PSO įvardijo, kas skatina COVID-19 plitimą ir blogiausia, kad šie žmonės net nejaučia ligos simptomų  (1)

Koronaviruso plitimą Azijos ir Ramiojo vandenyno regione vis labiau skatina jauni žmonės, kurie nežino, kad yra užsikrėtę COVID-19, nes jiems pasireiškia tik lengvi simptomai arba besimptomė ligos forma, perspėja Pasaulio sveikatos organizacija (PSO).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nežinodami, kad serga COVID-19, jauni žmonės perduoda virusą kitiems, sakė PSO Azijos ir Ramiojo vandenyno regiono direktorius Takeshis Kasai.

„Tai didina riziką, kad liga pateks pas labiausiai pažeidžiamus, senyvo amžiaus, sunkiai sergančius žmones, taip pat tuos, kurie gyvena tankiai apgyvendintose miestuose ir mažai aprūpinamose kaimiškose vietovėse“, – teigė jis.

„Turime padvigubinti savo pastangas, kad neleistume virusui patekti į pažeidžiamas bendruomenes“, – tikino T. Kasai.

Vakarų Ramiojo vandenyno regione, į kurį įeina 27 Azijos ir Ramiojo vandenyno šalys, iki šiol patvirtinta daugiau nei 400 tūkst. COVID-19 atvejų ir 9 300 mirčių nuo šios ligos.

PSO teigimu, daugelyje regiono šalių prasidėjo „nauja pandemijos fazė“, kai Vyriausybės imasi naujų strategijų, kurios leistų riboti koronaviruso plitimą, tuo pačiu nesustabdant ekonominės veiklos.

„Daugelis šalių dabar protrūkius užfiksuoja greičiau ir imasi tikslinių veiksmų, kurie leidžia tiek visuomenei, tiek ir ekonomikai atgauti sveikatą“, – teigė T. Kasai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(19)
(-5)

Komentarai (1)