„Prisikėlęs iš mirusiųjų“ – atgaivinto vyro širdis buvo sustojusi 45 minutes, bet medikai to stebuklu nevadina  ()

Ant Vašingtono Rainierio kalno aptiktas žygeivis „prisikėlė iš numirusiųjų“, sako jo gydytoja. Vyrui širdis buvo sustojusi net 45 minutes, tačiau medikai to stebuklu nelaiko, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

45-erių metų Michaelas Knapinskis buvo prijungtas prie gyvybės palaikymo aparatų, kuomet praėjusią savaitę jis buvo atvežtas į Harborview medicinos centrą Sietle, Vašingtone. Gydytojai sugebėjo „prikelti“ ir vyro širdį.

„Jis grįžo iš numirusių. Vis dėlto tai nebuvo stebuklas, tai buvo mokslas“, – CNN sakė daktarė Jenelle Badulak, Harbourview medicinos centro intensyviosios terapijos skyriaus gydytoja.

Vašingtono gyventojas M.Knapinskis praėjusią savaitę žygiavo po nacionalinį parką ir pasiklydo esant itin žemai oro temperatūrai. Karinio jūrų laivyno įgula rado jį be jokių gyvybės ženklų, pranešė CNN filialas WPVI-TV.

„Michaelas buvo be sąmonės, jam buvo stipri hipotermija ir jo širdis sustojo netrukus po to, kai jis buvo atvežtas į priimamąjį, – CNN sakė Jenelle Badulak. – Bet jis didelių sužalojimų patyręs nebuvo, todėl pradėjome jam taikyti trumpalaikę kraujotakos palaikymo sistemą, kuri padėjo palaikyti jo širdies darbą“.

 

Gydytojų komanda greitai nusprendė, kad jis bus tobulas gyvybės palaikymo aparato, žinomo kaip EKMO (ekstrakorporalinės membranos deguonies prisotinimas), pacientas. Šis specializuotas aparatas iš žmogaus kūno išsiurbia kraują, kuris vėliau, prisotinus jį deguonies bei pašalinus dvideginį, grąžinamas atgal.

Toks gydymas pasveikimo negarantuoja, tačiau kartais jis išties gali išgelbėti gyvybę.

J.Badulak teigė, kad komanda pasirinko būtent šį aparatą, todėl, kad M.Knapinskio organai buvo taip smarkiai atšalę dėl žemos temperatūros, jog galėjo veikti ir su mažiau deguonies. Dėl to gydytojai turėjo daugiau laiko atgaivinti širdžiai.

 

Po 45 minučių EKMO aparatas padėjo kraują prisotinti deguonimi ir pagerinti jo cirkuliaciją po organizmą. Tada komanda sušildė vyro kūną iki tokios temperatūros, kad galėtų veikti širdis, ir elektrošoku ją atgaivino.

„Mes žinojome, kad jo širdis vėl pradės plakti. Pagrindinis rūpestis buvo jo smegenys ir tai, ar nebuvo padaryta nuolatinių pažeidimų joms, kol širdis buvo sustojusi“, – sakė J.Badulak.

Po dviejų dienų Michaelas Knapinskis atmerkė akis.

„Kai pabudau, aš tiesiog nesupratau, kas nutiko. Esu be galo dėkingas visiems čia, ligoninėje, už tai, kad nepasidavė. Tik jų dėka, aš gyvas ir kvėpuoju“, – pasakojo vyras.

Michaelas Knapinskis iš ligoninės buvo išrašytas po aštuonių dienų. Anot gydytojos, jis turėtų visiškai pasveikti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()