Danija įgyvendino dar neregėtą projektą - tiesiog mieste pastatytas 14 aukštų sodas alsuoja ateities technologijomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-14 16:03
", kurių gali įsigyti didžiuosiuose prekybos centruose
who 2020-12-14 18:01
Prekybos centruose kone visi pomidorai / agurkai nematę žemės, bet tinkamai parinkus cheminius elementus, kuo puikiausiai užauga. Norint gurmaniško skonio - arba eko arba nuosavas mažas sodas
HardAxe 2020-12-15 00:28
gal kokį šaltinį turit į hidroponiką ar šiaip kokios patirties? Pavasarį norėčiau užsiaugint kažką balkone, galiu skirti vietos 120cm x 50-100cm. Iš principo dzin ar hidroponika ar žemės priversti, bet noriu koncentruoto derliaus ir +/- automatizuoto proceso, kad nereikėtų kasdien laistyti. Įstiklinta, langai į WSW pusę.
immortallt 2020-12-15 13:25
Dėl hidroponikos, kurį laiką pats domėjausi daug, ne tiek kiek pačiam pasidaryti, tiek kaip dėl ateities perspektyvos, tai šiaip viskas labai realu. Skoninės savybės šiaip hidroponikoje lygiai taip pat gali būti išgaunamos. Problema ta, kad su hidroponika sukuriamos optimalios sąlygos augimui, todėl auga greitai, sukaupia mažai skoninių savybių. Todėl reikia parinkinėti rūšis, nepersistengti su trąšomis ir šviesos/temperatūros intensyvumu, kad augtų lėčiau nei optimaliomis sąlygomis. Maistinė vertė - nėra reikšmingų skirtumų nuo grunte augančių augalų tinkamomis sąlygomis. Užtat pesticidų praktiškai nereikia (na išimtinais atvejais, nes ligų visgi lieka, tik labai jų mažai), o jei akvaponika - pesticidų iš vis naudoti negalima. Kas dėl pačios sistemos įrengimo - tai yra pačių įvairiausių būtų, gal iš kokių kanalizacijos vamzdžių būtų patogiausia, ar iš butelių. Kažkokią media naudoti reikėtų vis tiek. Tie rudi lengvi ale akmenukai tinkami (nepamenu pavadinimo, užkrito). Galima aišku ir vatoje, bet man kažkaip nesinorėtų namie su ja užsiiminėti, dirgina vis tiek, kol sausa. Tada reikėtų žiūrėti kokį trąšų dozatorių. Tarp akvariumistų priemonių tikrai rasi, gal net dėvėtą rasi. Ir reikės aišku testavimo rinkinio, pasižiūrėti maistinių medžiagų ar ne per daug, ar ne per mažai. Ai, dar siurbliuko. Irgi akvariumų reikmenyse rasi. Tik turbūt būtų gerai reguliuojamos išeigos (žiūrėk pagal aukštį, kiek aukštai kelti reikės ir kokį tūrį vandens). Hidroponikoje vanduo 24/7 turi cirkuliuoti. Aišku, dar yra klausimas, ką nori auginti. Jei pomidorus, klausimas ar tau apsimoka aukštais dėti (nebent vyšniniai/cherry). Man įdomesnis variantas akvaponika, kai trąšų šaltinis - žuvys. Bet čia jau daug didesnio ploto reikia.