
Kad atrasim magišką fiziką, kuri bus kardinaliai skirtinga (keliavimas greičiau už šviesą ir pan) yra nepagrįsti spėliojimai. Todėl tiek mes, tiek kitos civilizacijos, galim "užstrigti" šitame lygmenyje. Nėra aišku kokių tiksliai sąlygų reikia gyvybei atsirasti ir jai vystytis (gyvūnų protėvis tik vienas). Taip pat iš N gyvūnų rūšių, tik vienai pavyko evoliucionuoti iki tokios kuri gali kurti civilizacijas. Jei žmonija per savo gyvavimo laiką neatras jokių nežemiškos gyvybės pėdsakų, tai iš esmės būtu tas pats kas, kad mes visatoje esame vieni. Net jei kokiam visatos kampe būtu skirtingų civilizacijų kaip prišikta, bet mes su jomis niekaip ir niekada nesąveikautumėm, tai būtu tas pats, kas jų nėra. Bet iš to negalime nuspręsti ir tai, kad egzistuoja vienaragiai drakonai. Nenoriu numušti jūsų entuziazmo, bet kol nėra pagrįstos teorijos ko reikia gyvybei atsirasti ir vystytis (kaip turi kisti parametrai, kad susiformuotu molekulės vienokie, kad juos pradėtu jungtis kitokie, kad atsirastu vienaląsčiai trečiokė). Tai tikimybių skaičiavimai apie nežemiškas gyvybės formas (nekalbant apie civilizacijas) yra random skaičių generavimas.
Arunas1948 2020-06-17 17:16
Ech, jus svaiciotojai, is kur genijam ateina informacija, jus galvojat kad tai ju ismastymas, ne informacija ateina is kitu civilizaciju tik ja perskaityti ne kiekvienam lemta.
kukulis4 2020-06-17 17:47
Ensteinas sake, kad negalima keliauti erdve didesniu nei sviesos greiciu. Bet jis nieko nesake apie galimybes paveikti pacia erdve. Ta prasme as neteigiu kad yra kazkoks budas, as tik sakau, kad gali buti. Kol nerasim tol nesuzinosim. O apie gyvybes egzistavima kazkur ten - ka mes zinom yra tai, kad vienoj planetoj protinga gyvybe tikrai egzistuoja (ir tvirtos teorijos jai pagrysti mes neturime) Turint omeny planetu skaiciu musu saules sistemoje, zvaigzdziu skaiciu galaktikoje ir galaktiku skaiciu visatoje, mes lygiai taip pat negalime teigti, kad kazkur kitur egzistuojancios (kad ir neprotingos) gyvybes tikimybe yra lygi nuliui.
Dannas3 2020-06-17 18:19
kad gyvybe paprasciausiam lygmenyj gali but visiskai paplitus, sako tai kad, pvz musu gyvybes pagrindas yra labiausiai paplite cheminiai elementai. Jei susidare cia, susidarys ir kitur. Be to nenaudociau vienaragio drakono argumentacijos, kalbant apie moksla, cia ne diskusija apie dieva. O apie pazangias civilizacijas, tai taip, pokolkas tie skaiciai ir vadinamieji oddsai labiau is siknos traukiami, kai galim kliautis tik vienu argumentu. Tai yra kad esam mes, bus ir kiti, kuris siaip, mano manymu, yra gana stiprus argumentas, zinant zmonijos istorija ir kokie mes egocentriski buvom, galvodami kad esam ipatingi, kaip pvz zeme visatos centras ir t.t., bet kuris vis su laiku mazeja, matant, kad nlb mes jau kuo ipatingi. Bet ziurint is dabartines perspektyvos, buti skeptiskais siuo klausimu yra vienodai protinga kaip ir but optimistais. Kolonizuot galaktika nereikia jokios super duper fizikos, uztenka ir pvz sugebet pasiekt 10 proc sviesos greiti, kad darbas butu padarytas per kelis milijonus metu. Ir ta darytu ne zmones, o self replicate mashines, kas irgi nera super joks labai ipatingas dalykas. Nebutina siusti zmoniu.
who 2020-06-17 18:27
Iš tolimų visatos kampų ateina labai sena info, prabėgę nuo tūkstančių iki n kartų daugiau metų, todėl negalime spręsti apie esamą situaciją ir kokioje stadijoje civilizacijos dabar gali būti. Fotonai su nuline mase juda be pasipriešinimo ir išspausti didesnį greitį galima gal nebent su anti materija ar erdvės transformacija, bet kol kas tai fantastikos sritis. Pagal hipotezę primityvi organika pradėjo formuotis dėl pirmykštės žemės atmosferos prisodrintos įvairių dalelių ir dujų ir esminį vaidmenį turėjo elektros išlydžiai/jonizacija. Kaip susidėliojo kombinacija kad dalelės pradėjo save kopijuoti čia jau nuneša stogą. Po to viskas kryptingai sudėtingėjo. Tai viena iš teorijų, kad pradiniai elementai virsta vis sudėtingesne struktūra, o baigę savo gyvavimą vėl išsiskaido į pirminius elementus.
Evil Goku 2020-06-17 18:39
būtu praktiškai lygi nuliui. Aišku stimulas tyrimams ir visuomenės panika ir psihozė stipriai padidėtų.
immortallt 2020-06-17 22:42
Iš tolimų visatos kampų ateina ne tūkstantmečių, o milijardų senumo informacija.
AAA000 2020-06-17 22:56
neateina, o tik smeksteli. informacija ateina - ta prasme negriztamai uzstringa nebent buhalteriams
m4nkind 2020-06-18 07:10
Manau dar problema kad mes siaurai žiūrime į kitas civilizacijas, galvodami kad jie mąstytu kaip mes. Yra dar kita tobulėjimo kryptis - ne į išorę o į vidų. Galbūt kitos civilizacijos užsiima meditacijom, astralinėm kelionėm, dvasiniais-mentaliniais dalykais ir tiesiog susitelkia į savo reikalus. Galbūt kitos civilizacijos perprato mirtį ir supranta kad tai yra normali ciklo dalis ir nesiekia išgyventi taip kaip mes. Mes labai ardomės iš baimės, nes norime kad mūsų civilizacija išgyventų. Kiti gal tiesog atsiranda, pabūna ir ramia galva išnyksta.
HardAxe 2020-06-18 11:51
paimkim du kambarius, kiekvienam po jungiklį kuris junginėja lemputę kitam kambary. Į vieną kambarį pasodinkim pvz paauglį iš indonezijos (mokantį tik savo kalbą), į kitą - Lietuvį fizikos profesorių, irgi kalbantį tik lietuviškai. Junginėdami lemputę jie gana greit supras, kad per ją galima susisiekti su kažkuo kitu. Bet ką jie galės sužinoti vienas apie kitą? Kiek tai užtruks laiko? O čia yra kalba apie veiksmą be jokio vėlavimo, kai bendrauja du žmonės. Kaip seksis kažką sužinoti apie vienas kitą, jeigu įterpsime bent valandos vėlavimą? Ką aš noriu pasakyti - jei ir aptiksime nenuginčyjamus kitos civilizacijos įrodymus kažką rimčiau apie juos sužinoti šansų - labai mažai. Informacijos dalybos užtruks amžinybę.
Giedriax 2020-06-18 20:44
HardAxe aprašyta problema jau žinoma mokslininkams. Kaip dvi civilizacijos, neturinčios nieko bendra ir nemokančios viena kitos kalbos gali susibendrauti ir dalintis informacija? 1960 buvo sukurta . Duomenų perdavimo greitis buvo 10 bitų per sekundę, siųsta 25000 šm atstumu. Lincos žodyno dydžio nežinau, bet grubiai imkime 100kB. Mūsų prisistatymas ateiviams - tarkime dar 100kB. Mūsų klausimai ateiviams ką apie juos norime sužinoti - dar 100kB. Visą šį Lincos žodyną, info apie save ir mums rūpimus klausimus siųstume maždaug 68 valandas. Atsakymo lauktume 50000 metų, kas kosminiais masteliais - tiesiog akimirka.
bahuriux 2020-06-19 01:32
Nu suprantat kad juokauju bet patikrinti nepakenktu visvien.