Iš kur atsirado Psichė? Mokslininkai aiškinasi didžiausio metalinio Asteroidų žiedo kūno kilmę  ()

Asteroidas Psichė yra didžiausias metalinis kūnas Asteroidų žiede. Nors gerai žinome, kad jo paviršiuje yra daug metalų, apie gilesnę sandarą vis dar išlieka daug klausimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įvairūs Psichės tankio vertinimai svyruoja nuo 1,4 iki 4,5 gramų į kubinį centimetrą (vandens tankis yra 1 gramas į kubinį centimetrą, Žemės – 5,5).

Naujame tyrime šiuos neaiškumus bandoma išspręsti pasitelkus skaitmeninius dvimačius ir trimačius modelius. Jais bandoma atkurti didžiausio Psichės kraterio, kurio skersmuo siekia net 70 km (pačios Psichės vidutinis spindulys tėra 112 km), formavimąsi.

Geriausiai stebimas kraterio savybes pavyko atkurti modelyje, kuriame Psichė sudaryta pagrinde iš metalų, tačiau yra 30-50% porėta. Tai reiškia, kad tarp trečdalio ir pusės Psichės tūrio yra tiesiog tuščia erdvė. Smūgį sukėlusio objekto trajektorija palydovo paviršių turėjo pasiekti 45-60 laipsnių kampu nuo vertikalės.

Šis atradimas patikslina asteroido savybes ir padės geriau paruošti NASA misiją į šį kūną, kurios pakilimas planuojamas 2022 metų liepą.

Tyrimo rezultatai publikuojami Icarus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Konstanta.lt
Konstanta.lt
(16)
(2)
(14)

Komentarai ()