Tarsi siaubo filme: moters galvos skausmo priežastis – kaspinuočių lervos smegenyse  ()

Po daugiau nei savaitę trukusio stipraus galvos skausmo 25 metų moteris iš Australijos atrado, kad jos smegenyse yra kaspinuočių lervų, skelbia CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Moteris, niekada nekeliavusi į užsienį, yra pirmasis vietinis šios ligos atvejis Australijoje, teigiama tyrime, kurį aprašė „The American Journal of Tropical Medicine and Hygiene“. Ankstesni atvejai Australijoje pasitaikė imigrantams ar grįžusiems iš regionų, pavyzdžiui, Afrikos, Azijos ir Lotynų Amerikos, kuriuose ši liga yra būdinga.

Pastaruosius septynerius metus moteris skundėsi galvos skausmais, kurie atsirasdavo du ar tris kartus per mėnesį, vėliau dingo išrašius vaistų nuo migrenos. Tačiau pastarąjį kartą galvos skausmas truko daugiau nei savaitę ir pasireiškė sunkesniais regėjimo sutrikimais.

Po magnetinio rezonanso tyrimo daktarai manė, kad skausmo priežastimi gali būti navikas. Tačiau išoperavus ir pašalinus pažeidimą, jie atrado, kad tai iš tikrųjų yra cista, pilna kaspinuočių lervų. Po pašalinimo moteriai nereikėjo jokio papildomo gydymo.

Ši būklė yra žinoma kaip cisticerkozė, kuri gali sukelti neurologinius simptomus, kai smegenyse išsivysto lervų cistos. Cisticerkozė yra mirtina ir yra pagrindinė suaugusiųjų epilepsijos priežastis visame pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: