Toliau taip gyventi negalime: tyrimai rodo, kad jei niekas nesikeis – egzistuoja net 90 proc. tikimybė, kad žmonijos civilizacija labai greitai žlugs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2020-08-06 09:04
...kol nepakeisim pelno ir vartojimo skatinimo ekonomikos, tai taip ir gyvensim...
daynewss 2020-08-06 10:26
Vartojimo ekonomiką galima pakeisti grynai paslaugų ekonomika. Manau, kad palaipsniui link to einama. pzv., psichologų paslaugos, masažuotojų paslaugos ir t.t. Per pastaruosius dešimtmečius atsiranda daugiau tokių paslaugų, kurios irgi "suka" ekonomiką, bet nesukuria šiltnamio efektą sukeliančių dujų pėdsako. Ten, žinoma, vyrauja šešėkinė ekonomika, bet link to einama. Gal niekada ir nenueis, bet gal po penkiasdešimties metų žmonės mokės pinigus už tai, kad ateitų koks dėdė ir parodytų mėlyną tašką ant popieriaus.
NekenciuReklamos 2020-08-06 14:19
jeigu atvirai - as manau, kuo greiciau tai ivyks, tuo geriau. Dabartine zmonija, kaip bendruomene, nera verta gyvybes. P.S. atskiri individai tikrai suteikia vilties, bet, ju yra gerokai per mazai, kad butu galima nutraukti savidestrukcijos procesa.
HardAxe 2020-08-06 14:43
Turtingi investuoja ir didina investicijas, taip buvo yra ir bus. Jie protingi, turi svertų ir galios. Jiem pinigus sumetam mes, vidutinė klasė. Pirkdami jų fabrikų produktus, naudodami jų paslaugas ir t.t. Kadangi pinigai cirkuliuodami vis nusėda tam tikrose kišenėse, tai ekonomikai varyti reikalinga infliacija ir kažkoks tai pinigų spausdinimas, tada arba turimi banknotai nuvertėja, arba žmogus priverstas juos kažkur investuoti/išleisti. Ir taip sukasi mūsų amžinas ekonomikos katiliukas... Jeigu pereisi prie paslaugų (turbūt vakrai jau seniai turi daugiau paslaugų, tik me buvom tam per biedni*1), tai nepakeis ekonomikos santvarkos. Kai išleidi eurą, nesvarbu prekei ar paslaugai, tu prarandi kontrolę kur jis bus investuotas. Teisingiausias požiūris yra kuo labiau orientuotis į self-sufficient gyvenimo stilių. Kai pats apsirūpini dalimi maisto, prižiūri namus, ir t.t. ir pan. t.y. kai darai ūkio darbus ir mažini pinigų cirkuliaciją. *1 seniau lietuviai juokdavosi, kad vakarietis negali paveikslo pasikabinti ant sienos, namų persitapetuoti ar mašinai rato pasikeisti. Bet tai yra ne durnumo, o aukšto pragyvenimo lygio pasekmė. Dizainieris ir statybininkas gražiau nudažo sienas už "ūkišką vyrą", nereikia pirkti įrankių ir šiaip vargti laisvo laiko sąskaita.
Hm 2020-08-06 15:27
Vienintelį išsigelbėjimą matau penktąją pramoninę revoliuciją, kai gamyba bus pilnai robotizuota. Gamykla galės gaminti tiek kiek reikią, kada reikią ir ką reikią. Tada praras prasmę pinigai ir pelnas. Ekonomika taps ekonomiška, gamins ne pelną ir pinigus, bet reikiamus gaminius ir tenkins visuomenės poreikius mažiausiomis sąnaudomis...
Chronas 2020-08-06 16:22
Aš tai manau, kad TIK TU esi nevertas gyvybės. Kaip pasiūlysi tai išspręsti? Smagu būtų: pagalvojau ir pradingai su visu geneologoniu medeliu. Galėtum tada baigt užsiiminėti savidestrukcijom iš nevilties gal ir su destrukcijom apsiramintumėt, revoliucionieriai jūs DD
Klaxon 2020-08-06 16:41
O kas, jeigu tai jau ne pirmą kartą? Kas jei tik dėl šios priežasties nerandame kitų mąstančių būtybių, arba jos neranda mūsų? Gal taip ir sugalvota?
NekenciuReklamos 2020-08-06 16:46
tu savo postu, tiesiog patvirtini, tai ka as parasiau savajame. Gal, kai dar truputely paaugsi, pamatysi, kad zmones nera kuriancioji ir globojanti aplinka jega. Ncov19 yra vienas is paskutiniu labai geru pavyzdziu kas nutinka kai naikini gamta, o USA su savo pandemijos valdymo modeliu yra labai geras pvz. kaip turtingiausia ir ytakingiausia salis moderniame pasaulyje visiskai nesirupina netgi savo pilieciais. Bet, zinoma, yra zmoniu kurie sika ir eda ten kur miega ir visai del to nemato problemu Bet velgi, tokiems kaip tu, gali aiskint kiek nori, jus kaip bezdziones zoologijos sode, tiesiog nesuprantat, jums gerai taip kaip yra
Klaxon 2020-08-06 16:46
Čia teorijos apie žmonijos ą žūtį. Tikėti neverta, bet susimąstyti yra dėl ko... https://theconversation.com/is-humanity ... uss-137943
Chronas 2020-08-06 17:21
A! Supratau! Tu esi ta esybė, kuri skirsto šventuosius ir nusidėjėlius. Okeyy Sakyk, kaip pasireiškia tas gamtos naikinimas, dėl kurio covid19 pandemija atsirado ir prie ko čia vartojimo ekonomika? O, žie, rimtai JAV visiškai nesirūpina covid19 aukomis? Prisigamino ventiliatorių, gyvatės, tik kitiem pardavinėt... Žiaurūs kokie! Ir dar indėnus nužudė ir dar rasistai kokie.. Vaje vaje.. Galėtum savo tuos postus iškart kirilica rašyt, kam čia laužytis. Man augti jau nebėra kur - ir taip bijotum į akis pažiūrėt O tau, norėčiau tikėti, lubos dar toli.
eXpo 2020-08-06 19:08
Egzistuoja 99% tikimybe kad sitie mokslininkai klysta, nes neitrauke tokia galybe kintamuju kad ju sitie paistalai lygu niekam.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-08-06 19:44
Egzistuoja 99.9999% tikimybė, kad tu savo 99% paėmei tiesiog "iš lempos". Lygiai tokia pati 99.9999% tikimybė, kad esi tik svetimos šlovės besivaikanti menkysta, kuri visą gyvenimą naudoja tokias sąvokas kaip "juk sakiau" vien tik tam, kad išaukštintų save kitų akivaizdoje. Ir vėl 99.99999% tikimybė, kad iki gyvenimo galo taip ir nesiimsi jokių veiksmų situacijai suvaldyti. Viskas ką darysi, tai tik kalbėsi, kad reikėjo klausyti tavęs. Ir maždaug 99.9999% tikimybė, kad tos tavo kalbos net nebuvo adresuotos žmonėms, kurie klausydami tavęs galėtų kažką pakeisti - tiesiog leptelėji tai kam papuola, tikimybių specialiste!
NekenciuReklamos 2020-08-06 20:16

eXpo 2020-08-06 21:13
mindaugas.vaitiekūnas , yra 99,9999% tikimybe kad tau reikia pas psichiatra, jeigu pasiseks - galbut pavyks apsieiti su vaistais, be izoliacijos.
qrad 2020-08-06 21:17
Vienintelis problemos sprendimas yra žmonių populiacijos mažinimas, kad ir kaip liūdnai skambėtu.
Atk 2020-08-06 21:33
vienitelis sprendimas yra egoizmo ir technikos naudojimo mazinimas, manau.
NekenciuReklamos 2020-08-06 21:36
tikrai nesutikciau su situom teiginiu, nes tada klausimai iskiltu - O iki kokio kiekio reiktu mazinti? Kiek zmones galetu naudoti zemes resursu (agrikultura, iskasenos, naturalus istekliai) ir kuriam laikui? Kaip isskirtyti populiacijos mazinima tarp valstybiu? Vienintelis budas, zmonijai, kaip rasei, eiti y prieky butu - NEBUTI SAVANAUDZIU. Jeigu vient tik sita ideja butu laikomasi 100%, is kart pradetu issispresti labai daug problemu. Jeigu manai kitaip, butinai atsakyk, nes is tikro butu idomu padiskutuoti sia tema.
VirtualGadget 2020-08-07 00:41
Vienas teigia kad Europoje mažėja gimstamumas ir ateityje stipriai sumažės gyventojų. Kiti gi teigia kad viskas bus priešingai. Medieną galima pakeisti visiškai kitomis medžiagomis. Dalis to pokyčio jau yra įvykę. Ateityje galimai tas vyks dar sparčiau. Galima būtų galvoti apie kitų augalų naudojimą celiuliozei gaminti. Bet dažniausiai tik pakalba ,kad reiktų ir tuo viskas ir pasibaigia. Paskaičiuoja ,kad augalų reikia daugiau daugiau sudeginama kuro atsivežti tai geriau kirsti mišką. Tankesnė medžiaga mažiau vietos užima . Jei neliks miškų dėl to civilizacija neišnyks. Gaila gal tik bus to kas prarasta kartu su jais.
NekenciuReklamos 2020-08-07 13:52
zmogus kol kas dar nera sukures tokios infrastukturos, kuri padetu jam islikti be zaliuju plotu, todel, jeigu dabar isnyktu miskai, isnyktu ir zmones, kadangi cia labai plati tema, jeigu kam idomu, galima atskirai apie tai padiskutuot. Kad, Europoje mazeja gimstamumas, tai tiesiogiai koreliuoja su gerejancia finansine aplinka. Pvz, kinai ir indai irgi yra puikus pvz. ten nuo 1970 gimstamumas mazeja, nes gereja gyvenimo kokybe, o tai automatiskai keicia ir seimyniny modelio pavelda (milijardas vaiku vienai seimai). Mano galva, Afrika, mums islieka didziausia gresme, nes ten amziaus vidurkis vos ne 20metu, o Europa senute, tad staigus kulturinis sumaisymas, bus labai didelis smugis EU darbininku ir vidurinei klasei, del nezmoniskai didelio socialinio, kulturinio, bendro issilavinimo skirtumo. Vaizdziai issireiskus, tai bus kaip apgyvendinus aborigenus UK karalienes rumuose. 50metu laikotarpyje, dagelyje Afrikos regionu, bus neymanoma gyventi del klimato kaitos, o tai privers zmones migruoti, o jeigu jau migruoji, tai kodel nerinkti geriausio ymanomo varianto, t.y. EU, kuri realiai yra ranka pasiekiama, lyginant su USA ar Australija. Kaip ir minejau mes esam labai dideli savanaudziai, tad, musu laukia butent tai, ko patys ir nusipelnem.
mindaugas.vaitiekūnas 2020-08-07 16:47
Kaip ir anuo atveju, taip ir šiuo, tavo "foruminiai bezdalai" problemos neišspręs.