Judriame rajone suprojektavo permatomą viešąjį tualetą: ar išdrįstumėte pasinaudoti? (Video)  (7)

Japonijoje neseniai pristatytas neįprastas objektas – permatomi viešieji tualetai. Architektų biuro „Shigeru Ban Architects“ suprojektuoti permatomi viešieji tualetai buvo įrengti ne kur nors atokiai, bet Šibujoje, žinomoje kaip verslo ir mados centras, bei garsėjančioje judria pėsčiųjų perėja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Įėję į viešąjį tualetą, ypač jei jis įrengtas parke, nerimaujame dėl dviejų dalykų. Pirmasis – švara, antrasis – ar kas nors yra viduje“, – komentavo šio neįprasto projekto autoriai.

„Shigeru Ban Architects“ suprojektuoto viešojo tualeto dizainas sprendžia šiuodu rūpesčius – tualeto sienos stiklinės, jo vidų galima matyti nė neįėjus į vidų. Tiesa, įėjus į tualetą ir užrakinus duris, sienos tampa nepermatomos, kad būtų užtikrintas privatumas, rašoma cnn.com.

„Permatomos tualeto sienos leidžia matyti, ar tualetas švarus, ir tai, ar kas nors naudojasi tualetu“, rašoma architektų svetainėje. Maža to, naktį objektas parką apšviečia kaip gražus žibintas.

16 architektų patikėta suprojektuoti 17 naujų viešųjų tualetų, kurie sugriautų stereotipus, esą viešieji tualetai tamsūs, purvini, dvokiantys ir baisūs. Taip pat jie turi būti prieinami visiems, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus ar negalios.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(44)
(10)
(34)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: