8 protingų žmonių bruožai: galbūt net nežinojote, kad turite itin aukštą intelektą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hm 2020-08-18 11:36
... jei kvailys suprato, kad jis kvailys, tai jis jau beveik išminčius... Rytų išmintis.
jordanbn2 2020-08-18 12:15
Del aplinkos keitimo ir prisitaikymo tai dar nuo charakterio davybiu priklauso, labai jau graziai parasyta kad prisitaiko, na jeigu nori prisitaikyt. Arba keitimas irgi nelygu keitimui. Gali graziai keist. Bet gali kilt destrukciniu noru. Aisku kam elgtis destruktyviai jeigu nuo to gal paciam bus blogiau. Taigi kad protingas elgsis destruktyviai mazai tiketina, bet buna. Motyvu destrukcijai daug gali but,ir tai butu greiciausiai kas nors susije su jausmais. Ir protingas zmogus ta destrukcija tiesiog ivygdys protingai. Ir tiketina sekmingai O neprotingas kvailai, ir jam tikriausiai nieko nepavyks
kukulis4 2020-08-18 14:19
Cia, turbut, kalbi apie #2? Kartais pati situacija tiesiog reikalauja destruktyvaus elgesio tam, kad pakreiptum situacija sau tinkama (maziausiai bloga) linkme. Tai irgi prisitaikymas.
Shinigami 2020-08-18 16:56
Čia jau visai kita intelekto rūšis. Tokie asmenys labai gerai moka "suktis", bet jei reikia kažką naujo ir protingo sugalvoti, tada jiems prasideda problemoms. Nes jų intelektas orientuotas, ne į sudėtingų dalyku suvokimą ir naujų atradimą, bet į "išgyvenimą". Jie gali labai protingai pasinaudoti kitu protu arba išnaudoti ne tiek protingus. Todėl jie gali gyventi labai gerai.
jordanbn2 2020-08-18 17:03
Manau verbalinis ir emocinis intelektai neegzistuoja nes tai prieštarautu pačiam žodžio Intelektas apibrėžimui, prasmei kaip jis suprantamas (ne visi supranta siaip). Kas yra emocinis intelektas , cia kai dziaugiesi ar kai tipo niršti, kai emocijas perpranti? Gal empatija labiau cia. Arba pvz verbalinis, na ar gebi išreikšti tai ka supranti pvz. arba ar gali išreikšti tai ką manai kad supranti, ar aplamai tai ka galvoji. Na cia daugiau eitu i socialine sfera, bendravimo, o ne intelekto. Jei esi protingas bet neturi del kazkokios priezasties socialiniu igudziu tai nieko ten suprantamai neišreikši. Na kad ir išreikši, vis tiek atsiras tokiu kurie nesupras arba supras klaidingai, Kita vertus neprotingi labai gali gerai verbališkai reikšti savo mintis, ir jis tokiems pat neprotingiems siaip atrodys net labai protingas. Kai tuo tarpu sakykim tas su aukstu IQ kalba kazka ko neymanoma suprasti, neaiskus kazkoks
bahuriux 2020-08-18 17:59
9 bruožas protingi žmnės nebeskaito to pačio straipsnio, apie protingų žmonių bruožus devintą kartą iš eilės. Nes paprastai jiems užtenka 1 max 2 kartus perskaityti.
Shinigami 2020-08-18 20:08
Bet kartais nebūna ką daryti ir iš nuobodulio gali komentarą parašyti ir besikartojančiam straipsniui T.lt labai mėgsta kartoti straipsnius kuriuose buvo daug komentarų. Pav.: apie mėsa ir veganizmą. Kai buvo straipsnis šiomis temomis ir sulaukė kelių lapų komentarų, tai iš kart pradėjo tokius pats straipsnius net po du per diena dėti. Esmė jų identiška tik kitais žodžiais arba kitos pusės. Straipsniai apie DI. Bei žinoma. automatiškai nustatyta kad sena straipsnį po metu pateikti kaip nauja naujiena. Tik copy-past.
FtBall 2020-08-18 20:53
Keista, kad šįkart pamiršo paminėt polinkį į priklausomybes. .
daynewss 2020-08-18 22:13
Bet kiek delfio straipsnis sugeneravo komentarų..
mindaugas.vaitiekūnas 2020-08-18 22:52
Ne, mažai! 1. Žinios ir pasitikėjimas savimi yra kiek skirtingi dalykai. Nors žinių bagažas gali padidinti pasitikėjimą savimi, bet tuo pačiu tu lyg ir suvoki, kad tave testuoja daugiau žinių ir didesnę patirtį turinti asmenybė. Prie viso to pradedi galvoti, kad jos tikslas yra tave sumauti. Tad stresas dažnai neišvengiamas. 2. Svarbi kiekviena diena, išskyrus tą, kuri jau praėjo. Tad jei dar nelaikei egzamino - jis taip pat svarbus
AAA000 2020-08-19 07:00
yra keliu lygiu jumoras. sakykim zemiausias lygis - bukas jumoras. lekstas- buitinis jumoras. supranta bet kas, tame tarpe ir kvailiai. protingiems toks manau greit pabosta. del primytivumo. greiciau nei kvailiams. vidutinis lygis - specifinis jumoras - kai supranta tik kur temoje. kvailiai kartaissupranta, dazniau nesupranta, ir galvoja kad tipo tik protingiem cia suprast ir tada nervinasi paprastai. arba apsimeta nekvailiais ir juokiasi su visais ir yra auksciausias lygis, daugialypis jumoras. kai kvailiai supranta vienaip ir jiem juokinga. o protingi supranta kitaip, ir jiems irgi juokinga toki jumora sudetinga isgaut. nes uzslepti lygiai buna. net ir protingas cia gali visko nesuprast. jei tu ne jumoristas koks nors ir neuzsiimi sita specifika - tiesiog tokiu juoku nebuna daug. situaciju tokiu maziau. geri jumoristai tiesiog tokiu juokeliu turi prisirankioje daugiau ir tiek. tai nerodo, kad jie kazkuo isskirtinai protingi. cia labiau idirbis. as manau protingi balansuoja kazkur tarp vidutinio ir auksciausio. o kvailiai tarp vidutinio ir zemiausio. kas liecia jumora-humora.
Shinigami 2020-08-19 07:42
Veltui pasirinktas. Kodėl? Suprasti jausmus daug žinių nereikia, tik geros vaizduotės. Bet suprasti... Čia jau reikia psichologijos žinių. Kaip tau genijus matematikas supras kaip tu jautiesi kai tave verčia mokintis matematikos kurios tu nemėgsti, kai jis matematinius uždavinius net sapnuose sprendžia, o psichologija jį pikina. Nesvarbu koks tu intelektualus žmogus, bet norint žinoti reikia turėti žinių, bet neįmanoma žinoti visas pasaulyje egzistuojančius mokslus. O gal teigi, kad kiekvienas intelektualus asmuo privalo mokintis psichologijos. Jei jis niekada nesimokino psichologijos tai nesvarbu kiek jis intelektualus jo neskaitysi intelektualiu?
jull 2020-08-19 18:58
Atvirai pasakius, tai tokie "proto pozymiu" aprasymai mane asmeniskai uzknisa, as laikau juos pasityciojimu is mano intelekto. Blin, zmogaus protas yra sudetingiausia informacine? sistema kokia mes zinom, o pasirodo, 8 bendri pozymiai gali but naudojami jos performance ivertinimui. Cia yra ne kas kita, nei burimo salono ateities spejimo taktikos pavyzdys: bendrais bruozais aprasyt, ka kiekvienas daugiau maziau gales prisitaikyt sau.
PCP 2020-08-19 19:26
1.Tu nespaudi ant tokio tipo straipsnių 8.