Europos Komisija užbaigė parengiamąsias derybas su „Moderna“ dėl galimos vakcinos nuo COVID-19 pirkimo  ()

Europos Komisija užbaigė parengiamąsias derybas su bendrove „Moderna“ dėl galimos vakcinos nuo COVID-19 pirkimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Moderna“ – penktoji tokia bendrovė, prieš tai liepos 31 d. Europos Komisija užbaigė derybas su „Sanofi-GSK“, rugpjūčio 13 d. – su „Johnson & Johnson“ ir rugpjūčio 18 d. – su „CureVac“. Be to, rugpjūčio 14 d. pasirašyta išankstinė pirkimo sutartis su „AstraZeneca“.

Užbaigus parengiamąsias derybas turėtų būti sudaryta išankstinė pirkimo sutartis su „Moderna“, kuri suteiktų galimybę visoms ES valstybėms narėms įsigyti vakciną, taip pat nemokamai ją perduoti mažesnių ir vidutinių pajamų šalims ar pasiūlyti Europos šalims.

Europos Komisijos Pirmininkė Ursula von der Leyen sakė: „Kad europiečiai galėtų greitai gauti vakciną nuo koronaviruso, Europos Komisija užbaigė intensyvias derybas su penktąja farmacijos bendrove. Investuojame į įvairias technologijas naudojančias įmones, kadangi taip tikimės padidinti galimybes gauti saugias ir veiksmingas vakcinas. Kad jų rinkoje atsirastų greitai, tęsiame derybas su kitomis bendrovėmis. Europos investicijos į vakcinas nuo koronaviruso bus naudingos visam pasauliui ir padės mums įveikti šį virusą.“

„Moderna“ yra JAV įsisteigusi bendrovė, užimanti pirmaujančias pozicijas kuriant naujos klasės vakcinas, pagrįstas informacine RNR (iRNR). iRNR tenka esminis vaidmuo žmogaus biologijoje, nes ja perduodamos instrukcijos, kuriomis organizmo ląstelėms nurodoma gaminti baltymus, įskaitant baltymus, kurie gali užkirsti kelią ligoms ar jas gydyti.

Daugiau informacijos čia

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()