Meksike aptiktos senovinių actekų rūmų liekanos  ()

Meksike po vienu garsiu pastatu atrastos senovinių actekų rūmų, kur vėliau gyveno ispanų konkistadoras Hernanas Cortesas, liekanos, pirmadienį paskelbė vyriausybė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bazalto plokščių grindys buvo atrastos po didingu istoriniu lombardo „Nacional Monte de Piedad“ pastatu sostinės centrinės aikštės viduryje, jo renovacijos metu.

Atrastos grindys atitinka vieną atvirą rūmų vietą. Rūmai priklausė actekų valdytojui Achajakatliui, kuris buvo Montesumos – vieno paskutinių imperijos valdytojų – tėvas.

Ekspertai sako, kad tai „buvo senųjų Achajakatlio rūmų atviros erdvės dalis, tikriausiai vidaus kiemas“, nurodė Nacionalinis antropologijos ir istorijos institutas (INAH).

Kasinėjimų metu archeologai taip pat rado H. Corteso namų, kuriuos jis toje vietoje turėjo žlugus actekų imperijai, įrodymų.

Archeologai pažymi, kad grindys tikriausiai buvo suklotos pakartotinai naudojant medžiagą iš Achajakatlio rūmų, kuriuos, kaip ir kitus šventus actekų pastatus, konkistadorai sulygino su žeme.

Atradimas padarytas stiprinant 1755-aisiais pastatytą „Nacional Monte de Piedad“ pastatą.

H. Cortesas į dabartinės Meksikos teritoriją pirmą kartą atvyko 1518 metais su misija tyrinėti toliau nuo kranto esančią teritoriją ispanų kolonizavimui.

Jis ir jo vyrai 1521-aisiais apsiautė actekų sostinę Tenočtitlaną ir tęsė apsiaustį, kol miestas pasidavė, o tada jį sugriovė. Tai buvo svarbus imperijos žlugimo įvykis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()