Jūs žinote, kad mirsite, bet jūsų protas nenori to priimti - kodėl taip yra?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2020-08-03 19:00
fignia raso. realybeje eilinis zmogus labai retai susiduria su mirtimi. su kuo retai susiduri - tai tiesiog kiti, aktualesni trumpalaikiski reikalai isstuma ir tiek. susiduria per laidotuves ar nelaimingus atsitikimus tik. tik kelis kartus per visa gyvenima. o paskui tiesiog pamirsta. nesamones cia straipsnyje aiskina. nors is esmes neisvengiama greitalaike mirtis yra pati pirma ir svarbiausia civilizacijos problema - kuri tiesiog nesprendziama normaliu lygiu. bet si problema labiau vienkartinio pobudzio. neimanoma tiesiog nemirt ir taip kazkaip igyt patirties. be mirties yra ir aktualesniu problemu - labiau lokalaus pobudzio. pvz tokios problemos sakykim yra gaut kasdien oro, gerimo, maisto ir silumos. jos svarbiau net uz mirti. nes mirtis ne tokia momentine. ji tik per ~100 metu ateina, o ne per kelias minutes ar menesi musu civilizacija yra bezdzioniu lygio - nes tepatenkina tik butent bezdzioniu lygio problemas - ta pati ora, maista, gerima ir siluma. visa tai sugeba susiorganizuot ir tipine benzdzione. nei kiek ne blogiau uz eilini zmogu. o va sekantis civilizacijos lygis yra pvz VALDOMAS mirties atitolinimas. ir mes i ji neizengem niekaip taip kad jus visi kartu su manim esate bezdziones tik as bezdzione - kuri supranta, kad musu "pazangi" civilizacija stagnuoja. o jus tiesiog siaip - bezdziones o straipsnis pateikia tiesiog adaptuota bezdzionems propagandele kazkokia - kuri neteisinga ir neverta didelio demesio. tipo pasamoningai teigia - kad ir toliau nieko neverta daryt... as manau kad verta gal jau vienakart RIMTAI islipt is medziu ir nebegalvot tik apie bananus... o sutelkt zmonijos pastangas pakelt civilizacijos lygi ir igyt bent kazka tikrai naudingo zmonijai. pvz net "kosmoso uzkariavimo" uzdavinys, kuriuo zavisi daug bezdzioniu - savo esme tera tik paaukstintas bezdzioniu medis... arba sakykim kokie nors "vegerarizmai-veganizmai" - cia mazdaug banano klausimo visiskai nugaidinta modifikacija - kazkoks iracionalus kerstas pazangesnems gyvybes rusims. nieko is esmes naujovisko nesuteikia nei zmonems nei zmonijai. su tokiom kvailom pastangom neivyks jokie globalus pokyciai - nes cia tik lenktynes su eilinem bezdzionem, kurios ir taip laimetos. tipo mes turim cia kuo didziuotis - nes dar zingsneli laimejom pries atsilikusias bezdziones-pusbrolius? cia tik pranasumo itvirtinimas - niekam jau neidomus. pvz yra augalu rusiu, kur 5000 metu tempia. ar gyvunu kur 300-400 metu tempia. tai gal su jais pradziai palenktyniaujam ir juos nugalekim. nes tai imanoma. bent ne bezdzionems - kol jos lyginasi tik su bezdzionemis. kaip aiskina pvz religija apie "dievo atvaizda" - kuris savo esme yra bezdzione jei melsites bezdziones atvaizdams - nu tai ir liksit bezdzionemis. man tai nepriimtina. kaip ir straipsnio propagandele... as siulau vertint REALIUS FAKTUS. nes net kazkokie medziai uz mus pazangesni nes ilgiau egzistuoja. ir tai NENUGINCIJAMS FAKTAS. mes tam tikrais - aiskiai apibreziamais parametrais net nesam pirmaujanti gyvybes rusis zemeje...
opwa 2020-08-03 21:36
tik prisireginau kad isreikst palaikyma protingai minciai, respektas, labai teisingai mastai. tikiuos zmoniu nuomone po truputi keiciasi jog senejimas nera "neisvengiama gyvenimo dalis" ir viska galima isgydyti.
NekenciuReklamos 2020-08-03 22:32
su vieninteliu dalyku su kuom sutinku, tai kad absoliuti dauguma dabartines zmonijos yra bezdzioniu lygio, bet tai vyksta tik todel mes patys su savo ekonominiu, kulturiniu ir technologiniu balansu tokia zmonija kuriam. Visa kita tai tik tusti samprotavimai, tavo tiesos pritempinejimas. Zmogus - kaip individas, siaip, yra nuostabiai sudetinga butybe, su neribotu potencialu, visiskai nelyginama su medziu ar kokia meduza.
daynewss 2020-08-04 10:09
Daug vemalų ir jokio konkretaus pasiūlymo. Aš čia apie komentarus. Jei esame beždžionės, tai reiškia, kad taip ir turi būti. Medūza niekada netaps rykliu. Tai gal ir mes neturėtume ieškoti Dievo ir transcendentinių "malonumu"? O "senejimas nera "neisvengiama gyvenimo dalis"" yra melas, nes senėjimas ir yra neišvengiama gyvenimo dalis. Taip yra pas medūzas, taip yra pas vilkus, taip yra pas beždžiones, taip yra pas žmones.
AAA000 2020-08-04 12:06
kalba eina apie senejimo greiti. o ne apie pati senejimo fakta, kuris tik pasibaigia mirtimi. tu kaip bezdzione ignoruoji - kad senejimo gretis AISKIAI skiriasi. ir tai yra labai nesunkiai irodomas, ismatuojamas dalykas. ar net buhalteriskai-statistiskai surenkama informacija - ka megsta visokie kvailiai nes yra REALUS pvz, gyvunai ar augalai. net ir sudetingi. kokie banginiai sudetingesni net ir uz bezdziones faktiskai yra net nemirstancios gyvybes rusiu manau - tik labai supaprastintu. kurias tegalima tik sunaikint fiziskai - bet ne jom paciom numirt nuo senejimo. o MES kaip LABAI PROTINGI ir GALINGI - kuo save laikai - kietesniu uz meduzas ar ka ten - to AISKIAI IR IRODOMAI nesugebam net dirbtiniu priemoniu tam neturim susikure. nors tai aiskiai IMANOMA - yra realus pvz gamtoje. bet va kazkoki dieva susikurt ar saves isaukstinimo propaganda ir vemt ja visur taskant viesai komentare - cia tau pirmumo reikalas. ane? gerai supratau tavo komentara?
NekenciuReklamos 2020-08-04 18:12
evoliucija lemia, kad is tikro buve bezdzionem, dabar esam Homo Sapiens. O tai reiskia, kad dar po kokio 100 000 metu (jeigu zmonija isliks) gal apskritai evoliucionuosim y nauja rusy (zinoma su Homo Sapiens sasajom). Kaip pvz, visi turim "subinkauly", kuris yra grazus senovinis palikimas, nuo driezu/zuvu/dinozauru laiku. Tas pats taikoma apendiksui ir kitom zmogaus kuno dalim.
daynewss 2020-08-05 18:28
Arba atsibesim į "evoliucijos sieną" kaip pvz., krokodilai ar paukščiai ir nebus jokios naujos rasės. O sprendžiant iš dabartinių žmonių (čia pritarčiau Trigubo-X nuomonei apie beždžiones), tai mes tą tašką jau pasiekėme. Vienintelė galimybė GMO.