Maža kompanija tyliai planuoja kitais metais atlikti Mėnulio misiją  (3)

Aerokosminis startuolis Rocket Lab planuoja 2021 metais atlikti privačią misiją į Mėnulį. O tai reiškia, kad jei viskas pasiseks, jis taps pirmuoju komerciniu Mėnulio palydovu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalifornijoje įsikūręs aerokosminis startuolis tikisi pasiųsti savo CAPSTONE erdvėlaivį į Mėnulio orbitą ir išbandyti navigacijos sistemas, taip paruošiant dirvą būsimiems vizitams.

Kompanija nepradeda tuščioje vietoje. Tiesą sakant, ji savo Electron raketą skraidino jau 12 kartų, ir į Žemės orbitą iškėlė 53 palydovus.

Anksčiau Rocket Lab skelbė nuo kitų metų atliksianti misijas JAV Nacionaliniam žvalgybos biurui iš Paleidimo komplekso 1 Naujojoje Zelandijoje.

CAPSTONE

CAPSTONE Mėnulio palydovas į Mėnulio orbitą bus skraidinamas, naudojant atnaujintą Rocket Lab išbandytą Photon erdvėlaivį, kuris jau yra kėlęs krovinius, taip pat ir palydovus.

Photon turi 3D spausdintuvu pagamintą variklį HyperCurie, patobulintą versiją kompanijos skysto kuro raketos variklio Curie, 2018 metais jau panaudoto iškelti du CubeSat palydovus, versiją. 2018 metų startas — Rocket Lab pirmasis sėkmingas orbitinis paleidimas.

Į Mėnulį ir toliau

Jei viskas vyks pagal planą, CAPSTONE palydovas skries 1 600 kilometrų aukštyje virš Mėnulio paviršiaus. Tiesą sakant, jis lėks toje pačioje orbitoje, kurioje NASA planuoja savo pilotuojamai Lunar Gateway kosminei stočiai.

Rocket Lab nesirengia ten sustoti.

„Žvelgiame ne tik į Mėnulį, bet ir į Venerą ir Marsą,” The Verge sakė Amanda Stiles, Rocket Lab Mėnulio programos vadybininkė.

Victor Tangermann
futurism.com

(24)
(0)
(24)

Komentarai (3)