Kas yra tas „burbulinės gumos“ skonis, kuriuo kartais gardinami įvairūs saldumynai?  (3)

Ledai gali būti arbūzų, karamelės, kriaušių, braškių ar mėlynių skonio. Arba gali priminti burbulinę kramtomąją gumą. Tačiau kas tai per skonis?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Į tokius saldumynus dedami dirbtiniai saldikliai. Jie dažnai kuriami pagal natūralius pavyzdžius, tačiau patys negali būti natūralūs, nes tai stipriai apsunkintų gamybos procesą ir būtų sunku kontroliuoti, kad produktų iš skirtingų partijų skoniai nesiskirs. Ir, žinoma, dirbtiniai saldikliai yra pigesni. Juos sudaro daugybė skirtingų cheminių medžiagų, kurias inžinieriai sumaišo taip, kad galutinis produktas skoniu ir kvapu primintų natūralų - pavyzdžiui, braškes. Tiesa, negalima paneigti fakto, kad braškių uogų skonis nėra toks intensyvus kaip, pavyzdžiui, braškinių ledų. Ir kuo žemesnė saldumyno kokybė, tuo jo skonis mažiau primena tai, kas parašyta etiketėje. „Skonis kaip vaistų“ kartais sako pasipiktinę pirkėjai, tikriausiai nesusimąstydami, kad kažkur užkulisiuose buvo inžinierius, kuriam buvo skirtas per mažas biudžetas.

Tačiau natūralių skonių ir kvapų imitacijos per daug klausimų nekelia. Imi braškę, ją uostai ir ragauji, ir kuri mišinį, kuris kuo artimiau primintų tą skonį. O kas yra „burbulinės gumos“ skonis?

Kadaise guma buvo tiesiog saldinama, tačiau cukraus skonis nėra labai malonus. Taigi, kažkas ėmė į ją maišyti įvairių skonių stipriklių ir imitacijų. Rezultatas - šiek tiek vaisinis, švelnus ir labai saldus skonis, neturintis nieko bendro su jokiu natūraliu produktu. Dažnai burbulinės gumos skonis ir kvapas susideda iš cheminių banano, ananaso, cinamono, gvazdikmedžio ir bruknuolių imitacijų. Taigi, burbulinės kramtomosios gumos skonis yra tik subjektyvus inžinierių kūrinys.

Ką tai reiškia? Tai reiškia, kad burbulinės gumos skonio nėra apskritai. Na, yra, bet skirtingų kompanijų produktai pasižymės skirtingu skoniu. Turbūt dėl to ir nėra žmogaus, kuris sakytų, kad jo mėgstamiausi ledai yra burbulinės gumos skonio.

Be to, tą patį galima pasakyti ir apie kitus dirbtinius skonius ir kvapus. Žmonės dažnai sako, kad jiems patinka naujo automobilio kvapas. Tą kvapą sudaro dar garuojantys nauji plastikai, tačiau jis priklauso ir nuo to, kokia oda yra aptrauktas automobilio salonas, kaip įrengta ventiliacijos sistema, kiek laiko pagamintas automobilis stovėjo, kol buvo parduotas, ir kitų faktorių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai (3)