Problemos tęsiasi: TKS Rusijos segmente sugedo deguonies tiekimo sistema  (3)

Tarptautinės kosminės stoties (TKS) Rusijos segmente sugedo deguonies tiekimo sistema, bet įgulai pavojus negresia, ketvirtadienį pranešė Rusijos kosmoso agentūra „Roskosmos“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Deguonies tiekimo sistema TKS modulyje „Zvezda“ sugedo trečiadienį vakare, bet antroji sistema, esanti amerikiečių segmente, veikia įprastu režimu, naujienų agentūrai AFP sakė „Roskosmos“ atstovė.

„Įgulos ir TKS saugumo jokio pavojaus nėra“, – pabrėžė ji ir pridūrė, kad ketvirtadienį bus mėginama sistemą suremontuoti.

Gedimas įvyko trečiadienį į TKS atskridus trims naujiems įgulos nariams – dviem rusų kosmonautams ir JAV astronautei. Dabar orbitinėje stotyje dirba šeši žmonės.

 

Stotyje, kurios pirmasis modulis buvo paleistas 1998 metais, rugpjūtį taip pat buvo užfiksuotas oro nuotėkis.

Tąsyk „Roskosmos“ pabrėžė, kad nuotėkis nedidelis ir nekelia jokio pavojaus. Per šį incidentą įgula susidūrė su sunkumais, stengdamasi tiksliai nustatyti, pro kur veržiasi oras.

Įgula dabar mano nustačiusi nuotėkio šaltinį. „Roskosmos“ atstovė sakė, kad įgulos nariams skrydžių valdymo centras pateiks išsamių instreukcijų, kaip pašalinti šią problemą.

 

Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“ citavo veteraną rusų kosmonautą Genadijų Padalką, sakiusį, kad Rusijos įranga Tarptautinėje kosminėje stotyje yra gerokai pasenusi.

„Visų Rusijos segmento modulio resursai išeikvoti“, – pripažino G.Padalka, kuris yra pasiekęs pasaulio rekordą kaip daugiausiai dienų kosmose išbuvęs žmogus. Kosmonautas pridūrė, kad planuota, jog ši įranga bus naudojama tik 15 metų, o dabar ji jau daugiau kaip dviejų dešimtmečių senumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (3)