Švedija visus pastatė į vietą? Danijos epidemiologas teigia, kad Švedijai pandemija jau baigėsi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HardAxe 2020-09-28 00:56
Žiūrėk hospitalizuotų ir intensyvios terapijos atvejų kiekį, šitie duomenis tikrai patikimi. į senelių namus prasmuko su besimptomiu aptarnaujančiu personalu. Aš nenutuokiu situacijos, bet tarp slaugių/seselių tikrai nemažai imigrantų (blogas darbo grafikas, sunkus darbas, trumpi mokslai, lengva gauti darbą).
simuciukas8 2020-09-28 08:48
As irgi nenutuokiu kiek imigrantu dirba seneliu namuose ir kiek svedu neimigrantu ir kiek apkrete svedai atvyke po kelioniu is kitu saliu ir kiek imigrantai . Taigi , kadangi nenutuokiu - tai ir neanalizuoju . Nebent yra tokia statistika? Deja negirdejau . P.S. Mano statistika oficiali viesai prieinama ir patikima , nebent svedai , norvegai , danai ir lietuviai ja klastoja , kas butu nelabai samoninga samonigoms salims .
HardAxe 2020-09-28 10:13
su apkrėtimu labai paprasta. Buvo žiemos sporto atostogų metas, kai šeimos su vaikais savaitę važiuoja slidinėti ar dar kažkur. Jei atrodo, kad daug lietuvių važiuoja slidinėti, tai švedų - nepalyginamai daugiau. Turbūt dauguma migruoja vietoje (į Dalarna regioną) arba iki Norvegijos, bet daug važiavo ir į Alpes. Pradžioje bandė kontroliuoti, bet darė viską gana silpnai (vėlavo su izoliacija, tyrimus darė tik su akivaizdžiais simotomais ir t.t.), tada liga pradėjo cirkuliuoti viduj. Niekas nieko nekaltina, nes švedam keliauti yra įprasta, ir šiaip jie numirtu iš depresijos niekur neišvažiuodami ir nematydami saulės šiaurinėj daly. Iki kokių 500 atvejų buvo daroma daug tyrimų, pranešinėjo kiekvienas regionas kelis kartus per dieną kiek naujų atvejų rado ir t.t. Visai kaip Lietuvoj. Buvo net watsup kanalas, kur pušino pranešimus apie kiekvieną aptiktą atvejį, visi bijojo, kad jų mieste neatsirastų koronos ir t.t. O paskui dėjo skersą. Debatus nugalėjo garsusis epidemiologas, kurio požiūri visi tapatina su šalies, bet yra labai daug nepritariančių. Pradėjo plisti viduj, ir, nepaisant labai geros kultūros ir neslampinėjimo darbe/viešumoj kai žmogus persišaldęs, visokie besimptomiai ar labai lengi atvejai praslydo. Dar vienas kitas idiotas, kuris nekreipė dėmesio ir gavosi labai nekoks rezultatas. Idiotų netrūksta ir skandinavijoj.
HardAxe 2020-09-30 13:55
atėjo savaitgalio duomenys. Naujų atvejų kiekis labai greitai auga. Vakar užregistruoti 1408 nauji atvejai (čia savaitgalis ir pirmadienis į tai įeina). https://i.ibb.co/kJFHbDj/atvejai.png gal dėl testų organizavimo specifikos viskas labiau susigrūda į vieną dieną savaitėj, lyginant su pavasariu, bet jei nupieši korealiacijos kreivę tai yra labai blogai. Tuoj man užsidarys durys į tėvynę. Bet ligoninėj kolkas guli tik 154 žmonės, kai maksimumas buvo ~2200, mažiausias kiekis per vasarą - 122. Didžiausias Švedų darbdavys Ericsson nuo vakar įvedė privalomas kaukes. Volvo ir kitos kompanijos kaukių turi, bet jos nėra privalomos. Iš kitos pusės nuo rytojaus atsidaro slaugos namai, kurie buvo uždari lankytojams pusmetį. Reikia gi kažkam įpilti žibalo į ugnį.
_alvydas_ 2020-10-05 14:58
Dar čia pasitaikė straipsnis iš Taivano: https://www.taiwannews.com.tw/en/news/4023311 "White House has more coronavirus cases than Taiwan, New Zealand, and Vietnam"
HardAxe 2020-10-05 15:42
Tai neįmanoma vakarų civilizacijoj, kur kiekvienas yra individas, teisės eina prieš pareigas ir visada atsiranda lygesnių už kitus.