Šis kukliai atrodantis prietaisas padės tūkstančiams 6-13 metų amžiaus vaikų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-08-29 12:04
Įdomu ar tikrai korporacijos nori išgydyti diabetą? Kad ir koks brangus ar pelningas būtų gydymas insulino tiekimas visam žmogaus gyvenimui turbūt yra pelningesnė alternatyva.
eXpo 2020-08-29 17:19
Korporacijos negydo, jos gamina insulina ir priemones. Gydo gydytojai ir mokslininkai kurie kuria naujus gydymo metodus.
HardAxe 2020-08-31 11:54
Bet korporacijos finansuoja tyrimus, arba ne. Koronos vakcina - labai pelningas reikaliukas. Visi eina all-in. O turint galvoj maliariją ar diabetą... Kaži ar korporacijai atsipirktų vakcina, kai jie gamina medikamentus. O dar rizika, išlaidos. Tiesa aš neįsivaizduoju ar bent teoriškai būtų įmanoma išgydyti diabetą.
Cukrinė Lapė 2020-12-04 15:05
Iki dirbtinės kasos Tandem pompai dar toloka. O štai diabetu sergantys žmonės, kurie nebenori laukti, kol korporacijos ką nors sukurs (nes tai trunka dešimtmečiais), sėkmingai pagal instrukcijas patys susikuria specialų algoritmą, kuris iš telefono valdo įprastinę insulino pompą pagal gliukozės kiekio kraujyje duomenis, kuriuos siunčia sensorius. Tokios sistemos yra net 3, vadinamos AndroidAPS, OpenAPS ir Loop. Va tai yra išties žingsnis link dirbtinės kasos. Ir tokių žmonių yra visame pasaulyje, Lietuvoje irgi netoli 100.
immortallt 2020-12-04 16:08
HardAxe, yra loginė spraga pas tave. Tavo argumentas galiotų, jei pasaulyje būtų vienintelė įmonė, kuri gamina vaistus ir medicininius prietaisus bei pan.. Tokiu atveju taip, išgydyti nebūtų tikslo. Tačiau konkurencija yra didelė, to pačio insulino ir kitų generinių vaistų pardavimo maržos yra mažos. Iš esmės visų farmacinių kompanijų pelnai krenta drastiškai žemyn vos tik nelieka patentų. Ir didžiosios įmonės, kurios būtent kuria tas inovacijas, generiniais vaistais dažniausiai neužsiima. Neretai tiesiog parduoda prekinį ženklą, arba tiesiog turi savo asortimente, bet dėl kitų ilgalaikių priežasčių, nei pelnas (pvz. masto ekonomiją leidžia pasiekti kitų vaistų gamyboje). Jei būtų patentai, kurių galiojimo trukmė būtų neribota, vis tiek konkurentams apsimokėtų vystyti arba savo alternatyvas pvz. insulinui, arba išgydymui. Ir žinoma, jokia įmonė nesiryš investuoti milijardų į tai, iš ko geriausiu atveju gausi milijonines pajamas. Ir ne, tai ne korporacija bloga, o tiesiog efektyviai skirstomi resursai. Iš esmės visas ligas pagal idėją galima išgydyti, klausimas kam skirti prioritetą. Jei pradėsime bandyti gydyti visas ligas, tai vaistų vystymas išsitęs ir ilgą laiką nieko naujo neturėsime. Jei vienos kitos retesnės ligos gydymo priemones pradėsime vystyti, tada reikės atsisakyti kitos ligos, kuria serga ženkliai didesnė populiacijos dalis (populiacijos kuri visuomenei sukuria didesnę finansinę naudą) bus palikta mirti. Rezultatas - išgelbėjama mažiau gyvybių.