„Crew Dragon“ pagamina daugiau energijos, nei kas nors tikėjosi – štai kas vyksta TKS ir ką dar suplanavo NASA  (1)

Skelbiama, kad „Crew Dragon“ kapsulė, sėkmingai į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) nuskraidinusi du Amerikos astronautus, laikosi puikiai. Tiesą sakant, ji demonstruoja dar geresnius rezultatus, nei buvo tikimasi ir štai kokie laukia artimiausi bandymai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-06-30 „Crew Dragon“ pagamina daugiau energijos, nei kas nors tikėjosi – štai kas vyksta TKS ir ką dar suplanavo NASA  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad „Demo-2“ misijos ir „Crew Dragon“ kapsulės rodomi rezultatai viršija visus lūkesčius. „Transporto priemonė [Crew Dragon] atrodo nepaprastai gerai“, - per spaudos konferenciją žurnalistams tvirtino NASA Komercinės įgulos programos vadovas Steveas Stichas.

Pasak Sticho, „Crew Dragon“ turimi saulės moduliai veikia „geriau nei buvo prognozuota“ ir tai reiškia, kad jis gali būti prisijungęs prie TKS dar 114 dienų.

Tai yra gerokai ilgiau nei, kad planuojama, jog misijos pabaiga bus rugpjūčio 2 dieną, kai su „Crew Dragon“ atgal į Žemę grįš ją nuskridę Bobas Behnkenas ir Dougas Hurleyus.

Tai yra labai gera žinia ir reiškia, kad „Crew Dragon“ saulės moduliai sugeneruoja ganėtinai daug energijos ir taip su šia kapsule nuskrieję astronautai gali dar ilgiau išbūti TKS. Tai labai svarbus momentas ateities skrydžiams.

Su „Crew Dragon“ kapsule bus atliekamas dar ne vienas bandymas. NASA planuoja į šią kapsulę pasiųsti ją skridusius astronautus bei dar du TKS įgulos narius ir pasižiūrėti kaip 4 žmonės telpa šioje kapsulė. Astronautų patirtis ir pastabos bus labai vertingos ateities skrydžiams.

Taip pat buvo skelbti planai išbandyti „evakuacijos simuliaciją“. Kaip pavyktų greitai astronautams iš TKS nukakti iki „Crew Dragon“ kapsulės ir atsijungti nuo TKS, jei pastarojoje įvyktų kažkokia nelaimė.

Šį penktadienį du labai patyrę astronautai Bobas Behnkenas ir 63-osios TKS ekspedicijos vadovas Chrisas Cassidys išėjo į atvirą kosmosą bei sėkmingai pakeitė pasenusias kosminės stoties baterijas. Naujosios baterijos tarnaus 20 metų.

Akivaizdu, jog TKS gyvenimas tiesiog verda ir NASA astronautams ramybės tikrai neduos. Laukia dar daugybė įvairių smulkesnių ir didesnio masto bandymų, įskaitant ir tos pačios „Crew Dragon“ oro kondicionavimo sistemos patikrinimą.

Pats didžiausias bandymas bus tada, kai Bobui su Dougu reikės grįžti į Žemę. Prisijungimas prie TKS pavyko puikiai, tačiau ir atsijungimas nuo jos bei skrydis į Žemę pareikalaus ypatingo astronautų tikslumo ir puikaus technikos veikimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(83)
(2)
(81)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: