Floridoje sugavo rekordinio dydžio Birmos pitoną: štai kaip atrodė kova su 5,7 metro ilgio ir 47,2 kg svorio milžinu (Video)  (3)

Birmos (Mianmaro) pitonai Floridoje yra invazinė rūšis. Šio pitono sugavimas yra dar vienas laimėjimas prieš invazines rūšis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sugautas Birmos pitonas yra 5,7 metro ilgio ir 47,2 kg svorio milžinas. Iki šiol didžiausias Floridoje sugautas Birmos pitonas buvo mažesnis vos 2,5 cm.

Birmos pitonai, kaip viena didžiausių gyvačių rūšių, turi galingus žandikaulius ir gebėjimą naikinti didžiulę gyvūnų įvairovę, todėl kyla aiški grėsmė trapiai Evergleidso ekosistemai.

„Penktadienio vakarą mes ištraukėme šią gyvatę iš vandens. Niekada nemačiau tokio dydžio gyvatės, mano rankos drebėjo artėjant prie jos“, – sakė Kevinas Pavlidis, pagal sutartį dirbantis pitonų medžiotojas.

 

So, around 11pm last night, deep deep into the glades i spotted that always distinct pattern. On the back side of the...

Posted by Ryan Ausburn on 2020 m. spalio 3 d., šeštadienis

„Kiekvienas pagautas pitonas gali būti pavojingas, bet tokio dydžio? Mirtinas. Viena klaida ir aš tikrai keliaučiau į ligoninę. Bet dar svarbiau tai, kad tai yra gyvatė, kurią pamatysi kartą gyvenime.“

Milžiniškų gyvačių gaudymas yra pavojingas užsiėmimas. Tokio dydžio pitonai Floridoje nužudo ir suėda net aligatorius. Birmos pitonai Floridoje neturi natūralių priešų, tad medžioklės tenka imtis su jais kovojančioms organizacijoms.

 

Birmos pitonai kai kurių žmonių auginami namuose kaip augintiniai. Į Pietų Floridoje esantį Evergleidso miestą jie pateko pabėgę nuo savo šeimininkų arba buvo neteisėtai paleisti ir greitai įsitvirtino atogrąžų pelkėse. Pelkės ir šlapi žolynai yra puiki aplinka didžiulėms gyvatėms klestėti. Esant mažai konkurencijai, jos tapo skaudžia vietos ekosistemų problema.

Medžiotojai, kovojantys su šia rūšimi, iš Evergleidso pašalino daugiau nei 5000 pitonų, tačiau čia vis dar jų yra apie 3 tūkst.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(1)
(16)

Komentarai (3)