„Tada, prisiekiu Dzeusu, tauta supras, ji kokį padarą pagimdė.“ Lukašenkos režimas kaip antikinė tironija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2020-08-19 10:35
Mano loginė klaida mažesnė nei tavo loginė klaida. Mano loginė klaida, bent jau paremta faktais, kad jei asmuo neina protestuoti, tai reiškia kad esama situacija jam yra patenkinama ir tai rodo nenoras protestuoti. Sakai kad jie neina nes bijo? Dabar jau išėjo 400 tūkstančių, tai jei jie vis dar bijo išeiti ir prisijungti prie tokios gausios grupės tada jie ir nėra verti kažko geriau. Bijoti galima kai išeina 20 pensininkų protestuoti, bet kai išeina 400 tūkstančių, tada jau nebėra ko bijoti. NEGALI. Jei 8 milijonams px vadinasi jiems gerai kaip yra, todėl likę 400-900 tūkst. neturi jokios teisės spręsti už tuos 9 milijonus kuriems px. Nuo kada px suteikia teise mažumai spręsti daugumos likimą? Tu paprasčiausiai susikoncentravęs tik į savo įsitikinimus ir tau px ant kitu nuomonės. Dėl to ieškai, bet kokiu smulkmenų ir moralinių pasiteisinimu savo įsitikinimų įvedimui. Čia kaip veganai ar gyvūnų mylėtojai aiškina: Mano organizmas nevirškina pieno, todėl uždrausiu visiems vartoti pieną. Nes jo žmogaus organizmas nevirškina. Atrodo, kad tik tie kuriu organizmas nevirškina pieno yra žmonės, o visi kurių organizmas virškina pieną nėra žmonės. P.S. Baltarusija nėra Lietuva, todėl protestuotojų spardimas gali būti pagal įstatimus ir įrašytas į gero darbo taisykles. Kitos šalys neturi jokios teisės aiškinti kad to daryti negalima. Tik ten gyvenantys žmonės gali priimti sprendimus ir tik jei už tai pasisako dauguma. Bet kol daugumai px. Todėl visiems turi būti px.
sub 2020-08-19 11:03
Nu ką tu eilinį kartą svaigsti. Protestai visada būna taikūs, bet juose pasitaiko žmonių, kurie elgiasi egresyviai, Lietuvos atveju daužė seimo alngus, BLM atveju daužė parduotuvių vitrinas ir automobilius, taip ir Baltarusijos atveju atsirado saujelė neadekvačių žmonių, kurie nėjo į taikų protestą, ėjo trankytis ir muštis. Ar dėl to dabar visą protestą reik išvadint ne taikiu, dėl kelių žmonių, dėl 1 % iš 100 %? Matosi, kad pats turbūt būtum OMON'ininkas ir daužytum kitus dėl pinigėlių. Man tai tie OMON dėl 1700 eur iškeitė savo tautą į pinigus.
OpenIDUser 2020-08-19 12:10
Paaiškink man tai: LT prezidento rinkimai, balsavo 57% rinkėjų, iš jų už išrinktąjį prezidentą - 46%. Kokia čia dauguma išrinko?
Hmz 2020-08-19 12:35
Šiaip tai armija beveik nedalyvavo Turkijos sukilime, išskyrus nereikšmingą jos dalį - likusi dalis liko ištikima Erdoganui ir greitai susitvarkė su sukilėliais. Netikęs tas tavo pavyzdys. Karinis perversmas yra mažiausiai skausmingas aukų prasme. Jei sukilime dalyvaus tik "vieninga tauta", kraujo gali būti pralieta nemažai.
kestutisz 2020-08-19 12:53
Dauguma iš tų kur ne visiškai dzin, o tai jau šis tas.
NekenciuReklamos 2020-08-19 13:42
deja, tai tu klysti, ir kaip yrodymas, stai: "The attempt was carried out by a faction within the Turkish Armed Forces that organized themselves as the Peace at Home Council." is https://en.wikipedia.org/wiki/2016_Turk ... at_attempt beje, zinai kazka kitaip, prasau pasidalink.
Ar_as? 2020-08-19 14:02
Hitleris, Stalinas, Čaučesku, Kim JoNg Xui, Sadamas ir kompanija ploja atsistoję, humanistai, teisininkai, ekonomistai, politologai, po II pk patikėję, kad žmonija pasimokė, verkia kamputyje.
NekenciuReklamos 2020-08-19 14:32
kam gincytis? daugelis jusu net nezino kas ta Sovietu sajunga IS TIKRO buvo, t.y. arba gimet nepriklausomoje LT arba buvot pypliai kai Sovietai dar egzistavo. Siaip, ziurint is psichologines puses, keiciant masiu nuotaikas - uztenka 10% nuo populiacijos, kad butu pasiekti pokyciai. https://www.livescience.com/15231-belie ... rcent.html Tad Baltarusijoje uztenka 950 000 stipriai nusiteikusiu antiBatkininku ir jis bus nuverstas (cia zinoma tik samprotavimai) visa kita - tegul Baltarusiai "treniruojasi", nes sitie sukilimai jeigu nepades siandien, pades kita karta.
Hmz 2020-08-19 15:40
66% of the military's top leadership Atvirkščiai, sukilime dalyvavo tik 8,651 soldiers 1,676 Non-commissioned officers 1,214 military academy students Kas tau neaišku?
Ar_as? 2020-08-19 16:27
Šalia išeina 200 tukstančių lietuviu su plakatais "Paskubėkit į savo Rusiją, gal ką pavežt iki sienos?", "Močiute, vaistus pamiršai išgerti", "Jūs dar neišmirėt?". Ir niekas nesugebėtų suprasti, kodėl iš "100 tukstanciu lietuviu su plakatais, mes nenorim ES, Nato, mes norim su Rusija, taip kaip Baltarusijoje." tik kas trečias kalba lietuviškai ir tik kas penktas sugeba perskaityti ir pasakyti, kas ant jo plakato užrašyta... Aš vis dar laukiu, kada išeis į gatves bent 2 procentai iš tų 90 procentų gyventojų, balsavusių už batiušką ir išreikš savo paramą, jokio OMON nebereikės, išsibėgios visi euronatogėjai... Tik blin, kad gerai užsislėpę tie 90 procentų, niekas jų neranda, ar tik nereikės iš plačiosios Rusijos importuoti?
NekenciuReklamos 2020-08-19 17:02
tai taip iseina kad sukilimo dalyviai buvo susije su aktyvia arba rezervine armija? Ar ne taip? O kiek dalyvavo civiliu? kad isvengtume bereikalingu debilisku diskusiju, surask kiek buvo nuteista atstovu is armijos ir kiek atstovu is civiliu puses. Nes dabar tikrai nesuprantu ka tu nori yrodyti.
NekenciuReklamos 2020-08-19 17:05
Nera trumpo kelia y Demokratija. Viskam reikia laiko. Baltijos valstybes geras pvz.
jull 2020-08-19 17:41
Nu as miliciai ir armijai per daug reiksmes neteikciau... Armija kazin, ar isvis vaidina (-ins) kokia role sitoj situacijoj. Armija nera tam skirta struktura ir neaisku, kuo bandymas ja panaudot protestu malsinimui gali baigtis. Armijos panaudojimas realiai galetu baigtis lavonais, o lavonai - kazkuo panasiu i jugoslavija, per didele rizika. Plius, mazai sansu, kad batka turi nors koki palaikyma pacioj armijoj. Vistik tai nera tas pats, kas visokie omoninio pavidalo junginiai su gerom algom ir ment mentality. Milicija prie tokiu skaiciu (kazkas minejo 4%) yra praktiskai be rankyciu ir ju nei norai nei veiksmai jau nieko nekeicia.. Jiem liko tik ramiai sedet ir neblogint situacijos. Greiciau, sakyciau, dabar viskas priklauso kiek patys protestuotojai sugebes islaikyt spaudima, issirinkt lyderius ir tikslus. Mano manymu, batka situacijos ten jau nebevaldo ir kabo ant garbes zodzio. Jei judejimas organizuosis - batkai chana. Jei ne, jis gal sugebes isslaukt kol visiem nusbos ir viskas aprims.
Hmz 2020-08-19 17:43
Taip, sukilimą rengė pagrinde kariškiai. Bet kadangi tau nepavyko suprasti, ką rašiau pirmame poste, pabandysiu perrašyti paprastesniais žodžiais: "Sukilime dalyvavo santykinai maža kariuomenės dalis - likusi dalis liko ištikima Erdoganui ir greitai susitvarkė su sukilėliais. Todėl tai netinka kaip pavyzdys, kad kariuomenės dalyvavimas sukilime dar nereiškia pergalės." Dabar suprantamiau?
Hmz 2020-08-19 17:51
Tai kad čia ne apie armijos naudojimą protestų malšinime eina kalba, o apie dalyvamimą sukilime. Šiuo metu kariuomenė turi didžiausią galią, bet laikosi pasyviai.
NekenciuReklamos 2020-08-19 18:09
paziurek y casualty list, cia proErdogan pajegos: 67 pro-government forces killed (62 police officers and 5 loyal soldiers) Sukileliai tikrai nenorejo kruvinu susiremimu! Nes kitu atveju, vien su tankais kiek butu buve galima padaryti zalos. Man juokingiausia, kad tu lygini bendra Turkijos pajegu skaiciu (ten ju koks 650 000 kariu, is viso) su koncentruotom sukileliu pajegom konkreciai uzimti parlamenta.... P.S. tavo ziniai ne armija pagrinde susitvarke su sukileliais (kuriu siaip jau buvo ganetinai yspudingas kiekis), o civiliai. Tad uzteks burti, eik daugiau pasiskaitineti. Del to ir mano postas is seniau, kuriame teigiu, kad "nieko nera stipriau uz vieninga tauta". P.S.P.S. https://www.thesun.co.uk/news/1454685/e ... al-asylum/ ko daugiau matai? armijos? AR civiliu betvarkanciu sukilelius?
jull 2020-08-19 18:15
Tai kad mano komentas nelabai su tuo susijes, tai viso labo mano nuomone apie UTF16 poste issakyta nuomone. Kad jau pats tos nuomones paklausiau ir jis rado laiko ir noro pakomentuot neisvaziuodamas i lankas, tai gal dera ir atsakyt tuo paciu. Kalbant apie sukilima, nu nematau as jokio sukilimo Baltarusijoj, greiciau taiku protesta ir tai yra gerai.
NekenciuReklamos 2020-08-19 18:52
https://english.alaraby.co.uk/english/n ... on-attempt
HardAxe 2020-08-20 12:18
jeigu atsiras sukilimo/opozicijos lyderiai, kurie prdės organizuoti politinį veiksmą, tada gal kažkas pajudės. Kaip lietuvoj atsirado tarba, kuri skelbė, darė, organizavo. Protestuotojai turi organizuoti rinkimus, o ne reikalauti rinkimų. Pradėti valdyti šalį, o ne reikalauti valdžios. Dabar proteste liaudis reikalauja Batkos imtis veiksmų. Būtų daug efektyviau jeigu jie dėtų ant Batkos ir pardėtų organizuoti rinkimus, valdyti šalį ir t.t. Antra dalis, yra perėmus valdžią ar ją perėminėjant išlaikyti bent dabartinę nepriklausomybės nuo Rusijos būseną. Batkai buvo sunku laviruoti šituo klausimu, kaži kaip seksis naujiem lyderiam bei šaliai išsirinkti tai sugebančius lyderius.
NekenciuReklamos 2020-08-20 23:38
USA policijos paruosimas lyginant su kokios Lietuvos (jau nekalbu apie issyvysciusiu EU vakaru valstybiu, pvz UK) yra praktiskai niekinis. Ten netgi toks dolbanyj kaip tu galetu dirbti.