Apie tris procentus „Starlink“ palydovų neveikia: kodėl tai nieko gera nežada?  (5)

Harvardo-Smithsoniano astrofizikos centro astronomas Jonathanas McDowellas sako, kad veikiančių „Starlink“ palydovų tėra 97 procentai. Kur dingo 3 procentai?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„SpaceX“ iki šiol paleido apie 775 „Starlink“ palydovus, tačiau planuojama iš viso į kosmosą paleisti net 42 000 palydovų.

„Starlink“ palydovai turi du variklius, kurie leidžia jiems manevruoti ir išvengti kosminių šiukšlių. Visgi 3 procentai atitinka 1260 imobilizuotų palydovų, kurie bet kada gali būti sugadinti kosminių šiukšlių.

„Sakyčiau, kad gedimų rodiklis nėra labai didelis“, – „Business Insider“ sakė McDowellas. „Tai nėra blogiau nei bet kokio kito gedimo rodiklis. Nerimą kelia tai, kad net nedidelis sugedusių palydovų procentas tokiame didžiuliame žvaigždyne virs daugybe kosminių šiukšlių“.

„SpaceX“ neatsakė į „Business Insider“ prašymą pakomentuoti situaciją, tačiau anksčiau Federalinei ryšių komisijai teigė besitikinti sulaukti mažesnio nei vieno procento palydovų gedimų. Visgi, bet kokie susidūrimai daro orbitą pavojingesne vieta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(5)
(26)

Komentarai (5)