Neįprasta problema oro uoste: ant lėktuvo įsitaisė didelis bičių spiečius - pasitelktas ne pats draugiškiausias būdas jam pašalinti (Video)  ()

„Vistara“ oro linijų „Airbus A320neo“ Kolkatoje, Indijoje, susidūrė su netikėta problema. Prieš skrydį lapkričio pabaigoje pastebėta, kad ant lėktuvo fiuzeliažo įsitaisė didelis spiečius bičių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Airbus A320neo“ ruošėsi skrydžiui į Delį, kai buvo pastebėta, kad ant dešiniojo lėktuvo šono, visai šalia priekinių durų, įsitaisė didelis bičių spiečius. Nors Kolkatos oro uosto darbuotojai svarstė, kaip bites būtų galima pašalinti humaniškai, tokia išeitis greitai nebuvo surasta. Taigi, teko pasitelkti tikriausiai ne patį draugiškiausią būdą spiečiui pašalinti.

Bitės buvo tiesiog nuplautos. Tuo pasirūpino oro uosto ugniagesių mašina su vandens patranka. Tam prireikė tik keliolikos sekundžių - iš aukštai krentantis vanduo nuplovė bites nuo lėktuvo ir „A320neo“ galėjo ruoštis skrydžiui.

 

Sunku pasakyti, ar šios bitės galėjo išgyventi - greičiausiai didžioji jų dalis žuvo. Šis klausimas įdomus ne tik dėl to, kad naminių bičių apskritai visada yra labai gaila. Tiesiog tai nebuvo toks incidentas tame oro uoste.

Pirmadienį bičių spiečius nutūpė ant kito „Vistara“ oro linijų lėktuvo, trumpam atidėdamas jo suplanuotą skrydį. Vėl buvo paprašyta ugniagesių pagalbos ir jie vėl lėktuvą nuplovė. Šįkart oro uosto vadovybė sureagavo itin rimtai. Kadangi abu lėktuvai stovėjo maždaug toje pačioje oro uosto vietoje, kilo įtarimų, kad kažkur čia pat yra bičių lizdas, tačiau jo surasti nepavyko.

 

Į oro uostą buvo iškviesti kenkėjų naikintojai ir kelios įtartinos vietos buvo išpurkštos insekticidais. Žiauru? Galbūt, bet būtina.

Apie 1-3 % žmonių yra stipriai alergiški bičių įgėlimui. Alerginė reakcija gali būti labai stipri ir net mirtina. Oro uostui ir oro linijoms tikrai nereikia ieškinių dėl neužtikrinto keleivių ir darbuotojų saugumo.

Bičių spiečiai kitose vietose, kur nėra tiek daug žmonių, ir kai nereikia skubėti, gali būti paimti saugiai ir humaniškai. Bitininkai patys dažnai turi ir reikalingus įgūdžius, ir įrankius bičių spiečiams surinkti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(3)
(1)
(2)

Komentarai ()