Kai dydis yra svarbu: tuntai į laisvę paleidžiamų nematomų kenkėjų sugrįžta

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2020-12-20 21:45
Teoriškai plastikas patenka į organizmą ir jis nevirškinamas, Bet.... Ar jis pasišalina kaip nors? Didesni gabalai lygiai kaip ir kitokie nevirškinami objektai, gali sutrikdyti virškinimo sistemą, bet visa kita tiesiog pasišalina su išmatomis. Kiek tokio nevirškinamo plastiko pasišalina iš organizmo? Netikiu, kad mikro plastikas tiesiog laisvai patenka į kraujo sistemą ir ten kažkur kaupiasi kol sutrikdo organų veiklą. Jeigu tai būtų tiesa, jau senai būtų plastiko sukeltos ligos kaip insultas arba infarktas, t.y. jautriausios kraujotakos sistemos klaidos.
AAA000 2020-12-21 00:11
perskaityk straipsni dar karta. ten raso tiesos - tik akcentai ne ten sudeti esmine problema yra stabilizatoriai ir konservatoriai, o ne pats plastikas TIESIOGIAI. tos tukstantosios ar net milijonines procento dalys plastike. kur laikinai gerina kazkokias pageidaujamas savybes. O JOS PATENKA i kraujotaka! daugumoje plastikas - is esmes inertiska medziaga. nu bus nuosedu sluoksnis. kaip kokio smelio. o ir suyra kazkada - greitis nesvarbu - jei neutrali aplinkai medziaga. nu buvo sakykim visokiu senoviniu moliusku liekanu nuosediniai sluoksniai. o cia bus plastiko sluoksniai. cia ner dideles problemos. bet va priedai - zala greita, tiesiogine ir ilgalaike... o pats plastikas - kiekio zala - ispusta... tikraja zala maskuoja cia demagoginis straipsnis. manipuliacija realioje tarsos problemoje. plastiku yra labai ivairiu. ir dideja poreikio ivairove geometrine progresija... nes reikia visokiems sudeliams - kokiem nors beprasmiskiems 3d printeriams, "modernesniems" dizainams ir pan sudui...
punktyras 2020-12-21 13:57
Pats mikropastikas irgi nepadeda. Jo prisirijęs planktonas nėra toks maistingas. Beverčių medžiagų prisirijus, nelieka vietos vertingoms.
who 2020-12-21 14:14
Pasišalina, bet dalis absorbuojama į kraujotaką ir nusėda organuose, gali pažeisti ląsteles, sukelti alergijas, imuninį atsaką ir t.t. Įdomu, kad tik visai neseniai mokslas pradėjo gilintis į šią sritį. Gali paaiškėti, kad ne vieną šio amžiaus ligą įtakoja plastikas. Bendrai žiūrint ir be plastiko yra platus spektras žalingos chemijos. Organizmas kiekvieną dieną kovoja su daugybe žalos faktorių ir jam tai pavyksta daryti neįtikėtinai efektyviai. Bet viskam yra ribos, kaip ir faktas, kad senėjant efektyvumas mažėja. Čia kaip su radiacija, kol dozė nedidelė, rizika minimali. Laikas pagalvoti apie nano dalelių filtro startupą?
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-21 18:49
Kur panaudosi? Kvėpuojamam orui valyti? Upėse ir vandenynuose ir su milimetriniu ar net centimetriniu turėsi ką veikt, kam tas nano
who 2020-12-21 18:54
Tegul būna mikro dydžiai. Kas nori prisidėti prie startup'o?
mindaugas.vaitiekūnas 2020-12-21 20:14
Ar gerai suprantu, kad tikslas tiesiog įsisavinti pinigus, o ne sukurti produktą, nes nei pats turi patirties čia, nei tokių žmonių ieškai?
Paramotoras 2020-12-21 20:22
Na dar yra plastikas suskiles i nano dydzio daleles kurios per lasteliu membranas eina kiaurai o organizme viskas pagrysta difuzija.
who 2020-12-21 22:44
Įsisavinti pinigų nereikia. Parašiau ne visai rimtai, tik idėja. Kol nėra žinių/prototipo nėra ką pasiūlyti