Scenarijus, kuris lauktų mūsų planetos, jei vieną dieną žmonės išnyktų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-08-27 12:17
vien tai, kad kelis metus niekas nežvejos vandenynuose padarys nesuvokiamą postūmį atsigavimui.
bahuriux 2020-08-27 13:01
Jei neliktu žmonių (vienintelių nors kiek labiau protaujančių būtybių) žemėje, tada visi tokie pamastymai neturi jokios prasmės. Visokie "žali" aktyvistai tiesiog perbuki, kad suvoktu realybę, žemė yra laikina buveinė visoms rūšims ir tik laiko klausimas kada viską nušluos koks asteroidas, arba koks virusas kuris viską iš eilės žudo, ar galiausiai po kelių milijardų metų saulė išsipūs ir iškeps viską. Tai kokia viso to prasmė? Taip galbūt žmonija kelia grėsmę ir nepatogumus gyvajai gamtai, bet galbūt kaip tik mes išgelbėsim žemę nuo masinio išmirimo, ar apie tai kasnors pagalvojo? Gal ne šiemet ir ne po 10 metų bet kas žino.
conjurer 2020-08-27 14:18
Jei kas kurtų filmą apie post žmonijos žemę, tai būtų prasmė viską teisingiau perteikti.
jull 2020-08-27 20:01
Aftermath: Population Zero? Straipsnio turinys ne taip daug ir skiriasi... Kazkada jau cia buvo ir visai smagiai susiziurejo. http://www.technologijos.lt/filmai/doku ... ideo-LT-RU
Dannas3 2020-08-28 17:40
baxuriux, vienintelis mirtinas virusas kuris galetu nuosluot viska, kurio inkubacinis periodas, butu pakankamai ilgas, kad juo spetu uzsikrest visa zmonija. Kitu atveju virusas visu tikrai neisnaikintu. Kol sekantis didelis asteroidas trenksis i zeme, gal mes jau busime tarpzvaigzdine ar bent jau saules sitema kolonizave. Aisku jei butume tokio lygio civilizacija, tai ir jokie asteroidai nebutu baisus. Taigi tu teisus, zeme mums tik laikini namai, nebent busime visiski debilai ir ignoruosime ka protingi zmones kalba, jog sikame savo planeta pilnu tempu ir jeigu ir toliau taip, tai taip susiksime, kad ir liksim viduramziu civilizacija, bet as tuo labai abejoju. Manau, kad esam pasieke toki lygi, kad galim judeti tik i prieki
conjurer 2020-08-28 18:43
Dar negalime šito teigti. Dabar yra pereinamasis laikotarpis. Jeigu per jį mes susitvarkysime, ir per artimiausius 200 metų įkursime save išlaikančias kolonijas kitose vietose nei žemė, tai taip. Tačiau yra daug variantų kaip galim to nepasiekę sužlugti. Bet problema tame kad reikia rimtų ambicijų norint gyventi ne tik žemėje. Ir technologijų. Ir galų gale reikia valgyti kol tas technologijas vystome. Ambicijų turi pavieniai žmonės. Technologijas kaip ir turim, bet nesame sukonstravę jokios transporto priemonės su kuria žmonės galėtų iškeliauti link kitų planetų/asteroidų. O būsimos krizės, ir klimato kaita gali sumažinti maisto atsargas. O viduramžių civilizacija mes tampame iš lėto. Kinai turi savo didžiąją ugniasienę, o feodalizmo alternatyva yra didžiulės korporacijos mokančios minimumą darbuotojams, ir uždirbančios milijardus. Dar nepamirškim kad vergija niekur nedingo. Per globalizaciją ji labiau lokalizavosi, bet daugiau žmonių iš jos pasipelno. Be to "Doomsday clock" rodo kad vis arčiau esame susinaikinimo.
Dannas3 2020-08-28 20:12
Tai aisku kad negalime teigti 100 proc, bet ir kaip noretum but skeptiskas ir peikt siuolaikine tvarka, bet gyvenimas tik gereja, gyvenimo trukme ilgeja ir t.t. tad as buciau optimistiskesnis del ateities. Bet kokiu atveju jei ir sugriutu civilizacija, tai nereiskia, kad sekanti nebutu dar ausktesnio lygio, pasimokius is zlugusios civilizacijos klaidu.
Arunas1948 2020-08-28 23:24
Gyvenimo trukme ilgeja nes zmogu uz ausu istraukiai is ligu, bet zmones silpneja prarasdami atranka, kur jus matet gamtoje invalida pratesiantiji savo gimine, jam tokio sanso nesuteikia o zmogus issigimsta o pasekmes liudnos, visi tapsime invalidais.