Didžiulio tyrimo išvados kelia baimę: kas penktam pasveikusiam COVID-19 pacientui per 90 dienų išsivysto psichiniai sutrikimai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2020-11-12 15:40
Na jau, tik nereikia gąsdinti. "buvo pirmą kartą nustatoma nerimo, depresijos arba nemigos diagnozė" - būtent, pirmą kartą nes tikėtina, kad pirmą kartą ir buvo domėtąsi. Kada čia grįžus ir po eilinio gripo (vaje vaje, vėl tas blogas lyginimas) nebuvo kokių sutrikimų? Net dabar sėdint remote'u, nesergant, kai nebėra rimto plano (kada būtina atsikelt, kad pietūs, miegot) aš jau iš karto galiu prisirašyti kaip minimum nemigą. O nerimas iš vis, čia sutrikimas? Kur ten buvo apklausos kur skirstė pagal tai ar covid-religinis-fanatikas ar covid-ateistas jau pagal jas bent pusei visuomenės galima prirašyti per didelį nerimą, dar net nesirgusiem
Manobataibuvo2 2020-11-12 16:26
Baimę gali kelti nebent tai, kai pradedi suvokti mastą valdžiažmogių ir žurnalistų, persirgusių covidu 5 kartus.
Kyborg 2020-11-12 19:30
Na tu neteisus, tikrai ne pusei. Anticovidininkų ir samokslo teorijų skleidėjų yra mažuma, tačiau jie labai aktyvūs, t.y. jaučiantys per didelį nerimą
DarkNRG 2020-11-12 19:32
Psichines ligos zmonem greiciau atsiranda del perdeto ziniasklaidos gasdinimo ir viruso demonizavimo. Matos paprasciausiai gatveje, kuriems jau nelabai gerai su psichika yra. Zmones apeinantys vieni kitus 10 metru atstumu, bobulkos puolancios praeivius del kaukiu, karantinajobai komentaruose laidojantys zmonija.. Cia pasekme viso sito gasdinimo.
Bruonius 2020-11-12 21:09
Netgi didžiausias melas, pakankamai kartų pakartojus, pavirsta į tiesą (Joseph Goebbels) Tamstos botu net vadint nereikia, pats teisingai pasivadines. Tokiem daug kartu pakartos, kad issigelbejimas stacia galva nuo skardzio, "moksininkai irodys" ir pirmyn. Nereceptinis ir puikiai veikiantis vaistas nuo siu dienu psichozes, tai atsiribojimas nuo masines medijos. Savaite profilaktikos ir viskas savo vietose.
NekenciuReklamos 2020-11-12 23:34
rasai tik tam kad parasytum? Gaila, kad straipsnyje nera nuorodu y jau atliktus tyrimus, kad covid19 virusas sukelia kresejima, kuris YPATINGAI jauciasi smulkiose/mikroskopinese kraujagyslese. Del to ir tie plauciu pazeidimai, yvairios melynes, kraujosruvos akyse ir t.t. O dabar pagalvok apie tai, kiek tavo smegenyse yra mikrokapiliaru? Kiek neuronu turi buti aprupinti deguonimi? Covid19 sukelia kresejima, blokuojamas kraujo padavimas ir pasekmeje turim visokio plauko neurologinius sutrikimus. Bet tu budamas drasus ir iskalbus geriau apie tai zinai Tad, nebijok tu to viruso gerk arbateles, sako, kuo sveikesnis zmogus, tuo sunkiau perserga covid19, del imunines sistemos atsako, t.y. citokinu audros bet velgi, is to kaip rasai, tau geriau zinoti
NekenciuReklamos 2020-11-12 23:38
tu ir vaikysteje taip sakydavai? Savaite nelankius mokyklos, pradedu jaustis geriau? Nes esi per bukas net biologijos pagrindus ismokti, kad galetum yvertinti kas yra tiesa o kas ne?
HardAxe 2020-11-12 23:43
Gali būti. Bet dar daugiau sutrikimų ir nelaimių nuo visokių tikėjimų, kad koroną sukėlė 5g, kad koronos nėra ir panašiai.
Kyborg 2020-11-13 00:18
Nori pasakyt, kad žmonėms kurie bybianosiams pasako, kad jie yra bybianosiai su psichika negerai? O gal vis dėl to atvirkščiai, su psichika negerai tiems kurie visuomenės normų nesilaiko?
Niemand 2020-11-13 01:05
Yra tokia "mokykla", kuri sako, kad visuomenės normu nesilaikymas yra psichikos sutrikimas. Labiausiai šiuo metu žinomas šios "mokyklos" atstovas yra Lukašenka, nors Trumpas sparčiai vejasi Yra tos pačios "mokyklos" atstovu ir tarp psichiatru/psichoterapeutu. Čia kaip su mūsu nacionaliniu Grigu. P.S. psichikos sutrikimas ir liga nė iš tolo negiminingi. P.P.S. psichikos sutrikimu pgl nūdienos apibrėžimus turime absoliučiai visi be išimties.
Niemand 2020-11-13 01:15
Sunku pasakyti, kas labiau žalinga, kryptingas panikos kurstymas, ar natūralūs bepročiai. Pirmuoju atveju paveikiama santykinai nedaug žmoniu (iki įsijungia minios efektas, max 10 proc.), antruju natūraliai labai nedaug, statistiškai negroja O jei rimtai, būtu visokeriopai sveika nutraukti visus žiniasklaidos pranešimus kovido klausimais, ypač kasdieninę statistiką ir visus "mokslinius" pranešimus be peer review (šiuo metu tokiu dalis jsu pasiekė 99,99 proc.)
Niemand 2020-11-13 01:20
Palyginus su ebola, krešumo sutrikimai mizerni. Konkrečiu momentu konkretus trombas gali užmušti, jei nepasiseks, bet liekamieji reiškiniai net ebolos atveju be galo reti. O ir nerado dar niekas neurologiniu pakitimu. Šitas straipsnis išskirtinai apie psichologinius efektus.
DarkNRG 2020-11-13 01:35
Noriu pasakyti, kad yra ir civilizuoti budai kaip isreiksti savo nepasitenkinima, apseiti be agresyviu keiksnojimu ir paranojisku gasdinimu bei grasinimu. Su tokiais zmonemis daznai susiduriu ivairiuose terpese ypac dabartiniame Covid kontekste. Nemazai tokiu zmoniu, tiesiog su psichika negerai, o ziniasklaidu tycyniai gasdinimai (kaip bebutu apgailetina, matyt del reitingu..) situacija dar labiau pablogina. Beje, dar teks nemazai papluset, kol visus itikins, kad tai yra visuomenes norma, kaskart pasirodzius virusui su mazesniu ne 1% mirtingumu, butina sugriaut pasauline ekonomika ir 3 menesius per metus, karantine prasedet.
Kyborg 2020-11-13 01:44
Žmogau, yra aiškūs nurodymai dėvėt kaukes. Nenori - mokėk 500 Eur baudą ir nesiskųsk, kad tave bybianosį kažkas skundžia/keikia.
DarkNRG 2020-11-13 05:42
Aiskus nurodymai? Baik cirkus. UK pvz pirmos bangos ikarstyje, kaukes devet net nebuvo privaloma. Kai pikas susirgimu praejo, - padare kaukes privalomas tam tikrose vietose.. Kur logika?? Vienos salys naudoja kaukes, kitos visai beveik nenaudoja. Aiskiasniu nurodymu tiesiog but negali.. Taigi kazkas bybianosis, o kazkas avinas is avinu bandos.. Zmones skirtingi, nieko nepadarysi.
Manobataibuvo2 2020-11-13 07:35
O tu gali įvertinti?
Manobataibuvo2 2020-11-13 07:39
Visuomenės normos - ne 11 Dievo įsakymas. Kažkada visuomenės norma buvo vergija... Bet mes dabar nesakom, kad tai buvo gerai...
Manobataibuvo2 2020-11-13 07:43
Tau duos šautuvą ir duos aiškų nurodymą - nušauk štai tą žmogų. Irgi negalvodamas įvykdysi?
Manobataibuvo2 2020-11-13 07:49
Neverta diskutuoti su šia pseudomoksline bendruomene. Jei jau savas mąstymas neįsijungė iki dabar, kai problema jau ant nosies kabo, tai neįsijungs ir kai čipą į subinę instaliuos. Jie save dirbtinai apribojo reitinguodami informacijos šaltinius į patikimus ir ne, nes jiems taip lengviau orientuotis aplinkoje - reikia mažiau galvoti, todėl mažiau streso. Jie pasirinko sėdėti komforto būsenoje, nes taip paprasčiau gyventi. Tiesiog perleido mąstymo ir sprendimo funkciją valdžiažmogiams, nes jiems taip dar mokykloje įkalė, kad "suaugusieji, mokytojai ir policininkai - neklysta".
Bruonius 2020-11-13 08:29
Man pradeda atrodyt, kad komentaruose bujoja dirbtinis intelektas. Koks psichiskai sveikas Žmogus, suprasdamas kad tai yra, pasivadintu save kiborgu arba dark energy? Buvo kazkada straipsnis apie botus soc. tinkluose. Tai jau seniai nebe naujiena.