Tyrimas parodė, kas iš tikrųjų traukia priešingą lytį - respondentų atsakymai nustebino  ()

Ar kada susimąstėte, kas daro jus patraukliu priešingai lyčiai? Nors asmenybė ir charakteris yra labai svarbu, daug prideda ir fizinė išvaizda. Mokslininkai atliko tyrimą ir dabar gali pasakyti, kurios moterų dalys dažniausia traukia vyrus, o kurios vyrų dalys dažniausiai traukia – moteris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Farmacijos bendrovė „Dr. Felix“ užsakė apklausą (3000 žmonių imties ir sužinojo šį bei tą įdomaus. Tik reikėtų atminti, kad tyrimas buvo atliktas JAV, o grožio standartai gali skirtis tarp regionų: kas laikoma grožio etalonu JAV, nebūtinai bus populiaru Europoje. Beje, respondentai nebūtinai sako tiesą, tad į tyrimą reikėtų žiūrėti su žiupsneliu skepticizmo.

Tad kas labiausiai traukia vyrus? Labiausiai vyrus moteryse traukia veidas. Net 46 proc. respondentų taip mano. Toliau vertinimas išsidėsto taip: 18 proc. mano, kad seksualiausia moters kūno dalis yra užpakalis, 11 proc. mano, kad plaukai, 9 proc. įvardijo kojas ir tik 8 proc. įvardijo krūtis.

Iš tiesų, nors pasiskirstymas kiek ir stebina, nieko keisto, kad patraukliausiomis kūno dalimis laikomos tos, kuriomis lengva grožėtis viešai. Tai yra, tos, kurių drabužiai per daug nemaskuoja. Įdomu ir tai, kad vyrams senstant vis labiau patinka gražūs veidai, o dailūs sėdmenys svarbą praranda.

 

Moterų apklausos rezultatai pateikė netikėtumų: joms vyrų veidai visai neįdomūs. Moterys seksualiausia vyrų kūno vieta laiko krūtinę – taip mano 24 proc. apklaustųjų. Antroje vietoje su 22 proc. atsidūrė plaukai. 19 proc. moterų kaip seksualiausią vyrų kūno vietą įvardijo rankas, o 13 proc. įvardijo pilvo presą. 5 vietoje liko žemieji pilvo raumenys (V forma) su 9 proc.

Na, o moterų apklausos rezultatai nustebins daugelį – veidas joms visai nesvarbus. Štai kaip atrodo patraukliausių vyrų kūnų dalių penketukas:

Net 4 vietas penketuke užima raumenys. O dėl plaukų antroje vietoje plikiams nerimauti nereikėtų – beplaukė šukuosena taip pat patinka ne vienai merginai. Beje, vyresnėms moterims kur kas labiau patinka plaukai nei pilvo raumenys.

 

Apklausos rengėjai stengėsi pastebėti, ar nuo pajamų priklauso grožio suvokimas. Pasirodo, kad moterų veidas yra patraukliausia kūno dalis daugeliui vyrų, nepriklausomai nuo jų pajamų.

Tačiau moterų požiūris nėra toks vienareikšmiškas – žemiausias pajamas gaunančioms moterims svarbiausios yra rankos, vidutines – krūtinė, dideles – pilvo presas.

Žmonės yra linkę prie vienokių ar kitokių bruožų dažnai nepriklausomai nuo jų norų. Seksualumas yra nugludintas evoliucijos eigoje, todėl gerai, kad kai kurie patrauklūs bruožai yra ne įgimti, bet išugdomi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(23)
(20)
(3)

Komentarai ()