Papildomos krūtys - nustebsite sužinoję, koks dažnas šis fenomenas  ()

Žmogus turi dvi krūtis. Toks struktūriškai simetriškas tas mūsų kūnas. Tačiau tūkstančiai žmonių krūtų turi daugiau nei dvi. Ir nemaža dalis jų to net nežino.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir vyrai turi krūties audinį - jie netgi serga krūties vėžiu. Tiesą sakant, įsivaizdavimas, kad krūties vėžys yra išskirtinai tik moterų liga, ne vieną užsispyrusį vyrą jau pasiuntė į kapus. Vyrai turi krūtis, net jei jos yra, sakykime, gerokai kuklesnės ir nefunkcionalios. Taigi, ir jie gali turėti papildomas krūtis.

Polimastija arba daugiakrūtystė - toks medicininis šio fenomeno pavadinimas. Papildomas krūties audinys susiformuoja dar gimdoje. Vaisiui vystantis, susiformuoja vadinamosios pieno linijos. Palei jas susiformuoja krūties audinys. Su laiku krūties audinys išnyksta iš pašalinių vietų ir susikoncentruoja ten, kur ir turi būti. Tačiau tai - tik idealus atvejis, o gyvenimas retai būna idealus. Dalis to pašalinio krūties audinio kartais lieka ir vaikui augant pasistumia į pačias įvairiausias vietas. Įprastai apie papildomas krūtis sužinoma tik prasidėjus brendimui, o kartais nesužinoma ir visai, jei tas audinys yra gerai pasislėpęs.

Kartais susiformuoja visa papildoma krūtis - yra moterų, kurios gyvena turėdamos tris krūtis. Kartais ta krūtis neturi spenelio, o kartais atrodo visiškai įprastai. Šiais laikais moterys papildomas krūtis šalina dėl estetinių priežasčių, nes jos dažniausiai nekelia jokio pavojaus sveikatai.

Tačiau papildomas krūties audinys gali atsirasti ne tik krūtinėje - kartais jis susiformuoja ant šono, kojų, lytinių organų ir net veido. Dažnai išsigandę žmonės pamano, kad tai - piktybinis auglys, tačiau kompiuterinė tomografija parodo, kad tai - tik pašalinė krūtis. Nieko baisaus. Kita vertus, kartais toks defektas gali sumenkinti gyvenimo kokybę ar kelti fizinių nepatogumų.

Papildomas krūties audinys yra dažnesnis nei manote. Daugelis mano, kad tai - itin retas defektas, pasitaikantis gal kartą ar du tūkstančiui žmonių. Iš tikrųjų papildomą krūties audinį turi 2-6% moterų ir 1-3 % vyrų. Per savo gyvenimą tikrai esate sutikę bent šimtą moterų - statistiškai dvi pažinojo šį fenomeną geriau nei kitos.

Be to, pastebima, kad papildomas krūties audinys yra paveldimas. Jei jį turėjo mama, tikimybė, kad jį turės ir dukra, yra beveik 50 %.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(34)
(3)
(31)

Komentarai ()

Susijusios žymos: