Akla vaizduotė - didžiausias afantazijos tyrimas atskleidė įdomių detalių apie šį fenomeną

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2020-06-23 01:21
Na teisingai aprasyta. turiu visiska afantazija, taciau įsivaizduoju informaciją,abstrakčiua dalykus, apibrėžiančius laiką ar erdvę. Naviguojant nera problemu. Pojucius sakyciau sunkiai isivaizduoju ir retai. Sapnuoju neryskiai ir nespalvotai
HardAxe 2020-06-23 13:04
Gal gali papasakoti daugiau? Parašiau kelis klausimus kas kilo skaitant tekstą, gal galėtum bent į kai kuriuos atskyti, jei nėra perdaug asmeniška? Ar jaučiasi kažkokių minusų, apart pačios vaizduotės? 1. Kaip su žodinėm užduotim, matetmatikos, geometrijos, fizikos? Nekyla problemų suprasti ko norima? 2. Jeigu tekstas apibūdina kambarį, na baldų sustatymą. (Prieš langą televizorius, prie likusių sienų sofa...). Ar sunku būtų atsakyti į erdvinius klausimus? (kas stovi šalia sofos)? 3. Kaip sekėsi su rašinėliais mokykloje, per lietuvių pamokas? Bei kaip šiaip grožinės literatūros skaitymas? Jokių problemų, ar visai nepatinka skaityti? 4. Klasikinis klausimas: ką darysi jei laimėsi milijoną? Kokia būna minčių eilga atskant į tokį klausimą? 5. Vaikai vaikystėj bijo visokių siaubūnų ir baubų. Tokios problemos afantaziją turinčių žmonių nekankina? 6. Sunku "įsivaizduoti" garsus. O mintyse pergroti mėgstamą dainą, čia įsivaizdavimas ar prisiminimas?
jordanbn2 2020-06-25 21:42
1.2.Tokiu problemu neturiu ka cia surasei. Tai nesusije su vaizdiniu isivaizdavimu. Tai gi raso kad su erdves suvokimu viskas gerai blogai su pacio konkreciai vaizdo isivaizdavimu, ir fantazuoti galiu iki valiai ir planuoti. 3.Skaitau daug. Vaizdu nematau. bet juos isivaizduoju kitaip,erdviskai ir veikimo supratimu 4. Normali eiga. investuosiu. Ir vaizdu tikrai jokiu neprisikursiu. bet susiplanuosiu viska 5. kankina, tik tie siaubai abstraktus 6. garsu neisivaizduoju neatkuriu, nepergroju, ismokti galiu, bet su ritmo atkurimu problemele. Muzika prisimenu aisku.