Štai ką teks patirti turistams vykstant į vieną garsiausių pasaulyje kurortų: stebėjimų apyrankė, 5 tūkst. dolerių baudos ir net grasinimai kalėjimu  ()

Havajų Kauai saloje ketinama išmėginti „kurortinių burbulų“ strategiją, leidžiančią karantino besilaikantiems turintiems išeiti iš viešbučių numerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apsistoję „kurortiniame burbule“, atostogaujantys žmonės galės palikti viešbučių kambarius ir paplaukioti baseine arba pavalgyti restorane.

Laikantis šiuo metu galiojančių taisyklių, atvykus į Havajus privaloma užsidaryti į 14 dienų trunkantį karantiną. Kadangi taip yra, Havajų turizmo tarnyba savo svetainėje „Go Hawaii“ skelbia štai tokį pranešimą: „Suprantama, kad dėl galiojančios tvarkos didžiąją atostogų dalį svečiai turi praleisti viešbučių numeriuose, todėl keliones į Havajus primygtinai patariama atidėti.“

Kauai salos meras Derekas S. K. Kawakami paskelbtame pranešime nurodė, kad valdžia įteisino dar vieną, pakoreguotą žmonių judėjimą karantino laikotarpiu reglamentuojančią taisyklę.

Jos esmę sudaro tam tikra išlyga: salą norintys aplankyti piliečiai vis tiek turės dvi savaites laikytis karantino, bet jiems bus leista vaikščioti po poilsiavietę.

 

Taigi, 14 dienų teks prabuvoti ne užsidarius viešbučio kambaryje, o naudojantis jo teritorijoje įrengtais baseinais ir restoranais. Reikalavimai dėvėti apsauginę veido kaukę ir laikytis saugaus atstumo galios kaip ir anksčiau.

Palikti poilsiavietės karantino besilaikantys atostogautojai negalės. Kad taip neatsitiktų, jų bus paprašyta užsidėti elektroninę stebėsenos apyrankę, perduodančią atitinkamus duomenis poilsiavietės, kurioje žmogus apsistojo, personalui.

Už taisyklių pažeidimą arba bandymą nusiimti apyrankę numatyta net 5 tūkst. dolerių (4,3 tūkst. eurų) bauda. Reikalavimų nenorintys laikytis asmenys taip pat rizikuoja užsidirbti metų laisvės atėmimo bausmę.

 

Koncepcija dar tik pradedama įgyvendinti. Havajų vadovybė teigia, kad keletas Kauai viešbučių išreiškė norą tokią praktiką išmėginti. Vis dėlto kol kas oficialios strategijos taikymo pradžios data nepaskelbta.

„Suprantame, kad būtina kažką daryti, norint sumažinti iš turizmo gyvenančią bendruomenę ištikusius sunkumus, tačiau užtikrinti gyventojų saugumą – ne ką mažesnis rūpestis“, – sakė salos meras D. S. K. Kawakami.

„Kurortinių burbulų“ programa yra dar viena ekonomiką atgaivinti padedanti priemonė, galinti pasiteisinti, kol išmoksime gyventi viruso pavojuje. Ji nieko nepakeičia ir jos nereikia laikyti galutiniu sprendimu. Jei situacija pasikeis, bendruomenė apie tai sužinos tuojau pat“, – patikino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(5)
(4)
(1)

Komentarai ()