„Jūs nepaliekate kitos išeities“ - Berlyno metro keleiviams ketina uždrausti naudoti dezodorantą, na... beveik  (2)

Kuo COVID-19 susijęs su dezodoranto naudojimu? Niekuo. Tačiau Berlyno viešąjį transportą administruojanti įmonė „Berliner Verkehrsbetriebe“ (BVG) paskelbė, kad ketina uždrausti keleiviams naudoti dezodorantą būtent dėl COVID-19 pandemijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialiniuose tinkluose išplatintas pranešimas atvirai teigia - „Jūs nepaliekate kitos išeities“. Taip BVG kalba apie tikėtiną dezodoranto draudimą. Vasarą tai būtų tikra kančia visiems, kas turi nosis, bet, žinoma, tai nėra rimtas planas.

Logika tokia - Vokietijoje, kaip ir likusioje Europos dalyje, po truputį atsisakoma COVID-19 karantino metu taikytų apribojimų. Tai ir prasidėjusi vasara žmones ragina daugiau judėti. Galiausiai, juk visiems jau nusibodo sėdėti namuose. Tačiau panaikinti dar ne visi reikalavimai - žmonės kai kuriuos užmiršo patys. Pavyzdžiui, viešajame transporte vis dar privaloma dėvėti kaukes.

Dauguma žmonių kaukes nešioja, bet jos dengia tik burnas. Kai kurie jas jau seniai pamiršo. Ir tai erzina BVG, kuri nenori, kad jos transportas taptų COVID-19 plitimo židiniais. Iš čia ir dezodoranto draudimas - galbūt svetimos (ir savos) smarvės pabūgę žmonės ims tinkamai dėvėti kaukes ir pagaliau prisidengs nosis?

Žinoma, dezodorantos draudimas nėra tikras planas. Niekas nepradės uostyti keleivių pažastų, kad įsitikintų, kad naujo reikalavimo laikomasi. Tiesiog tokia originalia kampanija bandoma priminti keleiviams apie jų pareigas.

Vokietijoje per visą pandemiją patvirtinti 197 tūkstančiai ligos atvejų, kiek daugiau nei 9 tūkstančiai žmonių mirė. Vokietija, kaip rodo šie rodikliai, su COVID-19 susitvarkė itin gerai - mirtingumas nuo COVID-19 šioje šalyje yra itin žemas. Prie to prisidėjo puikiai išvystyta sveikatos apsaugos sistema ir anksti įvesti draudimai. Ir drausmingi piliečiai, kurie tą drausmę turėtų išlaikyti ir dabar - dėvėti kaukę nėra sunku, nepriklausomai nuo to, ar jūsų manymu ji padeda, ar ne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(10)
(7)
(3)

Komentarai (2)