Aiškėja, kiek kainuos COVID-19 vakcinos - ši rinka pasieks 10 milijardų dolerių per metus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

skimas969 2020-11-23 11:02
Manau, kad tai kosminė suma. Nes lyginant su gripo vakcina, tai kaina turėtų būti daug mažesnė dėl masiškumo. Nuo gripo skiepijasi 1000 kartų mažiau. Todėl vakcina turėtų būti bent jau perpus pigesnė.
kukulis4 2020-11-23 11:16
Rinka kainas sureguliuos. Turetumem viena gamintoja - butu blogai. Bet turim potencialiai 7nis.
AAA000 2020-11-23 11:39
siaip tai tokiu uzkratu atveju, kur nesusidaro ilgalaikis imunitetas - turi but perkama ne viena vakcina. ten pagal kokia nors buhalterine "maziausia" kaina. ar ten kazkoks lempinis 94,5% suveikimo efektyvumas. o maziausiai 3 skirtingos rusys. ir pirkimo kriterijus turi but, kad "su skirtingu vakcinos poveikio" mechanizmu. cia MINIMUM. man tai pvz juokinga net tas 94,5% suveikimo efektyvumas. pagal pasauline statistika, naturalus mirtingumas nukrito iki 3% ir mazeja. statistiskai i tiketina 2% stabilumo zona eina. kas reiskia kad NIEKO NESISKIEPIJANT isgyvena 97% ir daugiau. tai koki suda cia daba pirks? kai ju rodiklis tik 94,5% - vadinas situ "neprognozuotai didelio defektyvumo" sudu pasiskiepijus vietoj 3% mirs net 5,5% populiacijos? as cia teisingai supratau straipsnio pagrindine minti? ir dar uz tai reikes susimoket?
iPienius 2020-11-23 11:55
visiskai neidomu, kad vyriausybes vakcinos tyrimus finansuoja, o kompanijos gali uzsiprasyti kokia nori kaina https://www.youtube.com/watch?v=peyw8V7SddU
kestutisz 2020-11-23 13:43
Tai skiepysis vistiek gi mažiau nei pusė (nebent aišku nepasiskiepijusiems užriš geltonus raiščius ir neleis išleist iš namų), tai ir blogumų bus mažiau :) O jei kiek rimčiau (nors apie raiščius ar jų modernius atitikmenis - appsus etc tai čia kuo rimčiausiai) gi likusieji nuo tų 95% gi nebūtinai miršta, tiesiog neveikia :)
menten 2020-11-23 13:55
Įsitikinęs? Manau vakcinuosis 80-90 %. Iš pradžių - medikai, o vėliau ir likusi visuomenės dalis. O beraščių antivakserių vis tiek jokie argumentai neįtikins, tiesiog neužtenka intelekto
ZeroFM 2020-11-23 14:19
Jau geriau beraštis antivakseris nei univerinė avelė. Pagazdino mirusiais SU karūna ir prisišiko į kelnes. Mirusių amžiaus vidurkis su karūna 77m, LT gyvenimo vidurkis 76m
kestutisz 2020-11-23 14:23
Aš nesu antivakseris, bet ir nesu tas kuriam vėliava į rankas. Jei tikrai susiskiepys 80-90 - aš jau net ir negalvosiu skiepytis, o kam man tas nepatogumas? :) Na bet jei grįš skiepų-naciai ir vers prievarta, ką jau padarysi.
bahuriux 2020-11-23 14:26
Ne numirs tiek, o tikmybė užsikrėsti pasiskiepijus vistiek lieka 5,5%, tai reiškia mirtingumas pasikiepijus nuo visos skiepytos populiacijos bus 5,5%/100*2%=0,11% su sąlyga jei vidutinis mirtingumas būtu 2%. Statistiškai, (arba jei nori buhalteriškai) mirtingumas sumažėja ~18 kartų jei paskiepyti būtu visi. Kita vertus visa tai yra tik dar viena melo rūšis ta statistika, nes tie 5,5% gali būti su silpnu imunitetu, kuriems nuo skiepo nesusidarys imunitetas ir jie susirgę sėkmingai mirs, jei ne nuo koronos, tai nuo gripo, jei ne nuo gripo, tai dar nuo ko nors kas paptastai nėra sunki ar labai mirtina liga. Skiepai nebent tik sustabdys tos konkrečios ligos plitimą, bet nei jokiais būdais tai nereiškia, kad skiepas padės konkrečiai asmeniškai kiekvienam susirgus. 80% korona ir taip perserga arba net nežinodami, kad sirgo, arba ypatingai lengvai, nesunkiau nei sloga, 20% su simtomais, 10% iš jų hospitalizuojami ir iš ju 1-5% miršta dėl komplikacijų kurias sukelia kitos turėtos ligos. Pietiečiai dėl karščio, saulės UV spindulių, švelnaus klimato mažiau prisitaikę nuo senovės prie peršalimo virusų tokių kaip korona, dar dasideda tai, kad ten ir taip tie senukai ilgaamžiai, dėl to juos ta liga ir šienauja ~5% "efektyvumu".
kukulis4 2020-11-24 11:55
Kuo durnesnis - tuo protingesnis. Mjo... gelezine logika.
kukulis4 2020-11-24 12:01
Nereikia mestis i krastutinumus. Vienam plaukai ant kupros siausiasi pamacius buteliuka su vakcina, kitas geria balikli, nes mat, skaite, kad padeda. As irgi nestovesiu pernakti eilej prie poliklinikos, kad kuo greiciau pasiskiepyt. Vistiek pirmiausia bus skiepijami medikai, tuomet rizikos grupes, etc... per ta laika pasimatys kiek ir kokiu salutiniu poveikiu, koks efektyvumas, ir tada bus galima rinktis kuria vakcina skiepytis. Man labiau idomu, ka ciulbes visi tie facebooko ekspertai/antiwaxeriai, kai uzsimanys savaitgaliui palekt i koki Amsterdama, ar reiks parlekt is Norges i puskes veseilia, o perkant lektuvo bilieta reiks parodyt skiepu pasa? Ar laikysis tvirtai, ar pamins savo principus ir susisvirks tuos 'nuodus'?
immortallt 2020-11-24 13:44
bahuriux, ne visai taip. Jei pasiskiepys 100% žmonių, tarkime efektyvumas 95% ir jie niekada nebesusirgs ir negali platinti, tai tiems 5% užsikrėsti nuo kažko bus sunku. Rezultatas, kad virusas tiesiog išnyks neturėdamas kaip plisti. Realiai jei efektyvumas 60%, jau užtenka sutrikdyti plitimą ir realiai išvengti epidemijų. Tai va kad būtent, tie visi antivakseriai bus priversti skiepytis, jei norės eiti dirbti didesnėje įmonėje ar viešajame sektoriuje, norės vaikus leisti į darželį ar mokyklą, norės keliauti. O ten kur geriau antivakseris nei su universitetiniu išsilavinimu... Tai tikiuosi gydytis irgi eini ne pas tą, kuris universitetinį medicinos išsilavinimą turi, o pas kokį šaltkalvį. Dantis taisaisi pas kokį plytelių klojėją ar kirpėją.
bahuriux 2020-11-24 14:14
aritmetika ir logika Bet tai čia yra kažkokia nesamonė jei imunitetas susidarys tik pusei metų, tai blyn visas pasaulis bus pasodintas "ant adatos" jau ant dviejų skiepų koronos ir gripo. Kodėl tokiu būdu neišnaikinamas gripas juk skiepyjasi gana daug žmonių. Nesu antivakseris, bet man atrodo, kad skiepytis riekia tik pandemijų metu 60-70% populiacijos, bet ne taip kaip dabar nuo gripo skiepijama kiekvieną rudenį. Ta prasme dabar reikia paskiepyti nuo koronos 70+% žmonių ir visus norinčius savanorius, kiekvienam žemyne ir atšaukti visus karantinus, kai jau skiepai pradeda veikti. Nieko nepadarysi galbūt nuo šiol su korona teks gyventi kiekvieną rudenį ir žiemą, todėl neverta stumti pasaulio į nuolatinę palaipsninę recesiją.
kestutisz 2020-11-24 14:51
Neabejoju, kad atsiras skiepų pasų rinka :)
HardAxe 2020-11-24 14:59
priklauso ar skiepas galios visiem covid ar konkrečiai atmainai. Jeigu būtų generic skiepas nuo gripo turbūt išnaikintume ir gripą. Tikiuosi, kad tas taikinio baltymas yra bazinė covid dalis
immortallt 2020-11-24 15:43
Nuo skiepo imunitetas greičiausiai susidarys ir tiems, kurie potencialiai būtų nuo COVID miręs. Arba prasirgs lengvesne forma (jei veikia kaip ir su kitais virusais). Teigti, kad tiems, kurie mirtų nuo COVID skiepas nepadės, ar skiepai neveiksmingi tiems, kurie mirtų nuo COVID nelabai žinau medicininio pagrindo (atmeskime tuos atvejus, kai žmogus neturi imuniteto iš viso, arba jis itin silpnas). COVID pavojingas labiausiai tuo, kad juo niekas nėra sirgęs jokia atmaina (na po biški keičiasi). Turint jau bent vieną susidūrimą, vėliau ligos eiga yra lengvesnė. Atitinkamai, ne 60-70% populiacijos reikės skiepytis, o med. personalui, rizikos grupėse esantiems.
kukulis4 2020-11-24 16:24
Galbut. Galbut kazkas net ir naudosis tuo. Bet masiniu reiskiniu tai netaps tiesiog del to, kad taip elgtis bus brangiau ir sudetingiau. Nereikia pamirsti, kad didesne dalis antiwaxeriu yra blogesni issilavinima, taigi, ir mazesnes pajams, bei ribota informacijos suvokima turintys zmones. Tokiems 'apeidineti sistema' yra pakankamai sudetinga uzduotis. Galiausiai, 'nepaejus varkei' - apsikretus paciam ir apkretus kitus, gali tekti atsakyti ir pagal BK. Priklauso nuo to, kaip rimtai bus i visa tai ziurima.
Manobataibuvo2 2020-11-25 14:51
Tu čia rimtai ???!!! Žìauriai tingiu knistis po temas, todėl neiškosiu, bet tiksliai kažkuris tavo "bendramintis" dar vakar rašė, kad koronavirusai žinomi jau seniai ir egzituoja bent 7 jų atmainos, iš kurių 2 pavojingos ... bla bla bla... Dar anksčiau kažkur sakičiau, kad egzistuoja bent 40 atmainų ir jau žinoma gal 70 metų... Ir per paskutiniuis metus "atsirado" bent 3 atmainos, dabar jau apie 4 pradeda pezėti oficialai ... Tai gal reiktų apsispręsti pagaliau "mokslo" korifėjams, kaip ten su tuo virusu? Ar visgi jis Whuhano laboratorijoje pagamintas bendradarbiaujant USA ir China, finansuojant Fauci departamentui?
Manobataibuvo2 2020-11-25 15:01
Pas kažką pradeda judėti impulsai po rieves Ir taip ir bus! Ir ne tik taip, prie viso to vis tiek lieps kaukes nešioti ir karantinuose sėdėti. Galvoji susipūsi į veną tą marmalą ir laisvas? Taigi jau seniai pudrina smegenis, kad tik 1-3 mėnesiams antikūniai! Logikos čia neieškok - totalitarizmas veikia kitaip.
Manobataibuvo2 2020-11-25 15:04
Kiek lieps, tiek sumokėsi. O nesiskiepysi - vis tiek mokėsi, perka juk iš tavo mokesčių ... Kovidopsichozinis marketingas turi ne tik atsipirkti, bet ir pliusą užvirinti...