Rusijoje aptiktas mutavęs SARS-CoV-2 - Sibiras formuoja savo koronaviruso versiją  (6)

Sibire atrastas mutavęs koronaviruso SARS-CoV-2, sukeliančio ligą COVID-19, štamas, antradienį pranešė Rusijos vartotojų saugos priežiūros tarnybos vadovė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Matome tam tikrus baltymų pokyčius, ir šie Sibire nustatyti pokyčiai leidžia manyti, kad šis regionas su tam tikromis mutacijomis formuoja savo [koronaviruso] versiją“, – agentūrai „Interfax“ moksliniame simpoziume sakė „Rospotrebnadzor“ vadovė Anna Popova.

A.Popova kalbėjo, kai koronaviruso protrūkis šiuo metu iš epicentro Maskvoje plečiasi į Rusijos regionus, kuriuose per rekordinę antrąją bangą šalyje dabar fiksuojama maždaug trys ketvirtadaliai naujų infekcijų ir mirčių. Keli iš tokių regionų pranešė, kad pastarosiomis savaitėmis perpildyti morgai, o ligoninėse trūksta lovų ir darbuotojų.

Valstybinė naujienų agentūra TASS cituoja A.Popovą, kad nė viena iš iki šiol Rusijoje aptiktų mutacijų nepadarė viruso labiau užkrečiamu ar pavojingu.

A. Popova pažymėjo, kad užsienio ir šalies koronavirusų genomo analizė parodė, kad „viruso štamai buvo masiškai importuojam iš Vakarų Europos“, tačiau nė vieno nebuvo iš Kinijos.

„Rusijoje necirkuliuoja nė vienas štamas, kuris šių metų pradžioje būtų atgabentas iš Kinijos“, – sakė ji.

Parengta pagal „Moscow Times“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(5)
(14)
(-9)

Komentarai (6)

Susijusios žymos: