Europoje Covid-19 darosi mažiau mirtinas: ką rodo naujausi tyrimai ir kodėl gydytojai tik kraipo galvas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sangvinic 2020-08-27 19:39
Viskas logiška. Virusas niekada nenori nužudyti šeimininko. Jis nori gyventi ir daugintis kuo ilgiau. Kol virusas naujas - jis nemoka neužmušti. O su laiku adaptuojasi. Todėl kuo toliau - tuo mažiau pavojibgas jus bus, bet tuo sunkiau aptinkamas ir išnaikinamas. Man regis ši virusų savybė vadinasi VIRULENTIŠKUMAS. Pasigooglinkite.
Giedriax 2020-08-27 20:53
Virusas galima sakyti tėra sudėtinga molekulė, tad tikrai negali nuspręsti - nužudyti šeimininką ar ne. Taip pat negali judėti, jausti aplinkos. Virusai laikomi negyvais. Kalbant apie mirtingumą nuo viruso - buvo galima tikėtis, kad santukinis mirtingumas su laiku mažės. Žmonės, užsikrėtę mirtinesniu covid variantu miršta dažniau, ir užkrečia mažiau kitų žmonių. Jei žmogus užsikrečia ne tokia mirtina viruso forma, turi galimybę labiau išplatinti virusą nes nenumirė/nejaučia simptomų/kiti žmonės nebijo sveikai atrodančio žmogaus. Panašiai yra ir su ŽIV: yra nustatyta, kad su laiku ŽIV mirtingumas sumažėjo. Dar yra tokie virusai kaip Papilomos virusas, pūslelinė (herpes). Su jais žmonija gyvena šimtus tūkstančių metų, ir mirtingumas yra labai mažas
bahuriux 2020-08-27 21:04
https://www.youtube.com/watch?v=FDzyAOYGyv4
TAURAS 2020-08-28 09:18
Nebus cia taip, jog vasara, esant pakankamai vitamino D gamybai, organizmas yra atsparesnis visoms ligoms, tarp ju ir siaim virusui?
House_of_gold 2020-08-28 09:50
Tiesiog dabar užsikrečia jaunesni žmonės, kurių organizmai yra žymiai stipresni nei senolių, todėl ir sumažėjo tas mirtingumas. Beje, dabar jau senesni žmonės labiau saugosi, todėl mažėja užkrėtimų šioje amžiaus grupėje.
daynewss 2020-08-28 10:01
Visa šita isterija išsikvepia ir todėl "nustatoma" mažiau atvejų. Didelė dalis šalių net netyrė nuo ko miršta žmonės, kurių mirties priežastis buvo plaučių uždegimas. Pvz., Belgija. Tem tyrimų praktiškai neatlikinėjo, jei buvo temperatūra ir plaučių uždegimas, tai rašė absoliučiai visus kaip COVID. Kodėl Latvijoje ir Estijoje kaukių nereikia niekur, net uždarose patalpose (kaip parduotuvės), o ten sergamumas praktiškai nulinis, o pas mus? Kaukių reikia, bet sergamumas daug daug didesnis. Žinau atvejį, kur žmonai medikei nustatė, nes tyrė medikus, o ji net nieko nejuto. Padarė testą vyrui - teigiamas. Po poros dienų prasidėjo vyrui plaučių uždegimas, pažeidė plaučius gan stipriai. O vyro porininkui irgi nustatė, bet jokių absoliučiai simptomų ir problemų. Sėdi sodyboj "ant biuletenio" ir džiaugiasi atlyginimo 100% išmoka. Taip pat žinau atvejį, kai ligoninė "įkalbėjo" mirusio artimuosius, kad "pasirašytų" ant COVID, kad gautų šaibų. Taigi, visas šitas burbulas yra nesąmonė. Faktas tas, kad virusas yra, bet dalis mirusių tikrai tą virusą nešiojo ir mirė tikrai ne nuo to. Kaip visada reikia "follow the white rabbit", t.y. pinigai. Arba čia siekiama įrodyti, kad Lietuva baisiausiai nukentėjo ir reikia milžiniškų kompensacijų, arba siekiama kažkaip žlugdyti ekonomikas, kad eilinį kartą priskolinti pinigų ir taip laikyti po padu. Juk visi iki vieno supranta, kad svarbu ne tai, kad tau skolą grąžintų, o kad mokėtų palūkanas.
menten 2020-08-28 10:44
Jo, visi klastoja statistiką, laboratorijos padirba rezultatus, tik feisbukiniais/jutūbiniais daynewss'ai tegalima pasitikėti. Pasirodo medikai nieko neišmano, nurodo "neteisingas" mirties priežastis, dar netgi klastoja(!) medicininius dokumentus, "įkalbinėja". Nu tai papasakok, kurioj ligoninėj ir kurie medikai vykdo nusikaltimus. Bet, aišku, kaip visada dėsi į krūmus. Arba vėl aiškinsi, kaip driežažmogiai žlugdo ekonomiką.
HardAxe 2020-08-28 10:48
Kad didinamas covid mirčių skaičius ir aš girdėjau (vbs agentūra). Tipo ligoninės gauna geresnes išmokas už tai. "Po poros dienų prasidėjo vyrui plaučių uždegimas, pažeidė plaučius gan stipriai. " Plaučių uždegimas prasidėjo dėl covid ar šiaip, nesusijus liga?
kestutisz 2020-08-28 11:01
Kada sulauksim keistų nusistebėjimų ko čia ir nuo gripo mažiau bemiršta?
menten 2020-08-28 11:13
Kai kalbama apie tokius "nematomus" dalykus kaip virusas, RNR, antikūnas ir t.t. kiekvienas gali pareikšti savo "kompetetingą nuomonę" ir koneveikti medikus, kad jie nieko nemoka, nesupranta, klastoja ir t.t. nors žmonės nei laboratorijoje buvę, nei žino, kaip ta viruso RNR išskiriama, nei TLK kodus išmano, bet apie "mirties priežastį viską žino". Sakykit, gudručiai, jūs ir į operacinę taip išdrįstumėt įsiveržti ir pradėti chirurgui aiškinti, kad jis nieko nesupranta ir nežino, ką daro? Ar Dunning–Kruger efektas dar tiek nepažeidė smegenų?
daynewss 2020-08-28 11:47
Aš to nežinau, o ir labai abejoju ar kas nors stengsis tą patvirtinti, ar paneigti. Daug paprasčiau nurašyti ant COVID ir gauti daugiau pinigų.
SILORAKAS 2020-08-28 12:04
Frazė "aš nežinau, bet abejoju" puikiai apibūdina tokius komentatorius kaip tamsta. Kritinis mąstymas yra gerai, bet "VBS" žinių skleidimas netoleruotinas.
daynewss 2020-08-28 12:16
Apie kokias VBS žinių skleidimus čia kliedate, tamsta? Tai tik apibūdina tokius komentatorius kaip tamsta...
daynewss 2020-08-28 12:17
Belgian officials say they are counting in a way that no other country in the world is currently doing: counting deaths in hospitals and care homes, but including deaths in care homes that are suspected, not confirmed, as Covid-19 cases.
menten 2020-08-28 12:19
yra švaistomas į kairę ir dešinę, kai aiškiai apibrėžtas jo naudojimas. Na visi dokumentai saugomi gana daug metų, tai šitą sąmokslą nesunku patikrinti.
menten 2020-08-28 12:25
- apibrėžta, kada jį galima naudoti. Čia ne išimtis - tas pats daroma ir gripo, tymų ir kitų epidemijų atvejais. Jeigu šaltinis oficialus, gali nurodyti, kiek konkrečiai žymima U07.2, U07.1 kodais. Medikams tai nėra labai svarbu, jų darbas - saugoti paciento sveikatą/ gyvybę. Tokius skaičius renka ir kabliukų ieško būtent visokie konspiracijų gerbėjai, kurie ištraukia skaičių iš konteksto ir bando įrodyti "pasaulinį medikų suokalbį". Nu Belgija naudoja, o JAV, Lietuva, kitos šalys, kokius kodus naudoja Š. Korėja?
menten 2020-08-28 12:33
Tamsta daug kalba apie ligoninių pinigus. Tai prašom pasidalinti administraciniais "užkulsiais" kur čia lyja SAM pinigais, jei nustatomos COVID mirtys. Ir kokia forma tie pinigai pasiekia medikus?
devyniaragis 2020-08-28 17:53
Labai džiugu, kad yra menten, kuris į diskusiją įneša tiek faktinės informacijos iš medicinos virtuvės. O kas liečia straipsnį, tai facepalminti verčia, kai lyginami pavasario ir vėlesni "atvejų" duomenys be koregavimo pagal testavimo apimtis ir kas galėjo būt testuojami (pvz. simptomų sunkumas, demografinės charakteristikos). Nuo pirmų mėnesių sprendžiant pagal CFR buvo akivaizdu, kad realių atvejų sugaudymas tarp šalių skiriasi dešimtis (jei ne šimtus) kartų, tą patvirtino ir aibė duomenų iš fronto linijų. Tuo tarpu sugaudytų mirčių skaičius gal ir gali skirtis kelis kartus (radikaliais atvejais). Tai kai sukerki šiuos du skaičius CFR'e gausis, kad paklaida gali būti dešimtys procentinių punktų, kai tuo tarpu padorūs guesstimate'ai apie koronkės IFR turi deišimtųjų procentinių punkto dalių paklaidą. "Garbage in - garbage out", galėtų būti šios pandemijos viešos "epidemiologijos" šūkis, ir visi pareigūnai ir žurnalistai remiantys savo teiginius tokiais "duomenimis" ir nepabrėžiantis, kad anie nelabai ko verti ir čia pezam dėl pezėjimo, idealiu atveju būtų pašalinti iš savo pareigų ir neprileidžiami prie tokių, kuriose savo darbo rezultatais galėtų sužalot ką nors be savęs. Klausimas tik, kuri jų dalis taip elgiasi dėl moralinio luošumo, o kuriai mokyklos matematika pasirodė per sudėtinga ir nereikalinga. Na, o kas liečia IFR mažėjimą, net ir atmetus demografinius kintamuosius, būtų stebuklas, jei IFR nebūtų smarkiai sumažėjęs. Yra aibė labai tikėtinų jį mažinančių veiksnių: gydymo technikų pažanga; natūralios atrankos iškeltos mažiau mirtinos viruso formos; mažesnės viruso dozės daugiau laiko praleidžiant atvirose erdvėse/dėl sterilizuojančio UV efekto/oro sąlygų/sumažėjus sergančios populiacijos kiekiui; didesnė visuomenės dalis įgavusi bent kokį nors B ar T ląstelių imunitetą, kuris jei ir neapsaugo nuo užsikrėtimo - palengvina ligos eigą; ir aiškų vitamino D ir judresnio gyvenimo būdų efektai imunitetui. Klausimas tik kokios kurių faktorių vertės... tačiau jų net apytikslis išaiškinimas vargu ar įmanomas nors kurioj nors Europos šaly dėl atsainaus požiūrio į statistiką.
AAA000 2020-08-28 21:29
koki dar samoksla? pati dokumentavimo tvarka neskaidri. turi but viesinama ir prieinama bet kam, o ne pagal visokius leidimus. nes kai pradeda slept gydymo metodus - tada ir islenda samokslu megejai - informacija laviruotojai. o slepia gydytojai tik del vienos priezasties - kad uzmaskuot kompetencijos trukuma ir paslept fakta - kad gydymo lygis sudinas. nuo tokiu smulkmenu ir prasideda. kaip informacijos pateikimas - perkodavimai visokie ir t.t. sita dalis turi but VIESA. o gydytojai tik turi teise dirbt toje sistemoje. slept nuo visuomenes kas ten vyksta, kartu ir negeroves - nera jokio pagrindo. jei tu kaip "prie mediku" nori permainu ir progreso medicinoje - turetum but uz nekompetencijos viesima. dabar atseit "valosi" - "keiciasi" - "reorganizuojasi". o is tikro tik maskuojasi ir tingi dirbt... vat nera konkurencijos... reiketu privatu sektoriu medicinoje padidint - lygis gydymo paslaugu manau soktu kartais... o is paskos ir mediku algos o tada ir visuomeninis finansavimas su visuomenes palaikymu sustipres. dabar realiai neuzsidirbat... nesvarbu kad keli protingi ar suprantatntys apie gydyma ten buna...visi mulkiai uz ju nugaru netilps dabartinis modelis - kazkokia parazitine struktura...
jull 2020-08-28 21:55
Menten, zmones kartais koneveikia visus specialistus, medikai niekuo neiskirtiniai ir mano manymu, nera sventos karves... Jus kaip tik esat gana privilegijuotoj padety bet sunkiau ta kritika priimat. Galim pvz., paziuret i izinierius, research'erius... tas daro nesamones, tas auto baigiasi ant o... O daugelis zmoniu prie to dirbanciu yra bent tiek ar labiau kvalifikuoti nei medikai. Su kuo medikas iseina is univero i ligonine? Spec magistru, jei gerai pamenu, kaip ir dauguma inzinieriu. Researcheriai nuo su tokiu issilavinimu tik pradeda... Is kitos puses, kai as uzsiregistruoju pas nauja GP, tai jis pradzioj bando kalbet kaip su mazu vaiku. As suprantu, kad tai ne jo ziniu trukumas, o tiesiog tokia darbo specifika, bet mano manymu, butu daug geriau, jei jus nors tu ziniu basic'us susumuotumet kontakto metu, butu maziau sapalioniu apie mediku nezinojima ir nemokejima... Pvz., su visuomenes sveikata vel tas pats... tai kaukes neefektyvios, nes ju truksta, tai efektyvios, nes atsirado... Tai kaip, vystyt naturini uki ir jus tikrint kiekviena karta? Pvz, mane asmeniskai domina pagrista info kuria galeciau remtis, o ne mano bukumo prielaida pagristas situacijos valdymas. Kitas pavyzdys: neseniai koliega dirbantis su visuomenes sveikata grizo is afrikos, jis dirba su ZIV. Smagiai pasedejom ir prie viso kito aptarem jo ir mano research. Kas nors zinojot kad rizika ZIV pasigaut be preservatyvo yra tik apie 0.5%? Zinot kodel nezinojot? Todel kad toks visuomenes sveikatos specialistu approach, geriau tiesiog pasakot apie rizika be skaiciu, o tai mes visi esam buki neatsakingi avinai ir ismesim prezikus tik isgirde tokius skaicius... Tai tokios mediku taktikos is dalies ir veda prie tokiu resultatu.... Del chirurgijos, as susipazines su maza dalim ortopedines chirurgijos proceduru, nors nesu medikas. Tai va, ortopedines chirurgijos irankiu, pacios proceduros sudetingumas yra net nelabai lyginamas su kai kuriais task'ais kitose industrijose. Jus darot labai svarbu darba ir mes uz tai jus gerbiam, bet nereiketu galvot, kad tik jusu darbas gali but sudetingas ir atsakingas. Visu jie tokie. Kiti daznai kritikuoja jus neturedami nei ziniu nei pagrindo, kaip ir jus kitus...