Žemės centre yra juodoji skylė? Paskelbė mokslinį straipsnį, keliantį daug klausimų  ()

13 mokslininkų išvados kelia nuostabą – Žemės centre yra juodoji skylė? Kas vyksta?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Straipsnyje, paskelbtame mokslo žurnale „Open Access Macedonian Medical Journal“, 13 skirtingų sričių tyrėjų teigia, kad Žemės centre yra juodoji skylė. „Neseniai NASA mokslininkai paskelbė, kad Žemės centre gali būti struktūra, panaši į juodąją skylę“, – pradedama tyrimo santrauka.

Toliau tik dar įdomiau. „Žemės branduolys yra didžiausia telekomunikacijų sistema, besikeičianti bangomis su visomis DNR ir vandens molekulėmis. Branduolio DNR juodoji brana susidaro maždaug 109 kartus lėčiau nei Žemės branduolys, kuris yra sutankintas ir sukuria struktūrą, panašią į juodąją skylę ar juodąją braną. Mes nustatėme, kad ši DNR juodoji brana yra pagrindinė aukštos branduolio temperatūros ir Žemės magnetinio lauko priežastis.“

 

Nieko nesupratote? Ne jūs vieni. Viena iš teorijų, paaiškinančių šią žodžių mišrainę, yra ta, kad straipsnis buvo parengtas naudojant dirbtinį intelektą, kuris sumaišo pagrindinius terminus bei frazes ir sujungia juos į vientisą tekstą.

Straipsnio žymės taip pat kelia kausimų. Dimensija, tamsi DNR ir apskritai iš konteksto iškrentanti brana – sąvokos, kurios mažai kuo susijusios kalbant apie juodąsias skyles.

 

„IFL Science“ atkreipia dėmesį, kad mokslininkai retkarčiais atsiunčia šiukšlyno vertų straipsnių į tarpusavio vertinimo sistemą, norėdami įsitikinti, ar sistema vis dar veikia, tačiau nėra aišku, ar šis tyrimas gali būti to pavyzdys. Labiausiai tikėtina, kad kažkas kažkur kažką „pražiūrėjo“ ir šis tyrimas niekada neturėjo būti paskelbtas viešai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(54)
(52)
(2)

Komentarai ()