FiDi 52 – pirmas kartas, kai Fiziko dienos šventė pasitinkama rudenį  ()

Šie metai visiems atnešė daug staigmenų ir kartais atrodo, kad visas pasaulis apvirto aukštyn kojom. Net Fiziko Diena, Vilniaus miesto gyventojų pamėgta šventė, kuri kiekvienais metais pirmąjį balandžio šeštadienį „atneša pavasarį“, šiais metais įvyks rudenį. Kaip ir kiekvienais metais, FiDi yra unikali. Fidistai (žmonės, kurie „daro“ FiDi) po ilgesnės pertraukos žada grįžti ir neleisti jokioms kliūtims jų sustabdyti. Nors šventė jau patyrė vieną didelį smūgį – šiais metais FiDi vakarinė dalis neįvyks dėl sunkumų užtikrinant visus saugumo reikalavimus Vakarinės dalies vietovėje, tačiau organizatoriai vis tiek lauks lankytojų Rugsėjo 19 dieną Fizlende, kuris bus įrengtas šalia Saulėtekyje esančio Fizikos fakulteto, ir Eisenoje, kuri šiais metais pajudės Filologijos fakulteto link nuo neįprastos vietos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nauji mokslo metai visada atneša naujų vėjų Vilniaus miesto gyvenimui, šiais metais kartu su jais grįžta ir gyventojų pamėgta ir tradicija tapusi šventė – FiDi. Pirmoji FiDi įvyko 1969-ųjų kovo mėnesį tad šiais metais ji įvyks jau 52-ąjį kartą. Per šį laikotarpį ji matė visko ir džiugino Vilniaus miesto gyventojus ne vieną dešimtmetį, tačiau rudenį ji vyks pirmą kartą.

Tai nėra vienintelis iššūkis, su kuriuo teko susidurti FiDi organizatoriams, nes per tiek metų istorijų apie nelaimingus įvykius ir sėkmės istorijų apie tų pačių nelaimingų įvykių sprendimus susikaupė ne viena ir kiekvienais metais renginio organizatoriai parodo kūrybiškumą, išmonę ir originalumą. Tokio mąstymo vaisiais fidistai siekia pasidalinti ir šiais metais, tad siunčia visiems renginio svečiams žinutę – „pabandyk fidistiškai!“. Taip raginama pabandyti pažiūrėti į pasaulį fidistų akimis ir pamatyti, kuo šiais metais Fiziko Diena nustebins visus šventės svečius.

Šventė prasideda su Dienine dalimi - Fizlendu, kuris duris visiems lankytojams pravers nuo 10 val. Fizlendas – bene didžiausias, rankų darbo atrakcionų parkas Vilniuje, kurį parengia sostinės studentai ir svečiai iš užsienio universitetų. Organizatorių teigimu, atrakcionų skaičius šiais metais bus ne ką mažesnis nei ankščiau, renginio datos perkėlimas tam nesutrukdė, tad gera nuotaika Dieninės metu bus garantuota. Sau pramogą galės surasti kiekvienas, nepriklausomai nuo amžiaus ir pomėgių.

 

Atrakcionų kataloge galima bus rasti tokių atrakcionų, kaip „Sliding tile puzzle game“ (stumdomas galvosūkis), kuris puikia tinka mėgstantiems savo laisvalaikį praleisti ramiai sprendžiant komplikuotas užduotis, taip pat „amerikietiški kalneliai“ kurie tinka pasiilgusiems adrenalino, juoko ir sporto. O jeigu vis dar rauna stogą ir nepavysta atsikratyti blogų karantino nuotaikų, tai turime pasiūlymą: kviečiame išbandyti ir atsipalaiduoti renginio teritorijoje įrengtame „Nervų kambaryje“, kuriame turėsite galimybę išlieti visas per tiek laiko susikaupusias neigiamas emocijas. Relaksacijai skirtas arsenalas apims įvairius įrankius, nuo plaktukų iki beisbolo lazdų.

 

Po tokios atsipalaidavimo sesijos rudenį tikrai galėsite pasitikti su šypsena! Bet čia dar ne viskas, organizatoriai parengė dar vieną kozirį – renginio metu bus siekiama ir Lietuvos rekordo. Taip, išgirdote teisingai. Šiais metais, per FiDi 52, Fizlende bus pristatomos didžiausio galimo dydžio kortos ir bus siekiama pagerinti didžiausių Lietuvoje sukurtų kortų rekordo. Be to, iš jų bus siekiama pastatyti ne ką mažesnį kortų namelį!

Laikrodžiui išmušus 15 val., pasibaigus Dieninei ir užsidarius Fizlendui, visi renginio svečiai bus kviečiami prisijungti prie FiDi Eisenos. Dinas Zauras, kažkada prarijęs nekaltą filologę, kiekvienais metais keliauja jų atsiprašyti, tad fidistai, lydimi Mino Zauro, toliau tęs šitą tradiciją, tačiau pati Eisena turės naują startinį tašką. Kadangi šį kartą FiDi vyks ne pavasarį, Minas Zauras nusprendė keliauti pas filologes nauju maršrutu, tad Eisena prasidės nuo Rotušės aikštės. Savo žygį pas filologes Minas Zauras pradės 16 val. Ar naujas maršrutas bus vienintelė Mino Zauro staigmena šių metų Eisenoje? Sužinoti galėsite tik atvykę patys ir pamatę Eiseną savo akimis!

 

Pasibaigus Dieninei renginio daliai ir praėjus Eisenai, FiDi įspūdžiai paprasta dar nesibaigia, nes svečių toliau laukia Vakarinė dalis. Šiemet ji turėjo įvykti Lukiškių kalėjime, bet, atsižvelgus į vis dar kylančius užsikrėtusiųjų COVID-19 skaičius Lietuvoje, Vakarinė yra atšaukta. Organizatoriai negali garantuoti visų reikiamų priemonių saugumo reikalavimams užtikrinti renginiui uždaroje erdvėje, o tai gali kelti didesnį pavojų viruso plitimui.

Ar tu esi pasiruošęs rudenį pasitikti švente, kuri atneša pavasarį? Jeigu į šį klausimą atsakei taip, pasiruošk pažiūrėti į pasaulį iš kito kampo ir sulaužyti visus stereotipus, ateik į FiDi 52 - jau Rugsėjo 19 d. FiDi organizatoriai lauks Jūsų nuo 10 val. Fizlende, šalia VU Fizikos fakulteto, Saulėtekio al. 9, ir 16 val. prie Rotušės aikštės, nuo kurios pajudės Eisena. Visa FiDi programa skelbiama www.fidi.lt/52.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: