Kodėl lapė pavogė mano batus? Klausimas, kuris iki šiol kamuoja ne vieną Berlyno gyventoją  (2)

„Kodėl lapė pavogė mano batus?“ – toks klausimas skamba beveik komiškai. Tačiau ne vienam Berlyno gyventojui toks klausimas kilo Tada, kai jie sužinojo tikrąją batų vagystės kaltininkę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maždaug šių metų viduryje Berlyno Zehlendorfo rajono gyventojas Christianas Meyeris pastebėjo, kad iš jo verandos dingo bėgiojimui skirti sportiniai bateliai – tad vyras nusprendė pasidomėti vagystės aplinkybėmis.

C.Meyeriui greitai pavyko išsiaiškinti, kad jis nebuvo vienintelė vagies auka, o nedidelė užuomina padėjo jam sugauti lapę, vagiančią dvi mėlynas šlepetes, kurias ji laikė savo nasruose. Po kelių dienų C.Meyeris šią lapę ir vėl pastebėjo. Jis nusekė gyvūną iki tankumyno, kur apie valandą teko atsargiai šliaužti pilvu. Būtent čia vyras atrado lapės „saugyklą“ – su daugiau nei 100 batų, kurių dauguma buvo šiek tiek apkramtyti.

C.Meyeris fotografijose užfiksavo tiek vagilę lapę, tiek batų „saugyklą“. Batų krūvoje buvo įvairiausių dydžių, spalvų ir formų sportbačių, klumpių, sandalų ir šlepečių – tačiau dominavo „kroksai“.

 

Tačiau taip ir lieka neaišku, kodėl lapė vogė batus – ir kodėl jai labiausiai patiko „kroksai“. Tiesa, tai nėra pirmas kartas, kai miesto lapė demonstruoja savo polinkį batams. 2019 metų rugpjūčio mėnesį Melburne (Australija) lapė reguliariai atbėgdavo į vienos moters verandą ir per savaitę pavogė trejas poras batų. Moteris šį lapės poelgį užfiksavo vaizdo kamera ir vaizdo įrašą patalpino „YouTube“:

 

Pora lapių Kiote (Japonija) 2018 metais pavogė daugiau nei 40 porų sandalų – kol jas galiausiai sučiupo policijos pareigūnai. 2009 metais mažame Foehreno miestelyje (Vokietija) lapės patelė per vieną naktį pavogė apie 110-120 porų batų – galimai savo jaunikliams, kad šie turėtų su kuo žaisti. 2013 metais vienas rašytojas ryte pabudo savo Londono namuose ir kiemo viduryje aptiko lapę, kuri buvo išdėliojusi 7 poras įvairiausių batų.

Tuo tarpu Berlyne dauguma žmonių savo pavogtus batus atgavo – išskyrus C. Meyerį, kuris taip ir nerado savo sportbačių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai (2)