Didingas NASA planas 2024 metams: į Mėnulį pirmą kartą žmonijos istorijoje bus nuskraidinta moteris  (2)

Mėnulio misija yra kosminės programos „Artemis“ dalis


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA paskelbė planą išlaipinti Mėnulyje pirmą moterį 2024 metais

NASA vadovas James Frederick Bridenstine priminė, kad žmonės Mėnulio paviršiuje nesilankė nuo 1972 metų, kai baigėsi Apollo 17 misija.

„Grįžtame į Mėnulį atlikti mokslinius atradimus ir pasisemti įkvėpimo naujai tyrėjų kartai, – pareiškė Bridenstine'as. – Sukūrę nuolatinę buveinę, tuo pačiu rengiamės pirmiesiems žingsniams Raudonojoje planetoje“.

28 milijarus dolerių kainuosianti NASA Mėnulio misija yra kosminės programos „Artemis“ dalis. Į Mėnulį astronautai skries nauja NASA Space Launch System raketa ir erdvėlaiviu „Orion.

Bridenstine'as pažymėjo, kad NASA dažnai gresia „politiniai pavojai“, ypač, prieš tokius svarbius rinkimus. Pasako jo, jeigu iki Kalėdų Kongresas patvirtins pirmąjį $3,2 mlrd. finansavimo projektą, išsilaipinimas galės įvykti, kaip ir planuojama, 2024 metais.

 

Apie planuojamą moters išsilaipinimą Mėnulyje paskelbta tuo metu, kai prezidentas D. Trumpas siekia iškovoti rinkėjų moterų simpatijas prieš lapkričio rinkimus. Prezidentas pareiškė, kad į mirusios Ruth Bader Ginsburg vietą Aukščiausiajame teisme nori pasiūlyti moterį.

Du astronautus iš erdvėlaivio „Orion“ ant Mėnulio paviršiaus nugabensiančio nusileidimo modulio kūrimo konkurse dalyvauja trys projektai.

Vieną iš projektų kuria Amazon generalinio direktoriaus Jeffo Bezoso įkurta kompanija Blue Origin, bendradarbiaudama su Draper, Lockheed Martin ir Northrup Grumman. Kitus projektus kuria Elono Musko SpaceX ir Dynetics.

2021 metais numatoma nepilotuojama misija apie Mėnulį „Artemis-1“. 2023 metais įvyks pilotuojamas skrydis apie Mėnulį „Artemis-2“, o 2024 metais „Artemis-3“ misija nusileis ant Mėnulio paviršiaus ir liks ten savaitę. Astronautai rinks dirvos ir uolienų pavyzdžius, ieškos vandens ir kitų išteklių bei atliks mokslinius ekperimentus.


www.golos-ameriki.ru

(9)
(0)
(9)

Komentarai (2)